5 Ιαν 2013

Επιστρέφει η μάρκα Datsun το 2014


H πρόσφατη απόκτηση του πλειοψηφικού «πακέτου» της AvtoVAZ από τον όμιλο Renault-Nissan, είναι το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ονόματος της Datsun στην επικαιρότητα.



Όπως είναι γνωστό, στην AvtoVAZ ανήκει και η Lada, που μπορεί πλέον να την έχουμε σχεδόν ξεχάσει στη δυτική Ευρώπη, εκείνη όμως πρωταγωνιστεί στη ρωσική αγορά και όχι μόνο. Στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του μικρού Kalina, που είναι με μεγάλη διαφορά best seller στην άλλοτε μητρόπολη του «υπαρκτού», θα βασιστούν τα πρώτα μοντέλα της Datsun. Στόχος του Γαλλο-Ιαπωνικού ομίλου είναι να αποκτήσει και η Nissan τη φθηνότερη εκδοχή της, όπως μέσω της Dacia ήδη συμβαίνει με τη Renault.
Σύμφωνα με άρθρο στον ιστότοπο του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ τα μελλοντικά Datsun θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν σε κόστος απόκτησης τα κινεζικά μοντέλα. Στη Ρωσία, τα Datsun θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Togliatti, εκεί όπου παράγεται το Nissan Almera sedan και πολλά από τα μοντέλα της Lada. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το 2014 στις αγορές της Ρωσίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...