25 Ιουν 2014

Δέκα άγνωστα supercars με επιδόσεις που..κόβουν την ανάσα!

Όταν ακούμε τη λέξη supercar η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι μάλλον το αιχμηρό σχήμα και το κόκκινο χρώμα μιας Ferrari και σε δεύτερη φάση τα πληθωρικά καπούλια σε ασημένιο ή μαύρο χρώμα μιας Porsche. Αν καθίσουμε και αναπολήσουμε λίγο παραπάνω, θα μας έρθουν στο μυαλό και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω μιας κίτρινης Lamboghini. Αυτά είναι όμως μόνο τα supercars; Όχι, υπάρχουν κατασκευαστές ανά τον κόσμο που φτιάχνουν εξίσου όμορφα και γρήγορα supercars που δεν τους έχουμε ακούσει ίσως..ποτέ! Ας πάμε να δούμε λοιπόν μερικά τέτοια υπεραυτοκίνητα!


1. Vencer Sarthe


Η Vencer είναι μια ολλανδική φίρμα που τα τελευταία 2 χρόνια παράγει το εικονιζόμενο (στην πρώτη εικόνα του άρθρου και στην πάνω εικόνα) supercar. Με αμάξωμα από ανθρακονήματα και με έναν κινητήρα 6,2 λίτρων και 510 ίππων εκτοξέυεται σε 3,8 δλ από τα 0 στα 100 και "πιάνει" τα 326 χλμ / ώρα. Τη φίρμα Vencer τη γνωρίσαμε από το διαγωνισμό σχεδιασμού του επόμενου της supercar που έχουμε συμμετάσχει και εμείς στο carblogger.gr με το δικό μας σχέδιο.

2. Spada TS Codatronca



H Spada είναι μια φίρμα με έδρα την Ιταλία. Ιδρύθηκε από τον Paolo Spada πρώην σχεδιαστή στην Smart και στη Honda. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βασίζεται στο σασί της Chevrolet Corvette C6 και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 7 λίτρων και 639 ίππων της Chevrolet που το κάνει να ξεπερνάει σε τελική τα 340 χλμ/ώρα και να επιταχύνει από τα 0 στα 100 σε 3,4 δλ! 

3. Marussia B2




Η Marrussia ιδρύθηκε από τον πρώην οδηγό αγώνων Nikolay Formenko και κατασκευάζει αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Το μοντέλο B2 της εταιρίας αποτελεί το πρώτο supercar φτιαγμένο στη Ρωσία. Με κινητήρα turbo 2,8 λίτρων και 420 ίππων που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Cossworth, το Β2 επιταχύνει 3,8 δλ στα 0-100 και τελική πολύ περισσότερο από 250 χλμ /ώρα.

4. Shayton Equilbrium



Η Shayton είναι μια φίρμα που έχει έδρα την Σλοβενία. Shayton στη γλώσσα των ινδιάνων Σιού σημαίνει γεράκι το οποίο είναι επίσης και το έμβλημα της εταιρίας. Το μοντέλο εξοπλίζεται με έναν V12 κινητήρε 1084 ίππων. Οι επιδόσεις είναι εκτηκτικές καθώς αρκούν 2,9 δλ για να φτάσει τα 100 από στάση και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ / ώρα.

5. Gillet Vertigo




Η Gillet είναι μια φίρμα που εδρεύει στο Βέλγιο και ιδρύθηκε από τον πρώην οδηγό αγώνων Tony Gillet. Όσοι από εσάς παίζετε το γνωστό παιχνίδι Grand Tourismo, θα γνωρίζετε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το Vertigo παράγεται από το 1994 μέχρι σήμερα και έχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές κινητήρες. Στην τελευταία του εκδοχή παίρνει κίνηση από έναν κινητήρα V8 4,2 λίτρων της Ferrari. Χάρη στο χαμηλό του βάρος (950 κιλά) επιταχύνει από 0-100 σε 3,1 δλ!

6. Covinni C6W



Η Covini είναι μια ιταλική φίρμα που ιδρύθηκε από τον μηχανικό Ferrucio Covini. To μοντέλο C3A είναι σήμερα το μοναδικό supercar που έχει..6 τροχούς! Εμπνεύστηκε από το μονοθέσιο της F1 της δεκαετίας του '70 Tyrell P34 που είχε επίσης 6 τροχούς. Κινείται από έναν κινητήρα 4,2 λίτρων και 440 ίππων, επιταχύνει 0-100 σε 3,4 δλ και έχει μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ / ώρα.

8. Devon GTR


Η Devon είναι μια φίρμα με έδρα την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ και έχει τη δικιά της πρόταση στα supercars. Το GTR βασίζεται στο σασί και στα μηχανικά μέρη του γνωστού Dodge Viper βελτιωμένου στα σημεία. Ο κινητήρας των 8,4 λίτρων αποδίδει στο GTX 650 ίππους. Το αυτοκίνητο κατάφερε να κάνει ταχύτερο γύρω στην πίστα της Laguna Seca στην Καλιφόρνια από την Porsche 911 GT2 και την Lamborghini Aventdator!

9. Orca C113



H Orca είναι μια ελβετική φόρμα που είχε σαν φιλοδοξία την παραγωγή ενός supercar που θα είναι είναι πιο γρήγορο από μια Ferrari Enzo ή μια Pagani Zonda. Το αυτοκίνητο κινείται με τον κινητήρα 4,2 λίτρων και 650ίππων της Audi και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 σε κάτω από 3 δλ και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα μέχρι 360 χλμ / ώρα.

10. Rimac One



Η Rimac είναι μια φίρμα που εδρεύει στην Κροατία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ένα τέτοιο μοντέλο είναι και το One που διαθέτει ηλεκτροκινητήρα..1088 ίππων, ικανό να επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0-100 σε 2,9 δλ έχοντας παράλληλα αυτονομία..500 χιλιομέτρων!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...