23 Μαρ 2016

Alpine: Νέα μάρκα από τη Renault πιθανότατα με κινητήρες Mercedes-AMG!

Τελευταία ακούμε όλο και πιο συχνά για τη δημιουργία νέων μαρκών από υπάρχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων. Έτσι πρόσφατα η Nissan αναβίωσε την Datsun, η Citroen δημιουργεί την DS, και η Renault με τη σειρά της βάζει τα "σκαριά" για τη δημιουργία μιας νέας μάρκας, της.. Alpine!


Σύμφωνα με το Autoexpress μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Alpine θα είναι μια νέα μάρκα που θα εμφανιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το πρώτο μοντέλο της μάρκας θα είναι το Vision, ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο του οποίου το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενέυης.

Όσον αφορά τους κινητήρες των μοντέλων της νέας φίρμας, υπάρχουν δυο εναλλακτικές: 
  • Η χρήση των ήδη υπαρχόντων από την κοινοπραξία Renault-Nissan φυσικά μετά από την κατάλληλη "περιποίηση" για να αποδίδουν την ισχύ που απαιτείται για ένα σπορ αυτοκίνητο
  • Η προμήθεια εξακύλινδρων και οχτακύλινδρων μοτέρ από τη Mercedes-AMG αξιοποιώντας την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των Renault και Mercedes
Η δεύτερη λύση φαίνεται ορατή για τα μοντέλα της Alpine όπου απαιτούνται κινητήρες μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης την οποία ο αντιπρόεδρος της Renault Bruno Ancelin δεν απέκλεισε.

Πως σας φαίνεται λοιπόν η προοπτική χρήσης κινητήρων Mercedes στα μοντέλα της Alpine;

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...