4 Ιουλ 2019

Ποια αυτοκίνητα χαίρονται να έχουν οι ιδιοκτήτες τους;

Έχουμε αναφέρει πολλάκις τον άγραφο νόμο της συμβίωσης με το αυτοκίνητο: άλλο πράγμα η αγορά, άλλο η χρήση. Μπορεί κάποιος να αποκτήσει το τετράτροχο των ονείρων του και μετά από κάποιους μήνες συνύπαρξης να τραβάει τα μαλλιά του. Στον αντίποδα, μια «αποστειρωμένη» αγορά ανάγκης μπορεί να μετατραπεί σε έρωτα.

Οι προϋποθέσεις αρκετές: χαμηλά πάγια έξοδα, άνεση, έλλειψη προβλημάτων, εμφάνιση, οδική συμπεριφορά, όλα παίζουν ρόλο στο πόσο επιτυχημένη είναι μια σχέση ιδιοκτήτη-αυτοκινήτου. Η έρευνα Driver Power που διενεργείται στην Αγγλία από το περιοδικό Auto Express, εξετάζει τα ανωτέρω κριτήρια, με το πόρισμα να ανήκει στο καταναλωτικό κοινό. Οι άνθρωποι που αγόρασαν αυτοκίνητο τους τελευταίους 24 μήνες, απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο που εκτείνεται σε παραπάνω από 30 διαφορετικούς τομείς. Οι σημαντικότεροι είναι και αυτοί που αναφέρονται στους πίνακες: κινητήρας-κιβώτιο, εμφάνιση, ποιότητα εσωτερικού, χώροι-πρακτικότητα, άνεση-οδική συμπεριφορά, σύστημα πολυμέσων, κατανάλωση και κόστος χρήσης, συστήματα ασφαλείας και αξιοπιστία με ποιότητα κατασκευής. Τα αποτελέσματα συγκεντρώνονται και συνθέτουν το ποσοστό ικανοποίησης, ενώ παράλληλα αναφέρεται και το ποσοστό εμφάνισης βλαβών.

Με αυτά κατά νου, πάμε να δούμε ποια μοντέλα κυριολεκτικά τα χαίρονται οι κάτοχοί τους.

Toyota Prius – 93,22%
Στην κορυφή συναντάμε το πιο γνωστό υβριδικό του πλανήτη. Τα συστήματα ασφαλείας, η χαμηλή κατανάλωση, η άνεση, ο κινητήρας και το κιβώτιο είναι τα χαρακτηριστικά που εκτιμώνται περισσότερο στο best seller υβριδικό της Toyota. Το ποσοστό εμφάνισης προβλημάτων βρίσκεται στο 14,5%, με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά τα ηλεκτρικά.

2. Lexus IS – 93,19%
..

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.autogreeknews.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...