21 Αυγ 2012

Όλα τα σχέδια από τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό "GM Interactive Design Competition - Opel Ampera 2020 "

Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι να ζωγράφισα ήταν ένα αυτοκίνητο. Από τότε έχω γεμίσει χιλιάδες χαρτιά με σκίτσα από υπάρχοντα και μελλοντικά δικά μου μοντέλα αυτοκινήτων. Δυστυχώς όταν ήρθε η ώρα να σπουδάσω, δεν υπήρχε στην Ελλάδα κάτι σχετικο, οπότε ακολούθησα κάτι άλλο που παρεπιπτόντως μου άρεσε στο δρόμο. Το πάθος μου για το αυτοκίνητο όμως δεν έφυγε ποτέ, ούτε και σταμάτησα ποτέ να σχεδιάζω.. 
Διαβάζοντας κάπου στο διαδίκτυο για το διαγωνισμό της GM Interactive Design Competition που αφορά στο σχεδιασμό της μορφής του πρωτοποριακού μοντέλου της GM το έτος 2020, μου ήρθε εντελώς αυθόρμητα η επιθυμία να συμμετάσχω. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξει καποιος ένα προφίλ στον ιστότοπο http://www.cardesigncontest.com/ov/ και να ανεβάσει τα σχέδια του. 
Σε προηγούμενο μου άρθρο δημοσίευσα το πρώτο μου σχέδιο στο διαγωνισμό. Ακολούθησαν πολλά άλλα σχέδια με τα οποία συμμετείχα. Δυστυχώς, δεν ήμουν ένας από τους επιτυχόντες στον εν λόγω διαγωνισμό, ωστόσο πιστεύω ότι τα σχέδια μου αξίζουν προσοχής. Με αυτό το σκεπτικό τα παρουσιάζω στο άρθρο αυτό μαζί με μια σύντομη περιγραφή του καθενός.
1,2. Ένας σχεδιαστης που ασχολείται με το βιομηχανικό σχεδιασμό, πριν φτιάξει τα πρώτα σκίτσα, παρουσιάζει τις πηγές έμνευσης του σε πίνακες που ονομάζονται moodboards. Οι δικές μου πηγές έμπνευσης ήταν το σχήμα των φτερών ενός γλάρου που κινείται στον αέρα καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια. Η θέση του δρομέα πριν ξεκινήσει το σπριντ, ήταν μια άλλη πηγή έμπνευσης για το σχήμα του όπως και οι μύες ενός αθλητή.
3. Ακολούθησαν τα πρώτα σχέδια του μοντέλου που είχα στο μυαλό μου σε χαρτί με βάση τις ιδέες και τις πηγές έμπνευσης που παρουσίασα στις προηγούμενες εικόνες


4. Ακολούθησε το πρώτο δισδιάστατο σχέδιο του προφίλ του μοντέλου μου σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.


5. Με βάση λοιπόν τα προηγούμενα σχέδια, δημιούργησα το τρισδιάστατο μοντέλο του Opel Ampera 2020. Το σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποίησα ήταν το Sketchup της Google ωρε. 8.


6,7,8. Το ίδιο μοντέλο με τη χρήση καλύτερου φωτορεαλισμού, για να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικο.




Εκτός από τις πηγές έμπνυσης που παρουσιάστηκαν στα moodboards, το εικονιζόμενο μοντέλο έχει στοιχεία και από άλλα μοντέλα της Opel όπως το Opel Vcctra B (σχεδιασμός πλευρικών καθρεφτών), Εκτός από τα μοντέλα της Opel, πηγή έμπνευσης ήταν και κάποια πρωτότυππα μοντέλα άλλων κατασκευαστών όπως το εκθεσιακό πρωτότυπο "sytesis" του Pinifarina.

Ακολουθούν κάποια σχέδια για το εσωτερικό του μοντέλου με τα οποία συμμετείχα στο διαγωνιοσμό.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...