16 Νοε 2017

Το 2031, τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου θα έχουν μειωθεί κατά 50%!

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεια που προβλεπουν οι αναλυτές της εαταιρίας IHS Markit για το όχι και τόσο μακρυνό μέλλον για την αυτοκίνηση!


Πως θα ειναι τα πράγματα στην αυτοκινηση μετα απο 20 χρονια; Στο ερωτημα αυτο προσπαθουν να απαντησουν οι αναλυτες της εταιριας IHS Markit ερευνωντας τα δεδομενα και τις τασεις στις τεσσερεις μεγαλυτερες αγορες αυτοκινητων (ΗΠΑ, Κινα, Ευρωπη,Ινδια) συμφωνα με τις πηγες που βρηκαμε στο carblogger.gr. Τα συμπερασματα της ερευνας αυτης αναφερονται παρακατω:

Περισσοτερη κινηση: Μεχρι το 2040 οιμετακινησεις θα αυξηθουν κατα 65% σε σχεση με το 2017. Παραλληλα θα μειωθουν οι πωλησεις των νεων αυτοκινητων.

Περισσοτερες εναλλακτικες λυσεις: Τα ηλεκτρικα αυτοκινητα το 2040 θα ανταγωνιζονται επι ισοις οροις αυτα με κινητηρες εσωτερικης καυσης. Παραλληλα θα υπαρχουν πολλες και εναλλακτικες υπηρεσεις (mobility as a service) οπως αυτες που παρεχουν οι εταιριες Uber και Maas Η αφιξη επισης αυτοοδηγουμενων οχηματων θα δωσει σε ανθρωπους που δεν μπορουν να οδηγησουν την ικανοτητα να κινηθουν με αυτοκινητο.

Βενζινη και πετρελαιο θα υπαρχουν ως καυσιμα ακομη: Η βενζινη και το πετρελαιο  θα συνεχισουν να κινουν τα οχηματα το 2040 αλλα το μεριδιο τους θα εχει περιοριστει στο 62% εναντι του 98% σημερα. 

Εξαφανιση των μη υβριδικων οχηματων: Τα μη υβριδικα οχηματα βενζινης και πετρελαιου θα ειναι το 2031 τα μισα των συνολικων μη ηλεκτρικων οχηματων, και θα εκλειψουν εντελως το 2040.

Το πετρελαιο δεν θα εγκαταλεφτει ως καυσιμο: Το πετρελαιο εχει πολυ μεγαλη ενεργειακη πυκνοτητα και ως εκ τουτου ειναι πολυ αποδοτικο ως καυσιμο. Γι αυτον τον λογο, θα συνεχισει να υπαρχει ως καυσιμο.

Δεν μπορουμε να γνωριζουμε φυσικα εκ των προτερων αν οι προβλεψεις της IHS Markit θα βγουν αληθινες. Εμεις θα συμπληρωναμε οτι υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες στην εξελιξη της αυτοκινησης οπως ειναι οι επιλογες των χωρων λογω των κυβερνησεων τους, η κλιματικη αλλαγη και οι τεχνολογιεε που ακομα δεν γνωριζουμε οτι θα υπαρχουν.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...