23 Ιαν 2018

Ερμηνεία του σήματος ΚΤΕΟ στις πινακίδες. Έτος και μήνας επανελέγχου

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε αναρωτηθεί πώς διαβάζεται το σήμα του τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ που βλέπουμε κολλημένο στις πινακίδες των περισσοτέρων αυτοκινήτων. Τι σημαίνει το χρώμα και τα άλλα χαρακτηριστικά που βλέπουμε σε αυτό; Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκωδικοποιήσουμε τις πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει.

Το σήμα του ΚΤΕΟ είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι δυνατόν από κάποιο όργανο της Αστυνομίας να διακρίνει πολύ γρήγορα την ημερομηνία του επόμενου τεχνικού ελέγχου. Αν αυτή έχει παρέλθει τότε..πάμε για τσουχτερο πρόστιμο!

Το χρώμα του σήματος μας δείχνει το χρόνο κατά τον οποίον το όχημα πρέπει να περάσει τον έλεγχο. Η ίδια πληροφορία αναγράφεται με τον διψήφιο αριθμό στο κέντρο του κύκλου του σήματος.
Έτσι, στην αρχική εικόνα του άρθρου μας το αυτοκίνητο που έχει μπλε σήμα ΚΤΕΟ πρέπει να επανεξεταστεί εντός του 2020. Αυτό υποδηλώνεται και από τον αριθμό "20" στο κέντρο του


Αντίστοιχα, τα σήματα των αυτοκινήτων με χρώμα πορτοκαλί, δείχνει ότι πρέπει να ελεγχθούν εντός του 2019, ενώ αυτά με χρώμα πράσινο εντός του 2018.

Εκτός από το έτος του επόμενου ελέγχου ΚΤΕΟ, το σήμα πάνω στην πινακίδα κυκλοφορίας μας δίνει και την πληροφορία για τον μήνα που πρέπει να γίνει ο έλεγχος. Αν φανταστούμε το σήμα του ΚΤΕΟ σαν ένα ρολόι, τότε ο αριθμός που αναγράφεται στην κορυφή του (ώρα 12) είναι ο μήνας του επανελέγχου.

Ετσι στην 1η φωτογραφία του άρθρου, το αυτοκίνητο επανελέγχεται το 2020 (χρώμα μπλε, αναγράφεται το"20" στο κέντρο του), τον μήνα Ιανουάριο (ο αριθμός 1 αναγράφεται στην κορυφή του σήματος)

Στη 2η φωτογραφία του άρθρου, το αυτοκίνητο επανελέγχεται το 2019 (χρώμα πορτοκαλί, αναγράφεται το"20" στο κέντρο του), τον μήνα Σεπτέμβριο (ο αριθμός 9 αναγράφεται στην κορυφή του σήματος)

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...