18 Σεπ 2015

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Formula 1 από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Κόντρα στην κρίση, τις εκλογές, την ανεργία και τα capital controls, η ομάδα Aristurtle με φοιτητές από το Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έφτιαξε ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο με εκπληκτικές επιδόσεις και ήδη αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του!


Η ομάδα ARISTURTLE ιδρύθηκε το 2013 και απαρτίζεται από τους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και είναι οι Σωτήρης Αντωνιάδης, Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ορέστης Γιάνγκας-Μπελτράτης, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Γιώργος Δαρίκας, Λάμπρος Ζυγλάκης, Κατερίνα Ηλιάδου, Δημήτρης Ιακωβάκης, Γιώργος Καλιακούδας, Κωνσταντίνος Κανδύλας, Σταύρος Καρασαββίδης, Σοφία Μπουτσούκη, Ιωάννης Μυρσινιάς, Μιχάλης Στεργίδης, Λάμπρος Τερζόπουλος. Αρχηγός της ομάδας είναι ο φοιτητής Δημήτρης Παπαγιάννης.
Η πιο πρόσφατη κατάκτηση της ομάδας ήταν η 2η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student Class 2 στην κατηγορία της κοστολόγησης (CostCompetition) και την 3η θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε, ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο!


Ο Διεθνής Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας, από 9/7/2015 έως 12/7/2015. Ο Διεθνής Διαγωνισμός αφορά το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση και την προώθηση ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου και διοργανώθηκε από το «Institute of Mechanical Engineers» του «Kingston University London».
Εμείς, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τα φιλόδοξα και γεμάτα χαμόγελο και κέφι για δουλειά παιδιά της ομάδας Aristurtle στην παρουσίαση του μονοθέσιου της στην διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου. 


Παρόντες στην παρουσίαση ήταν επίσης ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Α. Μήτκας και ο κοσμήτορας της Πολυταχνικής Σχολής κ. Κ. Κατσάμπαλος που στηρίζουν με κάθε τρόπο και μέσο το έργο της ομάδας που κάνει περήφανο όλο το Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο αλλά και τη χώρα μας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...