10 Μαΐ 2010

Αυτοκίνητα πόλης μικρού κυβισμού

Σήμερα που όλοι μιλάμε για οικονομική κρίση και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων πέφτουν, η γενική τάση είναι μια στροφή από τον καταναλωτή σε αγορά οικονομικότερων και πιο προσιτών αυτοκινήτων. Ωστόσο, τα έντυπα του αυτοκινητισικού τύπου στην Ελλάδα που παρακολουθούμε χρόνια κατά την ταπεινή μας άποψη δείχνουν μια προτίμηση στα τεστ εκδόσεων κάποιων μοντέλων με τον μεγαλύτερο κυβισμό.
Νομίζουμε ότι πρέπει να αρχίζουν να γίνονται τεστ των μοντέλων και στις εκδόσεις με το βασικό τους κινητήρα, παρόλο που τα αυτοκινητα αυτά δεν είναι και τα πιο ολοκληρωμένα για τον καταναλωτή. Είναι όμως σε πολλές περιπτώσεις αρκετά φθηνότερα από τις εκδόσεις με τον πιο "ταιριαστό" κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού.



Στα σημερινά σουπερ μίνι, ελάχιστα τεστ έχουν γίνει στην κατηγορία αυτή των κυβικών. Παραθέτω μερικά:

Chevrolet Aveo 1.2
Fiat Grande Punto 1.2
Opel Corsa 1.0 και 1.2
Seat Ibiza new 1.2
Skoda Fabia new 1.2
VW Polo 1.2 70 ps

Το καταλαβαίνουμε ότι είναι κάποιες φορές αγγαρεία να δοκιμάζεται από δημοσιογράφους του αυτοκινητιστικού τύπου ένα "ψόφιο" αυτοκίνητο, ωστόσο νομίζουμε ότι σήμερα που όλοι οι κατασκευαστές ψάχνουν τρόπους να παράγουν φθηνά αυτοκίνητα, δεν πρέπει να γυρνάμε το κεφάλι στις πιο προσιτές από άποψη κυβισμού και χρημάτων εκδόσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...