23 Σεπ 2016

Μας δουλεύουν? Mεταχειρισμένα αυτοκίνητα με 1000 ευρώ στη Γερμανία!

Βλέποντας τις αγγελίες μεταχειρισμένων πολύ χαμηλού κόστους στη χώρα μας, δημιουργείται εύλογα η απορία: Μήπως είναι υπερτιμημένα; Μήπως μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Για λόγους σύγκρισης, επισκεφθήκαμε την πιο δημοφιλή σελίδα πώλησης μεταχειρισμένω αυτοκινήτων της Γερμανίας, ψάξαμε για αυτοκίνητα 1000 ευρώ, και..μας βγήκαν τα μάτια! Διαβάστε και θα δείτε μόνοι σας..

Σε μια παλιότερη έρευνά μας στο carblogger.gr, είχαμε διαπιστώσει διαφορές στις τιμές των μεταχειρισμένων μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν περιμέναμε όμως τόσο μεγάλες αποκλίσεις σε αυτοκίνητα χαμηλότερων βαλαντίων όπως αυτά που κοστίζουν 1000 ευρώ!
Μια ματιά σε αγγελίες μεταχειρισμένων με προέλευση τη Γερμανία, επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι στην Ελλάδα πωλούνται "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" για 1000 ευρώ!

Δείτε μόνοι σας ενδεικτικές αγγελίες από τον δημοφιλέστερο ιστότοπο πώλησης μεταχειρισμένων στη Γερμανία  mobile.de










Στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένου, τα εικονιζόμενα αυτοκίνητα κυμαίνονται μεταξύ 2000-2500 ευρώ! Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα χαμηλού κόστους στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά υπερτιμημένα. Αυτός ο λόγος είναι από μόνος του μια καλή δικαιολογία για διαπραγμάτευση! 
Στο χέρι μας είναι να διαμορφώσουμε τη ζήτηση σε ένα ρεαλιστικότερο επίπεδο με στόχο οι τιμές των προσιτών μεταχειρισμένων να γίνουν αντικειμενικότερες.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...