22 Ιαν 2023

Μήπως πρέπει να βελτιώσουμε την συμπεριφορά μας σαν οδηγοί;

 Μια πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά οδηγού παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα προ ημερών στην Ιόνια Οδό και το κακό είναι ότι αυτή προέκυψε συνειδητά λόγω κακής κι επιθετικής οδηγικής νοοτροπίας. 

Η συμπεριφορά αυτή δεν συμβαίνει μόνο από επαγγελματίες οδηγούς, συχνά έχει να κάνει με τη θέα του γνωστού «Ν» στο αυτοκίνητο που υποδηλώνει το νέο οδηγό, είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον δρόμο κάποιοι οδηγοί, περισσότερο στις μεγάλες οδούς ταχείας κυκλοφορίας της χώρας αλλά με αναλογίες και στην καθημερινή οδήγηση ακόμη και μέσα στην πόλη.

Δυστυχώς η οδηγική συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κάποιος νέος οδηγός να «βγαίνει» για πρώτη φορά σε κάποιον μεγάλο δρόμο σαν να μην έχουν κάποτε βρεθεί όλοι σε ανάλογη θέση, σαν να γεννήθηκαν όλοι επαγγελματίες οδηγοί. Σε οδούς όπως η «Ιόνια» τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες.

Το πρόβλημα της επιθετικής οδήγησης
Στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που προκύπτουν από διάφορες μετρήσεις και έρευνες, διαπιστώνεται ότι η επιθετική οδήγηση είναι από τις πρώτες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων...

Διαβάστε περισσότερα στο sinidisi.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...