17 Νοε 2023

Ερώτηση: Ποιά μάρκα αυτοκινήτων δεν θα αγοράζατε ποτέ;

 Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια διαδικασία άλλες φορές συναρπαστική και άλλες φορές πονοκέφαλος. Όταν ΄χει κανείς τα χρήματα και βλέπει τα καλογιαλυσμένα καινούργια είναι συναρπαστική. Όταν έχει λίγα βαλάντια όμως..είναι πονοκέφαλος!

Φαίνεται, ότι η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην εμπιστοσύνη ή όχι σε κάποιον κατασκευαστή. Οι συχνές βλάβες και οι ακινητοποιήσεις προκαλούν άγχος στον ιδιοκτήτη του κάνοντας τον να μην ξαναστραφεί στην αγορά αυτοκινήτου από κάποιν συγκεκριμένο κατασκευαστή.
Εμείς στο carblogger.gr ως λάτρεις των αυτοκινήτων και ειδικά των προσιτώ αυτοκινήτων κάνουμε έρευνες γύρω από το θέμα αυτό. Όταν βρίσκουμε κάτι αξιόλογο και αμερόληπτο το μοιραζόμαστε μαζί σας για να γνωρίζετε κι εσείς τι να προτιμάτε και τι να αποφεύγετε.
Η τελυταία μας "ανακάλυψη" ήταν ένα άρθρο του "CAR & DRIVER" που θέτει το ερώτημα που είναι και ο τίτλος του άρθρου: Ποιά μάρκα αυτοκινήτων δεν θα αγοράζατε ποτέ; Αν και το άρθρο αναφέρεται στην έρευνα του αμερικάνικου οργανισμού JD Power, εμείς μετρήσαμε από τα σχόλια των αναγνωστών ποια ειναι η μάρκα που κάποιος δεν θα ξανααγόραζε ποτέ και δημιουργήσαμε τα στατιστικά τα οποία και μοιραζόμαστε μαζί σας!
Έτσι στην παρακάτω λίστα θα δείτε τις μη προτιμήσεις των αναγνωστών σε κατασκευαστές

VW

27

OPEL

14

FIAT

11

BMW

8

AUDI

6

SEAT

5

SKODA

5

TESLA

5

TOYOTA

5

ALFA ROMEO

4

LADA

4

CITROEN

3

FORD

3

MERCEDES

3

PEUGEOT

3

HYUNDAI

2

LANCIA

2

LAND ROVER

2

MG

2

MITSUBISI

2

NISSAN

2

SUZUKI

2

KIA

1

RENAULT

1

VOLVO

1


Στη λίστα μας αυτή την πρώτη θέση καταλαμβάνει η.. Volkswagen, κάτι που δεν μας εκπλήσει καθώς τα σχόλια σας και στα δικά μας άρθρα αυτόν τον κατασκευαστή φωτογραφίζουν.
Βέβαια εντυπωση προκαλεί η 2η θέση που κερδίζει η Opel στις μη προτιμήσεις των κατασκευαστών, κάτι που προσωπικά μας εκπλήσει, καθώς έχουμε άλλη άποψη για τα αυτοκίνητα της Opel. Ίσως κάποια συγκεκριμένα μοντέλα όπως το Insignia που πάτωσε και στα δικά μας στατιστικά, κηλήδωσαν την εικόνα της Opel.
Στην 3η θέση η Fiat χωρίς περαιτέρω σχόλια..
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της λίστας είναι ότι οι ασιάτες κατασκευαστές είναι προς το τέλος της λίστας κάτι που συνεπάγεται ευχαριστημένους αγοραστές.
Η πιο μεγάλη εκπληξη της λίστας είναι η..Renault που δεν φημίζεται και τόσο κατά τη γνώμη μας για την αξιοπιστία (τουλάχιστον των παλιότερων) μοντέλων της
Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ' όψη και τους αριθμούς των πωλήσεων των αυτοκινήτων καθώς όσο πιο πολύ πουλάει κάποιος κατασκευαστή, τόσο πιθανότερο είναι να βρεθούν και δυσαρεστημένοι κάτοχοι.
Ωστόσο, μια τέτοια πρωτιά, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί..
Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και αφήστε τα δικά σας σχόλια για τη μάρκα αυτοκινήτων που δεν θα αγοράζατε ποτέ για να εμπλουτίζουμε και τα στατιστικά μας για δικό σας όφελος!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...