24 Μαρ 2012

Έτοιμάζονται νεα αυτοκίνητα με κόστος στα 5000 ευρώ!

Η χρηματοοικονομική κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο στις μέρες μας αλλά και παγκόσμιο. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποστεί κι αυτή τις συνέπειες της καθώς η μείωση στη ζήτηση αυτοκινήτων αναγκάζει τους κατασκευαστές σε μείωση της παραγωγής και απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο εργαστασίων.
Κάποιοι άλλοι κατασκευαστές, αντισρούν διαφορετικά. Δημιουργούν μάρκες που κατασκευάζουν μοντέλα μικρού κόστους με στόχο να κατακτήσουν μερίδιο της αγοράς.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε για την αναβίωση της Datsun (την θυμάται κανείς παλιός;) από τη μαμά Nissan-Renault η οποία πρόκειται να παράγει αυτοκίνητα χαμηλού κόστους.


Ο ίδιος όμιλος εξαγόρασε το 1999 την Dacia για να τη χρησιμοποιήσει για την παραγωγή αυτοκινήτων χαμηλού κόστους, κίνηση που θεωρήθηκε πολύ πετυχημένη.
Η PSA (Peugeot / Citroen) εξετάζει επίσης την αναβίωση της μάρκας Simca για τον ίδιο σκοπό.
Πρόσφατα διαβάσαμε για την παραγωγή από τη Dacia ενός μικρού μοντέλου πόλης με τιμή του βασικού μοντέλου γύρω στα 5000€! Το αυτοκίνητο θα ονομάζεται Dacia City θα έχει 4 πόρτες και θέσεις και θα έχει στοιχεία από την πλατφόρμα του Dacia Logan και της 2ης γενιάς του Renault Clio. Θα εφοδιάζεται με τον κινητήρα του Twingo 1,2 λίτρων.


Ένας άλλος κατασκευαστής που ετοιμάζει αυτοκίνητο για την ευρωπαΙκή αγορά με κόστος εως 5000€ είναι η εταιρία Tata η οποία έγινε γνωστή παγκοσμίως από την παραγωγή του μοντέλου της Nano στην Ινδία με κόστος κάπου 2500€! Λόγω όμως των πολύ πιο αυστηρών προδιαγραφών εκπομπών ρύπων, ασφάλειας και ποιότητας, η ευρωπαική του εκδοχή θα ανέρχεται γύρω στα 5000€. Η Tata είχε παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του 2009 το πρότυπο Nano Europa με τις απαραίτητες προδιαγραφές για κυκλοφορία στην ευρωπαϊκή αγορά.


Σύμφωνα με το indianautosblog.com το μοντέλο θα βγει στην παραγωγή για την Ευρώπη το 2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...