19 Οκτ 2016

Η σχεδιαστική μας πρόταση για το νέο Opel Tigra!

Ένα από τα αυτοκίνητα που εντυπωσίασαν με το σχήμα τους το οποίο ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, ήταν το Opel Tigra της πρώτης γενιάς. Καμπύλες παντού, χαμηλό και φαρδύ και με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, έδειχνε σχεδόν φουτουριστικό ανάμεσα στα αυτοκίνητα της ποχής του. Κρίμα που η Opel δεν έχει (ή μήπως έχει?) στα σχεδια της μια νέα εκδοχή του Tigra. Εμείς με τη σειρά μας όμως ονειρευόμαστε το come back του όμορφου αυτοκινήτου και προτείνουμε την δικιά μας εκδοχή!





Χωρίς να ξεφεύγει από τη σχεδιαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί σήμερα η Opel στα μοντέλα της, η  πρόταση μας βασίστηκε πάνω στην τρίθυρη έκδοση του τρέχοντος Opel Corsa (όπως άλλωστε και το Tigra της πρ;vτης γενιάς στο τότε Corsa), κρατώντας και κάποια χαρακτηριστικά από τη μορφή του πρώτου Tigra.


 Το μοντέλο μας είναι αρκετά χαμηλότερο από το τρίθυρο Corsa, έχει λίγο μεγαλύτερους τροχούς αλλά το ίδιο μεταξόνιο με αυτό.
Το μπροστινό μέρος του είναι κάπως μεγαλύτερο καθώς μεγάλωσε ο πρόβολος για να τονίσει αφενός το σηνοειδές σχήμα του , αφετέρου να υποστηρίξει τη χαμηλότερη γραμμή του μοντέλου πάντα σε σύγκριση με το τρίθυρο Corsa. 
Οι προβολείς του αυτοκινήτου παρόλο που κρατόυν το βασικό σχήμα του τρίθυρου Corsa, είναι μικρότεροι.
Η μάσκα έχει κατέβει πολύ χαμηλότερα και προεκτείνεται στην πρόταση μας πλέον μέχρι κάτω από του μπροστινούς προβολείς δίνοντας μια πιο άγρια όψη.
Το σχήμα από το μπροστινό παρμπρίζ προεκτείνεται  μέσα στο καπό, ακολουθώντας τη μόδα που επανέφερε η BMW i8.
Η κάτω γραμμή των πλευρικών παραθύρων δεν είναι ευθεία όπως στο τρίθυρο Corsa, αλλά η γραμμή του κάνει μια καμπύλη.
Η κολώνα των πλευρικών παραθύρων αντί να είναι μαύρη (τρίθυρο Corsa) είναι στο ίδιο χρώμα με αυτό του υπόλοιπου αμαξώματος θυμίζοντας το σχήμα της κολώνας του tigra της πρώτης γενιάς. 
Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ακολουθεί επίσης τις καμπύλες του πρώtου Tigra. Επίσης, το σχήμα από το πίσω παράθυρο δεν τελειώνει κάτω στο πίσω φτερό, προεκτείνεται μέχρι το παράθυρο της τρίτης πόρτας τονίζοντας τον χαρακτήρα του μοντέλου καιθυμίζοντας περισσότερο το πρώτο Tigra.


Στο animation πιο πάνω μπορείτε ναδείτε τη "μεταμόρφωση" της αρχικής εικόνας του τρίθυρου Corsa σε Tigra διαχειρός carblogger.gr!

Ελπίζουμε να σας άρεσε το εγχείρημα. Θα ακολουθήσουν και άλλα!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...