30 Απρ 2013

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Στατιστική βλαβών της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC (2013)

Δημοσιεύθηκε για το έτος 2013 η στατιστική βλαβών της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής λέσχης αυτοκινήτου  της ADAC
H ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) έχει έδρα τη Γερμανία αλλά με περισσότερα από 17 εκατομμύρια μέλη. Από το 1978 εκδίδει στατιστικές για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που θεωρείται από τις πιο έγκυρες παγκοσμίως.
H ADAC διαφοροποιείται από τους άλλeς λέσχες / οργανισμούς (TUV, Dekra, JD Power κλπ.) όσον αφορά στη μεθοδολογία συλλογής στατιστικών αξιοπιστίας. Οι στατιστικές του οργανισμού ADAC προέρχονται από τις κλήσεις οδικής βοήθειας των εγγεγραμμένων μελών της και όχι από ελέγχους που διενεργούνται στα οχήματα όπως στους άλλους δυο οργανισμούς. Έτσι λοιπόν τα στατιστικά του ADAC αφορούν περιπτώσεις βλαβών που έχουν να κάνουν με ακινητοποίηση οχήματος.






Στις 25/4/2013 δημοσίευσε την στατιστική βλαβών που αφορά σε 93 μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους και κατασκευάστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια. Η στατιστική αυτή δημιουργήθηκε από την ανάλυση 4,000,000 βλαβών κατά τις οποίες έγιναν κλήσεις για οδική βοήθεια στhν ADAC.
Κύρια αιτία των βλαβών είναι το ηλεκτρικό σύστημα, λόγω αδυναμίας της μπαταρίας, ή του εναλλάκτη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών συστημάτων σταρτ-στοπ στα αυτοκίνητα των τελευταίων ετών. Με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κινητήρα στα συστήματα start-stop, η μπαταρία επιφορτίζεται με πρόσθετο έργο. Τα προβλήματα με τις μπαταρίες ήταν επίσης ο λόγος για τον οποίο μοντέλα όπως τα i20 και i30 της Hyundai εμφάνισαν τις περισσότερες ακινητοποιήσεις από μπαταρία. Επίσης το VW Eos (μοντέλα μέχρι το 2009) εμφανίζουν προβλήματα με την μπαταρία. 
Στην παρακάτω εικόνα εμφανίζονται τα μοντέλα που διακρίθηκαν για την αξιοπιστία τους (πράσινο φόντο) και τα μοντέλα που "πάτωσαν" στη στατιστική της ADAC

Μείνετε συντονισμένοι καθώς σύντομα θα σας παρουσιάσουμε τα πλήρη στοιχεία της στατιστικής!


Πηγή
Γερμανικό AutoBild
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...