10 Μαΐ 2022

Κι όμως υπάρχει και κάτι καλό αν νοσήσεις από κορονοϊό: H αναπάντεχη παρενέργεια που ανακάλυψαν επιστήμονες

 ο αναπάντεχο εύρημα για τον κορονοϊό έρχεται από νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων. Το να αρρωστήσετε από κοινό κρυολόγημα δεν σας κάνει άτρωτους στον κορονοϊό, αλλά μια μόλυνση με COVID-19 μπορεί - τουλάχιστον προσωρινά - να ενισχύσει τον αριθμό των αντισωμάτων που διαθέτετε έναντι των κορονοϊών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, καθώς και των ιών SARS-CoV-1 και MERS-CoV.

Οι επιστήμονες του Scripps Research χαρακτήρισαν τα αντισώματα των κορονοϊών που απομονώθηκαν από 11 ασθενείς, προκειμένου να αποκαλύψουν πώς το COVID-19 επηρεάζει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει άλλους κοροναϊούς.

«Ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσουμε τον μηχανισμό με τον οποίο αλλάζει η ανοσία έναντι αυτής της ευρείας οικογένειας κορονοϊών με τη μόλυνση από τον COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων κατά των κορονοϊών, τόσο για τον COVID-19 όσο και για μελλοντικούς, συγγενείς παθογόνους μικροοργανισμούς», σημειώνει ο καθηγητής Andrew Ward, βασικός συγγραφέας της νέας εργασίας, που δημοσιεύθηκε online αυτή την εβδομάδα στο Science Advances...

Διαβάστε περισσότερα στο www.dikaiologitika.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...