3 Φεβ 2019

Εφτά αυτοκίνητα που η παραγωγή τους ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή

Στην πρόσφατη ιστορία της αυτοκίνησης δεν είναι λίγες οι φορές που κατασκευαστές σχεδίασαν και εξέλιξαν μοντέλα δαπανώντας μεγάλα ποσά και κάνοντας αμέτρητες δοκιμές εξέλιξης που όμως την τελευταία στιγμή ακύρωσαν την παραγωγή τους. Μέσα από το άρθρο αυτό θα ρίξουμε φως σε κάποια projects μοντέλων που έφτασαν μια ανάσα πριν τη γραμμή παραγωγής χωρίς όμως ποτέ να τα δούμε στο δρόμο.


Με αφορμή λοιπόν το άρθρο που βρήκαμε στον ιστότοπο του drivetribe  αλλά και από δικές μας έρευνες εδω στο carblogger.gr παρουσιάζουμε 7 από τα αυτοκίνητα αυτά.


1. Range Rover Coupe (2019)


Το συγκεκριμενο μοντέλο παρουσιάστηκε 2018 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης αφήνοντας ανάμικτες εντυπώσεις. Εσείς τι θα λέγατε; Το αυτοκίνητο των 240000 ευρώ με τελική 265 χλμ/ώρα και καταναλωση 14 λίτρα / 100 χλμ θα είχε επιτυχία;

2. Citroen 2CV Super (1974)


Το 1974 με την 26η επέτειο του πιο θρυλικού μοντέλου της, η Citroen αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα φρεσκαρισμα του μοντέλου με ρετρό πινελιές, ένα κάπως μεγαλύτερο αμάξωμα κι έναν επίπεδο τετρακύλινδρο κινητήρα. Δυστυχώς, όπως και για τα άλλα μοντέλα που αναφερόμαστε, το λανσάρισμα του ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.

3. Porsche 984 (1984)


Κρίμα που και το μοντέλο αυτό δεν είδε τη γραμμή παραγωγής. Η 984 θα γεφυρώνε το χάσμα μεταξύ της 914 και της Boxter, δίνοντας πολύ πιο σύντομα στο φανατικους οπαδούς της Porsche ένα προσιτό μοντέλο.

4. Lamborghini P140 (1980s)


Στα τέλη της δεκαετίας του '80 η Lamborghini μετά την εξαγορά της από την Chrysler ετοίμαζε τον αντικαταστάτη της Jalpa. Το σχεδιασμό του εξωτερικού ανέλαβε ο πολύς Marchello Gandini και κατασκευάστηκαν 4 πρωτότυπα για τις δοκιμές του μοντέλου με την παραγωγή του να έχει προγραμματιστεί το 92-93. Την κατάληξη του project ήδη τη γνωρίζετε..

Διαβάστε επίσης: Μυστικά projects αυτοκινήτων που δεν παράχθηκαν ποτε


5. Ford GT90 (1995)


Το GT90 ως πρωτοτυπο παρουσιάστηκε  στο σαλονι  αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ το 1995 ως μια σπουδή για την αντικατάσταση του θρυλικού GT40. Η Ford ωστόσο συνέχισε κρυφά την εξέλιξη του έχοντας στόχο το λανσάρισμα του ως μοντέλο παραγωγής. Τελικά όμως έμεινε μόνο ως πρωτοτυπο.

6. Jaguar C-X75 (2010)


Το συγκεκριμένο μοντέλο σχεδιάστηκε για τον εορτασμό των 75 χρόνων της φίρμας και τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας όταν χρησιμοποιήθηκε στην ταινία "Spectre" του θρυλικού James Bond. Οι οπαδοί της Jaguar ενθουσιάστηκαν, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε την παραγωγή 250 αντιτύπων. Ωστόσο, μόνο 7 παράχθηκαν και..τέλος

7. Smart Formore (2005)


Μετά την επιτυχία του Smart της 1ης γενιάς η Mercedes μετά το Forfour σχεδίαζε το λανσάρισμα ενός SUV. Οι δοκιμές εξέλιξης αρχισαν και το λανσάρισμα του μοντέλου ήταν προγραμματισμένο για το 2005 στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η παρουσίαση ωστόσο του μοντέλου ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...