4 Μαρ 2013

Ποια αυτοκίνητα αντέχουν περισσότερο στο χρόνο; Μέρος 5ο

 Στο 5ο μέρος της έρευνας μας (το 1ο μέρος μπορείτε να το βρείτε εδώ, το 2ο μέρος εδώ, το 3ο εδώ, το 4ο εδώ), συνεχίζουμε την παρουσίαση των μοντέλων αυτοκινήτων που αντέχουν περισσότερο στο χρόνο. Η έρευνα μας βασίζεται στη δική μας συλλογή στοιχείων από δημόσιες συζητήσεις (forum) με αντικείμενο το αυτοκίνητο καθώς και αναφορές φίλων του blog μας και πιο πρόσφατα από τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο μας. Μοντέλα αυτοκινήτων που προσφέρουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους στον Έλληνα οδηγό οδηγούμενα στους ελληνικούς δρόμους κάτω από ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες.





Toyota Corolla



Toyota Corolla 6η γενιά 1987-91


Toyota Corolla 7η γενιά 1991-95


Toyota Corolla 8η γενιά 1995-01

Παρόλο που έχουμε αναφορές ακόμη και για Corolla 3ης γενιάς, εδώ θα αναφερθούμε σε αναφορές αξιοπιστίας για τα πιο σύγχρονα μοντέλα. 
H Corolla που η πρώτη της γενιά παρουσιάστηκε το 1966, θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα διεθνώς και ίσως είναι αυτό ο λόγος που είναι και το μοντέλο με τις με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Μπορεί η οδική συμπεριφορά να μην ήταν ποτέ το δυνατό της σημείο, είχε ωστόσο πάντα δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες, καλή ποιότητα κατασκευής και το πιο σημαντικό ότι παρείχε απροβλημάτιστη συμβίωση στους κατόχους της.
Οι αναφορές μας μιλούν για απροβλημάτιστη λειτουργία ακόμη και για αυτοκίνητα που έχουν διανύσει και 400.000 χλμ
Ως μεταχειρισμένη η Corolla όπως και όλα τα αυτοκίνητα της Toyota έχει μεγαλύτερη τιμή σε σύγκριση με αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας και ηλικίας. Μοντέλα της 6ης γενιάς μπορεί να βρει κανείς από 500 περίπου ευρώ ενώ τα μοντέλα της 8ης γενιάς φτάνουν τα 3000 ευρώ περίπου.

Opel Astra


1η γενιά (κωδικός F) 1991-98


2η γενιά (κωδικός G) 1998-2004


3η γενιά (κωδικός H) 2004-2010

Το Opel Astra από την 1η γενιά του το 1991 σηματοδότησε την αλλαγή πορείας της Opel στη μικρομεσαία κατηγορία προς ένα ποιοτικότερο, σύγχρονο τεχνολογικά και εμφανισιακά προφίλ που δεν είχε (ούτε έχει και στις σημερινές εκδόσεις) τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό. 
Το Astra ως μοντέλο της μεγάλης οικογένειας της πολυεθνικής General Motors πουλήθηκε σε εκατομύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο κάτω από διαφορετικές μάρκες και ονόματα  Κάθε γενιά από αυτές που προαναφέρθηκε πούλησε περίπου 4,000,000 αυτοκίνητα κάτι που εδραίωσε το αυτοκίνητο στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, είχε αντίστοιχη επιτυχία. Ιδιαίτερα η 2η γενιά (κωδικός G) αποτέλεσε το 2ο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο μετά το Fiat Punto.
Ένας λόγος που συνετέλεσε στην εμπορική επιτυχία του μοντέλου ήταν και η αξιοπιστία του. Χωρίς να έχει την ετικέτα του premium παρόλο την γερμανική καταγωγή του, το Astra (εκτός ίσως από την 1η γενιά του που ήταν κάπως ακριβό), ήταν αρκετά προσιτό παρέχοντας ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία εφάμιλλη άλλων γερμανικών και ιαπωνικών κατασκευών, σύγχρονους και δυνατούς κινητήρες και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Τα μικροπροβλήματα στα πρώτα δυο χρόνια παραγωγής της σειράς G, (πρόωρη φθορά σε κάποια πλαστικά του εσωτερικού, πρόωρη φθορά ιμάντα χρονισμού και υλικών τριβής των φρένων) δεν ήταν ικανά να κηλιδώσουν την καλή εμπορική πορεία του μοντέλου και την αίγλη του ως αξιόπιστο αυτοκίνητο.
Ένα Opel Astra 2ης γενιάς αποτέλεσε και προσωπικό μας αυτοκίνητο αφήνοντάς μας πολύ καλές εντυπώσεις (περισσότερα στον σύνδεσμο) .
Αρκετές αναφορές έχουμε για Opel Astra από όλες τις γενιές που έχουν διανύσει με μηδενικά ή ελάχιστα προβλήματα πάνω από 300.000 χλμ με κορυφή την αναφορά από κάποιον οδηγό για 620.000 χλμ!
Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα προσιτό οικογενειακό, το Opel Astra είναι μια από τις κορυφαίες προτάσεις για οποιοδήποτε βαλάντιο και αν διαθέτετε. Η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη με τιμές κάτω από 1000 ευρώ. Για την 2η οι τιμές έναρξης είναι τα 2000 ευρώ και για την 3η τα 4000 ευρώ περίπου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...