24 Απρ 2017

Video: Όταν όλοι οδηγούν το ίδιο αυτοκίνητο, ένας είναι ο νικητής: Ayrton Senna!

Πολλοί οδηγοί στον κόσμο της Formula 1 έχουν διακριθεί όχι μόνο λόγω των οδηγητικών ικανοτήτων τους, αλλά και λόγω των αξιόλογων μονοθεσίων που είχαν την δυνατότητα να οδηγούν. Ποιός θα κέρδιζε όμως αν οδηγούσαν όλοι το ίδιο αυτοκίνητο; Α; κάνουμε ένα flash back στην ιστορία του αυτοκινήτου για να δούμε ποιός..

Το 1984, όλοι οι τότε αγωνιζόμενοι στη Formula 1, συμμετείχαν σε έναν άτυπο αγώνα με 20 ίδια αυτοκίνητα (Mercedes 190E 2.3-16s) στα πλαίσια των εγκαινίων ενός νέου τμήματος στην πίστα του Nürburgring σύμφωνα με τις τότε προδιαγραφές ασφαλείας της Formula 1.


Ο τότε 24χρονος Ayrton Senna, είχε μόλις 3 εκκινήσεις στο ενεργητικό του με μονοθέσιο της F1. Ωστόσο, κατάφερε στον αγώνα αυτόν να τερματίσει πρώτος αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως οι Niki Lauda, Keke Rosberg, Jody Scheckter, Jack Brabham, James Hunt, John Surtees, Stirling Moss, Alain Prost και Alan Jones! 

Μια απίστευτη νίκη για έναν αρχάριο στην Formula 1 που αγωνιζόταν ενάντια σε κάποιους πολλάκις παγκόσμιους πρωταθλητές!

Αξιοσημείωτο στον εν λόγω αγώνα είναι επίσης και το γεγονός ότι ο Niki Lauda παρόλο που ξεκίνησε τελευταίος, τερμάτισε 2ος!

Για την ιστορία, την 3η θέση κατέκτησε ο Carlos Reutemann την 4η ο Keke Rosberg.

Απολαύστε πλάνα από τη νίκη του Senna στο παρακάτω video!


Για να δείτε όλο τον αγώνα δείτε επίσης το παρακάτω video:

https://www.youtube.com/watch?v=AZfXr1eESMs

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...