23 Μαΐ 2016

Αλλαγή μπαταρίας αυτοκινήτου: Η δικιά μας εμπειρία

Λίγο η παλαιότητα, λίγο ο πολύ κακός καιρός, έκαναν την μπαταρία του αυτοκινήτου να παραδώσει το πνεύμα την περασμένη Παρασκευή (20/5) το βράδυ, οπότε το πρωί του Σαββάτου ήμουν σε αναζήτηση νέας μπαταρίας..


Η πρωτη σκέψη ήταν να πάω σε κάποιο πολυκατάστημα και να αγοράσω μια μπαταρία και να την τοποθετήσω. Στην επίσκεψη μου στο Praktiker Θεσσαλονίκης, το Σάββατο το πρωί, είδα ένα σύνολο από μπαταρίες. Ωστόσο, αυτές είχαν διάφορες διαστάσεις και προδιαγραφές οπότε δεν ήμουν σίγουρος αν ταίριαζαν στο δικό μου αυτοκίνητο. Επιπρόσθετα, οι τιμές τους μου φάνηκαν κάπως τσιμπημένες, καθώς η φθηνότερη άρχιζε από 70€..

Τότε, θυμήθηκα το κατάστημα Ηλεκτρόνιο που που είναι ειδικευμένο σε θέματα μπαταριών αυτοκινήτου αλλά και γενικά. Έψαξα στο διαδίκτυο το τηλέφωνο του καταστήματος και το βρήκα στην ιστοσελίδα του και βεβαιώθηκα ότι ήταν ανοιχτό και το Σάββατο. Ο υπεύθυνος του καταστήματος μου είπε επίσης ότι μπορεί χωρίς καμία επιβάρυνση να στείλει κάποιον να έρθει εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση που θα βάλω μπαταρία.

Το αυτοκίνητο μου μπόρεσα και το κίνησα, οπότε επισκέφθηκα το κατάστημα του γύρω στις 9 πμ. Ο υπεύθυνος, μου πρότεινε ένα σύνολο από μπαταρίες με βάση τον τύπο του αυτοκινήτου μου. Οι τιμές του άρχιζαν από 55€ με απόσυρση της παλιας μπαταρίας! Ο φιλικότατος Γιώργος, εκτός από την τοποθέτηση της μπαταρίας, έκανε έλεγχο
  • καλής λειτουργίας της μπαταρίας
  • καλής λειτουργίας του δυναμό του αυτοκινήτου,
  • για τυχόν διαρροές ηλεκτρικού ρεύματος στο αυτοκίνητο
χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Μου έδωσε επίσης και κάρτα εγγύησης της μπαταρίας για 2 χρόνια καθώς και τις μετρήσεις της μετά την τοποθέτηση της.

Αυτό που μπορώ να πω σαν επίλογο είναι ότι μια δυσάρεστη εμπειρία στο αυτοκίνητο τελείωσε πολύ ευχάριστα όντας απόλυτα ικανοποιημένος και σε επίπεδο εξυπηρέτησης και σε επίπεδο τιμών καθώς κέρδισα και 15€ αποσύροντας την παλιά μου μπαταρία. Κάτι άλλα εξίσου σημαντικό για μένα είναι ότι δεν υπήρχε η απρόσωπη παροχή υπηρεσίας που έχει κανείς σε ένα πολυκατάστημα ή συνεργείο αλλά η επαφή με έναν άνθρωπο που δεν ήθελε απλά να κάνει τη δουλειά του αλλά να με εξυπηρετήσει το μέγιστο δυνατό χωρίς να κερδίσει εις βάρος μου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...