22 Σεπ 2011

Νέα στοιχεία για το ελληνικό νέο Pony από την Namco

Σε παλιότερο άρθρο αναφερθήκαμε στην προσπάθεια της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Namco για την παραγωγή της νέας έκδοσης του Πονυ. Σε νεώτερη τηλεφωνική μας επικοινωνία με την εταιρία, πληροφορηθήκαμε νέα στοιχεία για το νέο Πονυ. 


Το ωφέλιμο φορτίο του θα ανέρχεται σε 800 κιλά, και το μπροστινό του μέρος είναι κατασκευασμένο για να φιλοξενήσει κινητήρες από οποιονδήποτε κατασκευαστή στα 1,3-1,4 λίτρα. Η εκτιμώμενη τιμή του είναι κάπου στα 7000€.
Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο όπου δίνονται οι διάφορες δοκιμές και ένα δεύτερο πρόκειται να είναι έτοιμο σύντομα. 
Το Πάσχα του 2011 είχαμε γράψει ότι όλα είναι έτοιμα για την παραγωγή του νέου Pony από την Namco. Το μόνο που μένει είναι η έγκριση τύπου από το Υπουργείο Μεταφορών. Δυστυχώς και σήμερα τα νέα είναι ακριβώς τα ίδια.
Για ακόμη μια φορά η ελληνική γραφειοκρατία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καθυστερήσει την παραγωγή του εθνικού μας αυτοκινήτου. Το πρόβλημα των αρμοδίων είναι ποια τεστ θα πρέπει να γίνουν στο αυτοκίνητο ώστε να πάρει έγκριση τύπου. Δεν υπάρχουν προδιαγραφές από το ελληνικό κράτος  μιας και έχει πολύ πολύ καιρό να παραχθεί ελληνικό αυτοκίνητο. 
Μάλλον κάποιοι μας θέλουν ραγιάδες και καταναλωτές ξένων προϊόντων και κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν τρικλοποδιά στους συμπατριώτες μας που αγωνίζονται για ένα ελληνικό αυτοκίνητο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...