17 Ιαν 2013

Φτωχή η αξιοπιστία των παλιότερων γερμανικών αυτοκινήτων

Η αξιοπιστία των γερμανικών αυτοκινήτων μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο μερικοί πιστεύουν σύμφωνα με τον οργανισμό Warranty Direct, ο οποίος αποκάλυψε ότι παλιότερα μοντέλα της Audi, BMW και Volkswagen έχουν κάποιους από τους πιο "ζημιάρικους" κινητήρες. 



Ο εν λόγω οργανισμός εξέτασε δεδομένα από 50000 συνβόλαια εγγύησης που παρείχε σε καταναλωτές και διαπίστωσε ότι οι μόνοι κινητήρες που ήταν χειρότεροι από αυτούς της Audi τον τελευταίο χρόνο ήταν αυτοί της πρώην Rover. Επίσης η Mini "πέτυχε" την τρίτη θέση από το τέλος ως προς την αξιοπιστίας της, ενώ η VW και η BMW "κατέκτησαν" την 7η και 9η θέση πριν από το τέλος αντίστοιχα. Τις πρώτες θέσεις του πίνακα αξιοπιστίας κατείχαν Ιάπωνες κατασκευαστές που με τις Toyota και Honda να είναι οι κατασκευαστές με τις πιο αξιόπιστες μηχανές, ενώ η Mercedes αποκαθιστά εν μέρει την γερμανική τιμή κατακτώντας την τρίτη θέση στην παραγωγή των πιο αξιόπιστων κινητήρων.
Οι επισκευές στον κινητήρα είναι από τις πιο δαπανηρές που μπορούν να πλήξουν έναν οδηγό. Μεταξύ των πελατών του Warranty Direct ένας στους 13 κινητήρες της Rover χρειάστηκε επισκευή κατά το παρελθόν έτος, ενώ ένας στους 27 ιδιοκτήτες Audi αντιμετώπισαν πρόβλημα. Στον αντίποδα, μόνο ένας σε κάθε 344 ιδιοκτήτες Honda αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου του. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Warranty Direct Duncan McClure, δήλωσε ότι «οι βλάβες του κινητήρα είναι ο μεγαλύτερος φόβος για κάθε οδηγό, διότι μπορούν να οδηγήσουν σε αστρονομικό κόστος επισκευής, λόγω των ανταλλακτικών και των εργατοωρών που απαιτούνται. Ο αριθμός των βλαβών στον κινητήρα μπορεί να είναι χαμηλός σε σύγκριση με βλάβες σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου όπως βλάβη στον άξονα ή στην ανάρτηση, απαιτεί όμως μεγάλο κόστος επισκευής"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...