10 Νοε 2013

Πως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεγελούν τους οδηγούς με ψευδείς τιμές εργαστασιακής κατανάλωσης

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων διαφημίζουν την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου των μοντέλων τους και προβάλλουν τον οικολογικό τους χαρακτήρα. Ωστόσο, στην συντριπτική πλειοψηφία οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που αναφέρονται, είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότερες από τις πραγματικές! Μια καταδικαστική έκθεση της οργάνωσης Transport & Environment υποστηρίζει ότι οι εταιρείες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν μια σειρά από "κόλπα" για να εξασφαλίσουν ότι τα αποτελέσματά τους δείχνουν αυτές τις χαμηλές τιμές.


Η ομάδα της οργάνωσης  Transport & Environment  η οποία έδωσε τα στοιχεία, ισχυρίζεται ότι: «η σημερινή (New European Driving Cycle) τυποποιημένη δοκιμή κατανάλωσης είναι ξεπερασμένη και μη αντιπροσωπευτική της οδήγησης στον πραγματικό κόσμο, καθώς και ότι η χαλαρή διαδικασία δοκιμής, επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να χειραγωγήσουν τις επίσημες δοκιμές έτσι ώστε να προκύψουν εξωπραγματικά χαμηλά αποτελέσματα!

¨Όπως φαίνεται και στην εικόνα, οι κατασκευαστές κάνουν αλλαγές στα αυτοκίνητα που προορίζουν για μετρήσεις κατανάλωσης, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που μας σερβίρουν! Εκτός από την αποσύνδεση του δυναμό για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, τη λίπανση με ειδικά λιπαντικά για μείωση τριβών και αύξηση αυτονομίας την ειδική ευθυγράμμιση για χαμηλή αντίσταση κύλισης και τη χρήση μακρύτερων σχέσεων μετάδοσης, ειδικά ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, μεγαλύτερη πίεση στα ελαστικά, ειδική ευθυγράμμιση για χαμηλή αντίσταση κύλισης και ταινίες στους αρμούς για βελτιωμένη αεροδυναμική, άλλα "κόλπα" που χρησιμοποιούν είναι

1) Μείωση του βάρους του αυτοκινήτου (αφαίρεση ρεζέρβας, ηχομόνωσης κλπ)
2) Μέτρηση υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες
3) Εκμετάλλευση της αβεβαιότητας των οργάνων μέτρησης κατανάλωσης παρουσιάζοντας την κατανάλωση μείον το σφάλμα οργάνου.
Στη Γερμανία, το χάσμα έχει αυξηθεί από 7% κατά μέσο όρο το 2001 σε 23% το 2011 και, κατά συνέπεια, μόνο κατά το ήμισυ η αναμενόμενη βελτίωση στην οικονομία καυσίμου (1 l / 100km) έχει επιτευχθεί στο δρόμο.
Τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες δεν παραβιάζουν κανένα νόμο, αντίθετα χρησιμοποιούν τα κενά του για να χειραγωγήσουν τις δοκιμές.
Εμείς με τη σειρά μας στο carbloggergr προσπαθούμε με ένα σύνολο από άρθρα όπως τα οικονομικότερα αυτοκίνητα σε βενζίνη των τελευταίων 20 χρόνων να σας ενημερώνουμε με τις πραγματικές καταναλώσεις των αυτοκινήτων που οδηγούμε.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...