4 Ιουλ 2019

Πόσα άλογα αποδίδει πραγματικά η νέα Toyota Supra;

Διαβάζοντας τις προδιαγραφές της νέας Supra, παρατηρεί κανείς ότι κάτω από το καπό ζει ο εξακύλινδρος τουρμπισμένος τρίλιτρος της BMW με κωδικό b-58 που τον συναντάμε και στην BMW M 140 όπου αποδίδει 340 ίππους. Πόσους όμως ίππους πραγματικά αποδίδει ο (ας μη γελιόμαστε) γερμανικός κινητήρας στη Supra;

Ψάχνοντας εδώ στο carblogger.gr στο διαδίκτυο για πηγές γύρω από την απόδοση της νέας Supra, βρήκαμε τρεις τουλάχιστον αναφορές για πολύ μεγαλύτερη απόδοση από τους 335 ίππους των εργοστασιακών προδιαγραφών! 

1) Το video της δυναμομέτρησης από την αγγλική αυτοκινητιστική κοινότητα Car Throttle. Στη δυναμομέτρηση αυτή, έγιναν 2 μετρήσεις: Η πρώτη απέδωσε 365 ίππους ενώ η δεύτερη..376(!!) ίππους!


2)Τη δυναμομέτρηση του περιοδικού Car & Driver όπου η Supra απέδωσε..339 ίππους στους τροχούς, κάτι που σημαίνει ότι αν υποθέσουμε απώλειες της τάξης του 10% λόγω της μετάδοσης, η ισχύς του κινητήρα είναι ,,373 ίπποι!


3) Τη δυναμομέτρηση από το περιοδικό Motor Trend όπου η Supra απέδωσε 332 ίππους στους τροχούς πάλι. Αν πάλι υποθέσουμε απώλειες λόγω της μετάδοσης της τάξης του 10%, η ισχύς στον στρόφαλο του κινητήρα ανέρχεται στους..365 ίππους!


Καθόλου άσχημα νέα λοιπόν για τη νέα Supra! Νομίζεις ότι αγοράζεις ένα αυτοκίνητο των 335 ίππων και σου βγαίνει να αποδίδει πραγματικά 30-40 ίππους περισσότερο! Τυχεροί λοιπόν οι ιδιοκτήτες της νέας Supra!

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...