3 Απρ 2014

Αρχίζει για τα καλά το “κυνηγητό” των ανασφάλιστων οχημάτων

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει ειδήσεις περί του εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων, χωρίς καμιά δράση από την πλευρά του κράτους ως τώρα. Τα ψέματα όμως φαίνεται να έχουν τελειώσει. Από την 1η Απριλίου, οι κάτοχοι 730.000 περίπου οχημάτων που δεν είναι ασφαλισμένα, θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα γι’ αυτό, καθώς στο δρόμο τους θα συναντήσουν μπλόκα αστυνομικών για τον εντοπισμό των οχημάτων αυτών.

Παράλληλα, μέσα στο μήνα Μάιο θα αρχίσουν να στέλνονται σχετικά ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της συνάντησής του με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χατζηθεοδοσίου, μετά τη συνάντηση αντιμετωπίστηκε θετικά από το Γενικό Γραμματέα το αίτημα του επιμελητηρίου να μην ισχύσει η παρακράτηση 20% επί της προμήθειας του ασφαλιστή. Αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη για το αν θα ισχύσει τελικά ή όχι.

Αν σε διάστημα 30 ημερών μετά την αποστολή του σχετικού ειδοποιητηρίου ο ιδιοκτήτης δεν φροντίσει να ασφαλίσει το όχημα του, τότε η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση, καθώς θα επιβάλλει πρόστιμο μετά από επίσκεψη κατ’ οίκον.

Το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή είναι 500 ευρώ για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, 250 ευρώ για τα δίκυκλα και 1.000 ευρώ για τα φορτηγά. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το χρέος, τότε μεταφέρεται στην εφορία και στο ΑΦΜ του οδηγού.

Τα «καλά» νέα δεν σταματούν εδώ… Εκτός από το πρόστιμο, θα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας, οι πινακίδες και το δίπλωμα από τον παραβάτη οδηγό. Αν μάλιστα ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, τότε γίνεται αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...