26 Απρ 2014

Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα που αξίζει να έχει κανείς για το 2014

Σήμερα που ο ανταγωνισμός μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι αδυσώπητος, όλα τα αυτοκίνητα είναι πολύ καλά σε επίπεδο ποιότητας, αξιοπιστίας, οικονομίας και σχεδιασμού. Ποια είναι όμως αυτά που ξεχωρίζουν και κάνουν τους οδηγούς να τα προτιμούν μεταξύ των εκατοντάδων μοντέλων που κυκλοφορούν στην αγορά; Στο ερώτημα αυτό απαντάει η έρευνα του περιοδικού Auto Express την οποία και σας παρουσιάζουμε.


Στην έρευνα που διεξάγει κάθε χρόνο το αγγλικό περιοδικό Auto Express από το έτος 2002, 50.000 οδηγοί για το 2014 αξιολόγησαν  τα αυτοκίνητα που οδηγούν στους τομείς της ποιότητας κατασκευής, αξιοπιστίας, επιδόσεων, εξόδων, οδικής συμπεριφοράς, εξοπλισμού, πρακτικότητας και τεχνολογίας.

Η έκπληξη έρχεται στην έρευνα αυτή από την προτίμηση των Άγγλων οδηγών στα αυτοκίνητα της Skoda καθώς οι τρεις πρώτες θέσεις στην έρευνα αυτή καταλαμβάνονται από τα μοντέλα της.

Έτσι στην 1η θέση συναντάμε το Skoda Yeti, το μικρομεσαίο SUV της εταιρίας το οποίο ικανοποίησε σε ποσοστό 92,78% τους κατόχους του. το Yeti μάλιστα κατακτά για 3η συνεχόμενη χρονιά τη θέση αυτή στην έρευνα του Auto Express.


Στην 2η θέση, ένα άλλο μοντέλο της Skoda το Citigo πετυχαίνει ποσοστό ικανοποίησης των κατόχων του 92,62% που αποδείχτηκε το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο που απαιτεί ελάχιστα έξοδα συντήρησης.


Την 3η θέση καταλαμβάνει η λιμουζίνα της Skoda που ακούει στο όνομα Superb με το ποσοστό ικανοποίησης των ιδιοκτητών του να ανέρχεται στο 91,68%

Στην έρευνα αυτή η Skoda κυριαρχεί στις προτιμήσεις των οδηγών σε σύγκριση με τις αδελφές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagem, Audi και Seat παρότι μοιράζεται πλατφόρμας και μηχανικά μέρη με αυτές (όλες ανήκουν στην Volkswagen)

Στις επόμενες θέσεις στη δεκάδα των αυτοκινήτων που ικανοποιούν περισσότερο τους οδηγούς τους σύμφωνα με την έρευνα που αναφέραμε κατέχουν τα παρακάτω μοντέλα:

4. BMW σειρά 5 - 91.45%
5. Kia Rio - 91.11%
6. MG6 - 90.92%
7. Toyota Prius - 90.90%
8. BMW σειρά 1 - 90,84%
9. Renault Capture - 90.94%
10. Kia Ceed -90.81%

Εντύπωση προκαλεί τόσο η παρουσία της Kia με δυο μοντέλα που στη χώρα μας δεν τυγχάνει ανάλογης εκτίμησης, η απουσία της Volkswagen αλλά και της Mercdes από την 10άδα!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...