14 Μαΐ 2023

Video: Γιατί οι αυτοκινητοβιομηγχανίες χρησιμοποιούν ακόμη πηλό για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων;

Οι εταιρείες αυτοκινήτων κατασκευάζουν μοντέλα από πηλό σε φυσικό μέγεθος για σχεδόν 100 χρόνια, για σχεδόν κάθε αυτοκίνητο που βλέπετε στο δρόμο. Αλλά το μόντελινγκ είναι μια δαπανηρή διαδικασία. Οι εξωτικές μάρκες πολυτελείας παραδέχθηκαν ότι ξόδεψαν πάνω από 650.000 δολάρια για ένα μοντέλο. Γιατί λοιπόν ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν έως και 100 τόνους πηλού κάθε χρόνο;

Ο πηλός επιτρέπει στους σχεδιαστές και τους μηχανικούς να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές γρήγορα χωρίς να χρειάζονται πολλά σχέδια και ακριβή σκίτσα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας όταν μια μικρή αλλαγή μπορεί να επηρεάσει δραματικά την αεροδυναμική απόδοση του οχήματος.
Κάθε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, από τη Mercedes μέχρι την Tesla και την Toyota, δημιουργεί ένα όχημα από πηλό πολύ πριν βγει στο δρόμο . Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσλαμβάνουν γλύπτες για τη δημιουργία μοντέλων κλίμακας και πήλινων οχημάτων πλήρους μεγέθους.
Δείτε το video παρακάτω που εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τόσο τους λόγους, όσο και τη διαδικασία δημιουργίας ενός μοντέλου αυτοκινήτου με πηλό.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...