3 Σεπ 2022

Προσθήκη ασετόν για οικονομία στο καύσιμο: Οι δικές μας μετρήσεις!

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο περελθόν εδώ στο carblogger.gr για την προσ΄θηκη ασετόν στο καύσιμο (βενζίνη ή πετρέλαιο) για οικονομία. Έχουμε ψάξει το θέμα σε forum στο διαδίκτυο, έχουμε κάνει στο παρελθόν κάποιες δοκιμές σε παλιότερα δικά μας αυτοκίνητα. Τώρα, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα δικά μας πιο πρόσφατα αποτελέμσατα και μετρήσεις!

Δοκιμάσαμε την προσθήκη ασετόν στο προσωπικό μας αυτοκίνητο, ένα BMW E46 Compact μοντέλο 2002 με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων σε διάφορες αναλογίες και διαδρομές
Γενικά το αυτοκίνητο είναι αρκετά οικονομικό για τον κυβισμό του καθώς στα χέρια μας κατανωλώνει με οικονομική οδήγηση 6 λίτρα / 100 χλμ εκτός πόλης και 9,5 λίτρα / 100 χλμ εντός.χωρίς τη χρήση ασετόν.
Εδώ και 4 μήνες περίπου χρησιμοποιούμε ασετόν με σκοπό να πετύχουμε μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο, κθώς οι τιμές ως γνωστόν της βενζίνης έχουν πάει τον ανήφορο.Παρακάτω παραθέτουμε όλες τις μετρήσεις που κάναμε με όλες τις αναλογίες βενζίνης / ασετόν που χρηιμοποιήσαμε.


Στον παραπάνω πίνακα που συντάξαμε εδώ στο carblogger.gr, βλέπουμε ότι η χρήση ασετόν γενικά έφερε μεγαλύτερη οικονομία στο καύσιμο. 
Η μέση κατανάλωση μειώθηκε γύρω στα 0.7-0.8 λίτρα / 100 χλμ για κίνηση εκτός πόλης και γύρω στο 1 λίτρα / 100 χλμ για κίνηση εντός πόλης σε σύγκριση με την κατανάλωση χωρίς ασετόν! Η καλύτερη αναλογία ασετόν / βενζίνης από ότι φαίνεται στον πίνακα είναι γύρω στο 0,5% κατ' όγκο (δηλαδή στα 100 λίτρα βενζίνης 0,5 λίτρα ή 500ml ασετόν).
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η οικονομία που πετύχαμ στο καύσιμο είναι τις τάξης 10-13%, κάτι που είναι πολύ ενθαρυντικό.
Το τράβηγμα του αυτοκινήτου επίσης βελτιώθηκε, κάτι που μας επιτρέπει να οδηγούμε με χαμηλότερες στροφές το αυτοκίνητο μας οπότε μεγαλύτερη οικονομία.
Πριν λοιπόν από κάθε γέμισμα αμέσως πριν το πρατήριο τοποθετούμε το ειδικό χωνί στην υποδοχή του τεπόζιτου, μετράμε ανάλογα με τα λίτρα βενζίνης την ποσότητα ασετόν με έναν οποιονδήποτε δοσομετρητή και χύνουμε την ποσότητα μέσω του χωνιού στο τεπόζιτο. Αμέσως μετά, βάζουμε βενζίνη στο πρατήριο καυσίμων. Έτσι πετυχαίνουμε καλύτερη μίξη των δυο υγρών.


Θα συνεχίσουμε με μετρήσεις κατανάλωσης και όποτε έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αποτελεσμάτων θα τα δημοσιεύσουμε ξανα!

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν κάνετε χρήση του ασετόν και έχετε κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο σας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί στον υπολογισμό της αναλογίας και στην πορθήκη του ασετόν στο καύσιμο, εφόσον το αποφασίετε να το χρησιμοποιήσετε

Παλιότερα μας άρθρα για το ασετόν:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...