4 Απρ 2013

Καγκουριά και αυτοκίνητο

Πολλές φορές έχουμε ακούσει τη λέξη "κάνγκουρας" χωρίς ίσως ακριβώς να ξέρουμε τι είναι και ποιον χαρακτηρίζει. Έχει να κάνει με το συμπαθές θηλαστικό, με αυτούς που στολίζουν με χίλια δυο μπιχλιμπίδια το αυτοκίνητο τους και κυκλοφορούν με τη μουσική στο διαπασών ή κάτι άλλο; 
Στο παρόν άρθρο ρίχνουμε άπλετο φως στον όρο "κάνγκουρας" και τη σχέση του με τα αγαπημένα μας τετράτροχα.

Όπως διαβάσαμε στο slang.gr ετυμολογικά η λέξη κάγκουρας προέρχεται από τα ίδια τα καγκουρό. Πώς γίνεται αυτό: Σύμφωνα με μια θεωρία, εκείνοι που παρακολουθούν μια κόντρα αυτοκινήτων από το κρύο αναγκάζονται να βάλουν τα χέρια στις τσέπες, παίρνοντας μια σκυφτή στάση. Χοροπηδούν για να ζεσταθούν θυμίζοντας έτσι τα καγκουρό. Ο όρος προεκτάθηκε και από τους θεατές - κάγκουρες πέρασε στους ίδιους τους οδηγούς - κάγκουρες που ποζάρουν με το αυτοκίνητό τους και προσπαθούν να πουλήσουν μούρη. Ο όρος πήρε και μια άλλη προέκταση για όποιον γενικά προσπαθεί να δείξει κάτι και θέλει να τραβήξει την προσοχή του κοινού άκομψα με την οδήγηση, τη μόδα, το στυλ, τη συμπεριφορά του κλπ.
Ειδικότερα ο οδηγός κάγκουρας παρεμβαίνει στην εμφάνιση ή στα μηχανικά μέρη του εκάστοτε αυτοκίνητου που έχει με ποικίλα είδη μηχανικών και αισθητικών βελτιώσεων, με σκοπό την  αυτοπροβολή του άκομψα γελοιοποιώντας τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να καταξιωθεί, χωρίς όμως ο ίδιος να το καταλαβαίνει.
Παρόλο που το φαινόμενο κάγκουρας ευδοκιμεί πολύ στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο ελληνικό. Στο παρόν άρθρο θα δημοσιεύσουμε φωτογραφίες με αυτοκίνητα με τις πιο άκομψες αισθητικές βελτιώσεις με σκοπό να ευθυμήσουμε.












Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...