2 Οκτ 2012

Νέο Dacia Sandero: Από 7900 ευρώ στη Γαλλία

Ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς έδωσε τη σκυτάλη του στην επόμενη γενιά. Το νέο Sandero, εκτός από την νέα πιο σύγχρονη εμφάνιση εσωτερικά και εξωτερικά, κρύβει έναν πολύ δυνατό άσσο στο μανίκι του: ο νέος turbo λιλιπούτειος κινητήρα της Renault με κυβισμό μόλις 0.9 λίτρα και 90 ίππους, υπόσχεται χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλές τιμές κατανάλωσης. 


Μαζί με το Sandero, ανανεώνεται και η έκδοση Stepaway του μοντέλου που με το "περιπετειώδες" της look, κέρδισε αρκετούς αγοραστές και στην Ελλάδα. 


Το εσωτερικό του αυτοκινήτου φαίνεται ποιοτικότερο από το απερχόμενο μοντέλο. Την παράσταση εδώ κλέβει η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων των 7 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. 


Στη Γαλλία το νέο Sandero που παρουσιάζεται στην Έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και ταυτόχρονα ανοίγει και τους καταλόγους παραγγελίας, κοστίζει στη βασική του έκδοση 7900 ευρώ(!). Η βασική έκδοση περιλαμβάνει μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακκους, υδραυλικό τιμόνι, 60/40 πίσω διαιρούμενο κάθισμα και ESC.
Υπάρχουν τρια πλουσιότερα επίπεδα εξοπλισμού για το νέο Sandero στη Γαλλία. Το Ambiance με 900 ευρώ περισσότερο και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και radio CD / mp3 με USB, bluetooth κλπ.
Το επίπεδο Laurate που έρχεται μόνο με τους κινητήρες  TCe 90 με 11,000 ευρώ, dCi 75 με 12,000 ευρώ ή dCi 90 με €12,600 ευρώ και κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδιού κλπ.
Το πιο καλοεξοπλισμένο Sandero έρχεται επιπλέον με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, navigator, cruise control, αισθητήρες παρακαρίσματος κλπ.
Το νέο Sandero εξοπλίζεται με δυο κινητήρες βενζίνης, αυτόν του υπάρχοντος μοντέλου 1,2 λίτρων και 75 ίππων, τον εντελώς νέο της Renault 0,9 λίτρων και 90 ίππων και δυο κινητήρες πετρελαίου 1,5 λίτρων με 75 και 90 ίππους απόδοση.
Το Dacia Sandero έρχεται λοιπόν πολύ ανταγωνιστικό και για την ελληνική αγορά σε επίπεδο κινητήρων και εξοπλισμού. Αν οι τιμές που θα διατίθεται στην αγορά είναι παραπλήσιες με αυτές που διατίθεται στη Γαλλία, το θεωρούμε μια πολύ καλή πρόταση. Καλώς να ορίσει!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...