3 Ιαν 2013

DRIV3R: Ντριφτάροντας στους δρόμους του Μαίάμι, της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης!

Το τηλέφωνο χτύπησε στο σπίτι μου στο Μαϊάμι και μου άφησαν μήνυμα στον τηλεφωνητή ότι έπρεπε να πάω στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας. Έκανα μια βουτιά στην πισίνα μήπως αυτό με βοηθούσε να πάρω επιτέλους την απόφαση πιο αυτοκίνητο να διαλέξω: Να πάρω τη μαύρη Ferrari ή την κόκκινη Lamborghini; ή μήπως ένα Ford GT40 που είναι all time classics; Τελικά με κέρδισε η Ferrari. 


Βέβαια δεν είχα κέφι για επίσκεψη στην αστυνομία, οπότε προτίμησα μια βόλτα στην πόλη. Αφού χάζεψα τα κορίτσια που κυκλοφορούσαν με καυτά σορτς για λίγο, σκέφτηκα ότι είναι ώρα για λίγο κέφι. Πατάω τέρμα το γκάζι της Ferrari αφήνοντας μπλε καπνό πίσω μου και μπόλικο λάστιχο στην άσφαλτο. Σήμερα είχα διάθεση για drift..το ίδιο και η Ferrari μου οπότε άρχισα να τη δοκιμάζω στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Τι κι αν τα φανάρια ήταν κόκκινα, τι κι αν πήγαινα κόντρα στο ρεύμα, δεν με ένοιαζε καθόλου. Από καμιά φορά κάποιος άλλος οδηγός εκνευριζόταν και με κυνηγούσε να με σκοτώσει..Τι με νοιάζει όμως καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα ξανάρχιζε το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που εμάς μας έχει συναρπάσει ταμάλα!
Το DRIV3R ή καλύτερα το DRIVER 3 είναι η τρίτη έκδοση του ομότιτλου παιχνιδιού αγώνων, περιπέτειας και πυροβολισμών, εμπνευσμένο από την ταινία THE DRIVER που γυρίστηκε το 1978.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού διάρκεσε κάπου 3,5 χρόνια (!!) και είχε στόχο την όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική συμπεριφορά των αυτοκινήτων στο δρόμο και στις ζημιές που παθαίνουν. 25 καλλιτέχνες εργάστηκαν για την ρεαλιστική απόδοση των τριών πόλεων που αποτελούν μια μικρογραφία των πραγματικών. 35768 κτίρια ψηφιοποιήθηκαν και 200 περίπου χιλιόμετρα δρόμων.
Παρόλο που το παιχνίδι είναι αρκετά παλιό (παρουσιάστηκε το 2004), τα γραφικά του ακόμα και σήμερα φαίνονται ρεαλιστικά. Οδηγώντας μέσα στις τρεις διαφορετικές πόλεις που προαναφέραμε  αισθανόμαστε ότι η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ.
Παρόλο που το παιχνίδι περιλαμβάνει 20 αποστολές για να ολοκληρωθεί, μας δίνει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε στις τρεις πόλεις που προαναναφέραμε χωρίς κάποιον σκοπό, απλά μόνο για βόλτα. Εκεί κατά τη γνώμη μας είναι και το πιο συναρπαστικό κομμάτι καθώς μπορούμε για όσο θέλουμε να βολτάρουμε, να αλλάζουμε αυτοκίνητα να ντριφτάρουμε, να μπαίνουμε και να εξερευνούμε κτίρια και να κάνουμε ένα σωρό τρέλλες που στον πραγματικό κόσμο θα ήταν μοιραίες για εμάς και τους γύρω μας.
Ένα άλλο σημείο του παιχνιδιού που είναι πολύ διασκεδαστικό, είναι όταν μας καταδιώκουν περιπολικά. Έχουμε δει μέσα στο παιχνίδι εντυπωσιακές γκάφες και τούμπες από περιπολικά. Ανεβάσαμε στο youtube ένα απόσπασμα από την καταδίωξη μας από την αστυνομία με μπόλικες γκάφες και τούμπες!


Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μας φτιάχνει είναι η δυνατότητα να ξαναδούμε τις περιπέτειες μας σαν ταινία μέσα στο παιχνίδι αλλά και να επιλέξουμε σαν πραγματικοί σκηνοθέτες την θέση της κάμερας λήψης, την κίνηση, τα εφέ κλπ. Το παραπάνω video δίνει μια γεύση των σκηνοθετικών δυνατοτήτων που παρέχει το παιχνίδι.
Έτσι, όσο και αν ακριβαίνει η βενζίνη, τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και τα χαράτσια, εμείς έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το κέφι μας έστω και εικονικά γκαζώνοντας και ντριφτάροντας με απόλυτη ασφάλεια στις τρεις πανέμορφες πόλεις του driv3r
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...