24 Απρ 2013

Αυτοκίνητα σε κόστος ποδηλάτου;

Λίγο πολύ, όσοι παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του carbloggergr, έχετε καταλάβει ότι δεν είμαστε οπαδοί των ακριβών και premium αυτοκινήτων αλλά των προσιτών καινούργιων αλλά και (περισσότερο) των μεταχειρισμένων.
Εμείς πάντως προσπαθούμε να σας δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να μπορεί να αποκτήσει ο καθένας από σας ένα προσιτό πλην όμως αξιόλογο αυτοκίνητο.
Προσωπικά, ακολουθούμε τη φιλοσοφία αυτή και στα δικά μας αυτοκίνητα και στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε το νέο μας απόκτημα με μόλις 400 ευρώ!

Έτσι, έγινε δικό μας ένα Honda Civic του 1990 με κυβισμό μόλις 1193 κ.εκ. αλλά 74 ολοζώντανα άλογα, ικανά να κινήσουν με αρκετά καλούς ρυθμούς το αμάξωμα των 900 περίπου κιλών. Το αυτοκίνητο το αγοράσαμε από έναν ηλικιωμένο με μόλις 88.000 χλμ  σε άριστη μηχανική κατάσταση αλλά απλά καλή εξωτερική κατάσταση.
Βέβαια, μην περιμένετε τις ανέσεις των σύγχρονων αυτοκινήτων όπως ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα A/C κλπ, ωστόσο το υδραυλικό τιμόνι υπάρχει οπότε δε χρειαζόμαστε γερά μπράτσα στο παρκάρισμα!
Στο αυτοκίνητο αυτό προσέξαμε το σήμα του ΚΤΕΟ που έχει χρώμα μπλε, οπότε μας απαλλάσσει από τεχνικό έλεγχο μέχρι το καλοκαίρι του 2014. 
Προσέξαμε επίσης την συναρμογή από τις πόρτες καθώς κλείνουν για να έχουμε μια ένδειξη ότι το αυτοκίνητο δεν έχει κάποιο σοβαρό τρακάρισμα, καθώς και τη συναρμογή του καπώ της μηχανής και του πορτ μπαγκάζ.
Πιο πολύ όμως προσέξαμε το καθαρό βλέμμα του πωλητή που μας κοίταζε στα μάτια και δεν απέφευγε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση μας. Ίσως το κριτήριο αυτό είναι και η καλύτερη ένδειξη ότι το αυτοκίνητο που παίρνουμε αξίζει!
Φυσικά και έγινε έλεγχος του αυτοκινήτου σε μηχανικό της εμπιστοσύνης μας όπου διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν μηχανικά προβλήματα, αλλά ούτε άμεση ανάγκη αντικατάστασης ακριβών αναλωσίμων.
Το εσωτερικό του επίσης ήταν σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς φθορές σε σημεία που χρησιμοποιεί περισσότερο οδηγός (χειρόφρενο, τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων) κάτι που είναι ενδεικτικό ότι τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου ειναι τα πραγματικά. Ένα άλλο ενδεικτικό για τη χρήση του αυτοκινήτου είναι η επαναφορά της ζώνης του οδηγού όταν την τραβάμε και την αφήνουμε.
Κοντεύουμε τους 6 μήνες με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που προς το παρόν ανταποκρίνεται πολύ καλά στις προσδοκίες μας καθώς δεν παρουσίασε κάτι έκτακτο. 
Έτσι λοιπόν ευκαιρίες υπάρχουν για κάποιον που θέλει ένα αυτοκίνητο σε κόστος ενός καλού ποδηλάτου ή ενός καλού κινητού για να καλύψει τις όποιες ανάγκες του!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...