7 Ιουν 2022

«Όποτε πρέπει να γίνει μία δύσκολη δουλειά, την αναθέτω σε έναν τεμπέλη» – Η σοφία του Walter Chrysler

 6 Ιουνίου 1925: Ο Walter Chrysler ιδρύει την αυτοκινητοβιομηχανία που φέρει το όνομά του. Γεννημένος στο Κάνσας, γιος ενός μηχανικού του σιδηροδρόμου, ο Chrysler έδειξε το πάθος του για τα μηχανήματα από νεαρή κιόλας ηλικία. 

Στα 17 του γύρισε την πλάτη στο πανεπιστήμιο και έπιασε δουλειά σαν μαθητευόμενος σε ένα συνεργείο του σιδηροδρόμου, για να περάσει τα επόμενα 20 χρόνια ανεβαίνοντας ανάμεσα στους μηχανικούς, αποκτώντας φήμη για το πρακτικό μυαλό και τον ανεξάντλητο ενθουσιασμό του. 

Το 1908, ο Chrysler αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο και αφιέρωσε χρόνο για να μελετήσει το μηχανικό σύστημά του, λύνοντας και συναρμολογώντας ξανά τη μηχανή του, ώσπου να την μάθει. 

Στα 36 του, έπιασε δουλειά στην General Motors ως ο διευθυντής του εργοστασίου της Buick στο Φλιντ του Μίσιγκαν. Τα επόμενα χρόνια, ο Chrysler έφερε την επανάσταση στο βιομηχανικό σύστημα της Buick, υιοθετώντας τις διαδικασίες γραμμής παραγωγής στις οποίος είχε πρωτοπορήσει ο Henry Ford και καταφέρνοντας να τριπλασιάσει την παραγωγή. Σύντομα, ο Chrysler έγινε...

Διαβάστε περισσότερα στο www.moneyreview.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...