13 Μαρ 2014

Τα καλύτερα νέα αυτοκίνητα ανά κατηγορία; υπέρ και κατά: Κατηγορία μίνι

Σαν αποφασίσουμε ότι χρειαζόμαστε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, αρχίζουμε και ψάχνουμε ποιο από όλα είναι αυτό που διακρίνεται σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα από άποψη χώρων, οικονομίας στο καύσιμο, αξιοπιστίας κλπ. Διαβάζουμε περιοδικά αυτοκινήτου και ιστότοπους για να πάρουμε τη σωστή επιλογή. Για το λόγο αυτόν, εμείς με τη σειρά μας στο CarBlogger.gr προσπαθούμε να σας διευκολύνουμε παρουσιάζοντας τα καλύτερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία σύμφωνα με το μεγαλύτερο οδηγό αγοράς αυτοκινήτου της Αγγλίας.

Η επιλογή του αγγλικού portal whatcar.com που ασχολείται με αυτοκίνητα δεν έγινε τυχαία. Οι Άγγλοι έχουν μεγάλη παράδοση στην κατασκευή αλλά και στην αξιολόγηση των αυτοκινήτων. Παράλληλα, (δυστυχώς) η αυτοκινητοβιομαχανία τους έχει ατονίσει τα τελευταία χρόνια οπότε δεν έχουν λόγο να μεροληπτήσουν προωθώντας τα εγχώρια μοντέλα. Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε αμερόληπτες τις αξιολογήσεις τους για τα καλύτερεα αυτοκίνητα αλλά και για την αξιοπιστία τους.
Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα 5 καλύτερα κανούργια μοντέλα αυτοκινήτων ανά κατηγορία με τα υπέρ και τα κατά τους. Στο πρώτο μέρος αυτής της σειράς άρθρων μας, θα αναφερθούμε στα αυτοκίνητα της κατηγορία μίνι

1. VW Up


Αξιολόγηση: *****
Υπέρ: Όμορφο αυτοκίνητο με μεγάλο χώρο επιβατών και αποσκευών και πολύ καλό στο δρόμο
Κατά: Ίσως είναι κάπως ακριβό συγκρινόμενο με κάποια άλλα μοντέλα της κατηγορίας. Κάποιες εκδόσεις δεν διαθέτουν αρκετή ισχύ και πρέπει να πιεστούν για να αποδώσουν εκτός πόλης

2. Hyundai i10 (νέο)
Αξιολόγηση: ***** 
Υπέρ: Πολύ πρακτικό και με ελάχιστο θόρυβο στο δρόμο. Έχει ελάχιστα έξοδα συντήρησης και εγγύηση 5 ετών
Κατά: Δεν είναι τόσο καλό όσο το VW Up στο δρόμο και στην ποιότητα του εσωτερικού.

3. Skoda Citigo


Αξιολόγηση: ****
Υπέρ: Όμορφο αυτοκίνητο με μεγάλο χώρο επιβατών και αποσκευών και πολύ καλό στο δρόμο και λίγο φθηνότερο από το VW Up
Κατά: Το εσωτερικό του δεν έχει την ποιότητα του αδερφού μοντέλου Up. Κάποιες εκδόσεις δεν διαθέτουν αρκετή ισχύ και πρέπει να πιεστούν για να αποδώσουν εκτός πόλης

4. Seat Mii

Αξιολόγηση: **** 
Υπέρ: Όμορφο αυτοκίνητο με μεγάλο χώρο επιβατών και αποσκευών και πολύ καλό στο δρόμο και λίγο φθηνότερο από το VW Up


Κατά: Το εσωτερικό του δεν έχει την ποιότητα του αδερφού μοντέλου Up. Το αυτοκίνητο είναι εσωτερικά πανομοιότυπο με το Skoda Citigo και VW Up χωρίς καμία πρωτοβουλία από πλευράς Ισπανών στη σχεδίαση.

5. Opel Adam
Αξιολόγηση: *** 
Υπέρ: Οι πάρα πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του αυτοκινήτου καθιστούν κάθε Adam σχεδόν μοναδικό. Είναι καλά εξοπλισμένο και ο χώρος των επιβατών έχει πολλές έξυπνες λύσεις.


Κατά: ; Έχει αρκετά σκληρή ανάρτηση και το κράτημα του δεν είναι πολύ καλό σε μεγάλες ταχύτητες. Το Adam δεν είναι φθηνό και έχει λίγο χώρο για τους πίσω επιβάτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...