21 Ιαν 2022

Video: Τι είναι καλύτερο για την οδήγηση στο χιόνι: Κίνηση εμπρός, πίσω ή τετρακίνηση;

 Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν χιονίζει στους δρόμους, η επιλογή ελαστικού είναι πιο σημαντική από τη μετάδοση της κίνησης στο αυτοκίνητο. Αλλά αν έχετε το σωστό είδος ελαστικών για τις συνθήκες, ποιά είναι η ιδανικότερη μετάδοση κίνησης; Και ποιά είναι η πιο διασκεδαστική;

Ο Jon Benson της Tire Reviews σύμφωνα με την έρευνα μας στο carblogger.gr, μπόρεσε να το ανακαλύψει, κάπως τυχαία. Καθώς έφτιαχνε ένα Tesla Model 3 Performance για τη δοκιμή μερικών Michelin Pilot Sport All Season 4, παρατήρησε ότι το αυτοκίνητο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τη ροπή εμπρός-πίσω διαιρεμένη κατά ποσοστό, και ναι, αυτό περιλαμβάνει το να το βάλετε 100 τοις εκατό στους εμπρός ή στους πίσω τροχούς!
Έχοντας αυτό κατά νου, το Model 3 κυκλοφόρησε σε μια χιονισμένη πίστα για τρεις γύρους - μία με κίνηση στους εμπρός τροχούς, μία στον πίσω και έναν τελικό σε τετρακίνηση. Ομολογουμένως, στη λειτουργία κίνησης στους δύο τροχούς λείπει η ισχύς ενός κινητήρα, αλλά σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να αφήσετε ούτως ή άλλως. Επιπλέον, σε ευθεία γραμμή, το Model 3 φαίνεται να έχει προεπιλογή 50/50 ανεξάρτητα από το πώς ρυθμίζεται η κατανομή της ροπής.

Η κίνηση στους μπροστινούς τροχούς φαίνεται να είναι μια αρκετά δυσάρεστη εμπειρία, με το αυτοκίνητο να θέλει να πιέσει φαρδιά με ελάχιστη πρόκληση. Ωστόσο, στον πραγματικό κόσμο όπου δεν πας για γύρο, θα ήταν μια ασφαλής, προβλέψιμη επιλογή.

Η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πολύ πιο διασκεδαστική, αλλά και πιο γρήγορη. Χρειάζεται να είστε πολύ πιο δραστήριοι πίσω από το τιμόνι όταν οδηγείτε πιο γρήγορα, αλλά με τα κατάλληλα ελαστικά, υπάρχει άφθονος έλεγχος και προβλεψιμότητα.

Η τελική διαδρομή με τετρακίνηση δεν αποτελεί έκπληξη - είναι πολύ πιο γρήγορη, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ διασκεδαστική όσον αφορά την ολίσθηση λόγω ισχύος. Το Model 3 σύντομα μειώνει την απόδοση του πίσω κινητήρα για να περιορίσει τις ιδιαιτέρως ζοφερές μετακινήσεις.

Δεν καταλήγουμε σε τεράστιες εκπλήξεις εδώ, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό να παρακολουθούμε το Model 3 να γλιστράει, ενώ μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική μπορεί να είναι η επιλογή ελαστικών το χειμώνα.


Δείτε το video με τη δοκιμή:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...