5 Ιουν 2012

Νέο Renault Clio IV: Ωριμότερο από ποτέ!

Η ώρα της αντικατάστασης του τρέχοντος Renault Clio III πλησιάζει καθώς πληθαίνουν τα νέα και οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου μοντέλου που δοκιμάζεται κυκλοφορώντας με πeριορισμένο καμουφλάζ.



Από ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες, μάλλον έχει ξεπεράσει το φράγμα των 4 μέτρων που πριν από λίγα χρόνια οριοθετούσε το μήκος των αυτοκινήτων της κατηγορίας σούπερμίνι. Πόσο όμως καλύτερο μπορεί να είναι σαν αυτοκίνητο από το ήδη πολύ καλό Clio 3 που κυκλοφορεί στους δρόμους μας;

Κάποιοι "τυχεροί" δημοσιογράφοι οδήγησαν το νέο αυτό μοντέλο και μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους. Συγκεκριμένα ο Στρατής Χατζηπαναγιώτου στη σελίδα autoblogger.gr καταγράφει τις εντυπώσεις του που είναι πολύ θετικές.
"Η Γάλλοι της κρατικής εταιρίας του (Κάρλος) Γκοσν (ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Renault) έφτιαξαν ένα Golf, και μη σοκάρεστε. Μεγάλωσε η Γαλλίδα από την τρίτη εκδοχή, στη χειρότερη περίπτωση δεν είναι μικρότερη η τέταρτη εκδοχή και, αν πάτε πίσω, πριν το Golf ξεχειλώσει, θα βρείτε αντίστοιχες διαστάσεις, που ταιριάζουν μια χαρά με την ποιότητα, αλλά και με το «πάτημα» αυτού του γερμανικά δουλεμένου Renault."
Παρακάτω σημειώνει ότι εντυπωσιάστηκε από τη θέση οδήγησης, την τεράστια οθόνη και τις δυνατότητες του συστήματος πλοήγησης, και όχι μόνο, και βέβαια την οδική του συμπεριφορά, με ατού το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο ταχυτήτων. 



Εμείς εδώ να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τo βρεττανικό autocar το νέο Clio θα διατίθεται και τους δυο νέους Turbo κινητήρες άμεσου ψεκασμού: έναν 3κύλινδρο  0,9 λίτρων και έναν 4κύλινδρο 1,2 λίτρων και 114 ίππων. Στις εκδόσεις πετρελαίου, υπάρχει ένας κινητήρας 1,5 λίτρων με 74 και 89 ίππους.
Το νέο Clio λοιπόν φαίνεται να είναι σφαιρικά εξελιγμένο σε σύγκριση με τον αντικαταστάτη του απαλείφοντας μεμπτά σημεία του παρελθόντος όπως το ελαφρύ και χωρίς αίσθηση σύστημα διαυθυνσης. Με νέους κινητήρες, άριστη ποιότητα κατασκευής και οδική συμπεριφορά, ετοιμάζεται για την κατάκτηση της κορυφής της κατηγορίας των σούπερμίνι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...