18 Ιαν 2022

Ayrton Senna: O θεϊκός πρώτος γύρος του στο ευρωπαικό grand prix το 1993 (video)

 Δεν είναι ασυνήθιστο η εκκίνηση και ο πρώτος γύρος να είναι το αποκορύφωμα ενός αγώνα της F1, αλλά αυτό που επρόκειτο να συμβεί στο Donington Park το 1993 ήταν πολύ πιο πέρα..

Με το ξεξκίνημα του αγώνα, σύμφωνα με τις πηγές μας στο carblogger.gr, οι Prost και Hill κράτησαν τις θέσεις της εκκίνησης τους. Ο Σένα μπλόκαρε τον Σουμάχερ και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Καρλ Βέντλινγκερ, περνώντας και τους δύο και κατέβασε τον Βραζιλιάνο στην πέμπτη θέση. Η σκηνή είχε στηθεί γι' αυτό που θα θεωρούνταν ο καλύτερος γύρος οδηγού στην ιστορία της F1. Ο Άιρτον βρήκε μια ευκαιρία και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή στη βρεγμένη πίστα, κατάφερε να προσπεράσει τον Σουμάχερ και να διεκδικήσει ξανά την τέταρτη θέση. Προσπέρασε τον Wendinger αμέσως μετά, μόλις μια στροφή αργότερα. 
Ο Senna βγήκε από τη γωνία στην κορυφή του Hill, και αυτή τη φορά πήρε την εσωτερική λωρίδα. Ο Prost φαινόταν πολύ μπροστά για τον Βραζιλιάνο για να παλέψει για το προβάδισμα πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, αλλά κυνήγησε τον Γάλλο και, στην ταχύτερη στροφή του σιρκουί (φουρκέτα), ρίσκαρε για να εκπλήξει τον αντίπαλό του...
Δείτε στο παρακάτω video τον συναρπαστικότερο ίσως πρώτο γύρο σε grand prix της Formula 1


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...