14 Ιουλ 2019

5 λάθη που κάνεις με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου σου

Κάθε καλοκαίρι, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, μπορεί να φτάσει τους 60 βαθμούς, αν το αφήσεις παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο. Από την άλλη οι συνήθειες μας έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών. Πριν τα αυτοκίνητα αποκτήσουν σύστημα κλιματισμού, πολλοί οδηγοί ξεκινούσαν βράδυ για μακρινές αποστάσεις, ώστε να μην τους πιάσει η ζέστη ή με τα παράθυρα κατεβασμένα ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας ακόμα και ζεστός ώστε να μειωθεί το αίσθημα ζέστης στην καμπίνα.

Σύμφωνα με έρευνες, μια εσωτερική θερμοκρασία 35 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αναγκάζει τον οδηγό να αντιδρά 20% πιο αργά από ότι στους 25 βαθμούς Κελσίου. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με την οδήγηση με επίπεδο αλκοόλ στο αίμα περίπου 0,5 γρ/λίτρο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να διατηρούμε το χώρο των επιβατών δροσερό και καλά αεριζόμενο.

Ποια είναι όμως τα κυριότερα λάθη που κάνουμε κατά την χρήση του κλιματιστικού συστήματος του αυτοκινήτου μας;

1. Να ενεργοποιούμε τον κλιματισμό στο φουλ μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο

Το καλοκαίρι, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου που έχει μείνει παρκαρισμένο στον ήλιο μπορεί να φτάσει έως και τους 60 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κατά 25 βαθμούς σε περίπου μισή ώρα αν ακολουθήσουμε μερικές εύκολες οδηγίες...

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.autoblog.g


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...