9 Μαΐ 2013

Προσοχή στις απάτες με κατασχεμένα αυτοκίνητα!

Καθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην κρίση, πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των αυτοκινήτων που έχουν αγοράσει με δάνειο με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κατάσχουν τα αυτοκίνητα ρους. Γι αυτό το λόγο έχουν γεμίσει με μάντρες ένα σωρό κατασχεμένα αυτοκίνητα που προσπαθούν να τα πουλήσουν σε τιμές ευκαιρίας πολλές φορές. Δυστυχώς όμως και σ' αυτή την περίπτωση υπάρχουν και οι απατεώνες που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία αυτή.

Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αυστυνομίας, οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά. Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.
Άλλη περίπτωση απάτης με κατασχεμένα αυτοκίνητα ήταν αυτή που διαβάσαμε στο dete.gr: Οι απατεώνες εμφανίζονταν σε ιδιώτες ως υπάλληλοι της Εθνικής τράπεζας και τους δήλωναν πως είχαν τη δυνατότητα να τους πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές κατασχεμένα αυτοκίνητα.
Οταν όμως τα θύματά τους, τους προεξοφλούσαν το ποσό της αγοράς... εξαφανίζονταν. Έτσι εξαπατήθηκαν 7 άτομα στην περιοχή της Πάτρας. 
Προσοχή λοιπόν αγαπητοί φίλοι μην πέσετε θύματα απάτης! Βλέπουμε ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο  η αναζήτηση πληροφοριών με λέξεις κλειδιά "κατασχεμένα αυτοκίνητα" και θα θέλαμε να σας επιστήσουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...