24 Δεκ 2013

Πώς να διαβάσετε τα φώτα ενδείξεων στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Το ταμπλό του αυτοκινήτου αντιπροσωπεύει τον πιο εύκολο τρόπο για ένα όχημα να μιλά με τον οδηγό του, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν βασικά σύμβολα και εξειδικευμένα σύμβολα, εδώ σας παρουσιάζουμε τα πιο κοινά που θα βρείτε σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο :



1. Ενδεικτική λυχνία ABS - είναι ενεργοποιημένη κάθε φορά που υπάρχει κάτι λάθος με το Anti-lock σύστημα πέδησης. Σημειώστε ότι το σύμβολο ABS ενεργοποιείται όταν η μονάδα ξεκινά τον κινητήρα αλλά απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα. 
2. Ειδοποίηση χαμηλής στάθμης καυσίμων - Ενεργοποιείτε εάν η στάθμη του καυσίμου γίνεται πολύ χαμηλή και απαιτεί ανεφοδιασμό. 
3. Κάθισμα υπενθύμισης ζώνης - το σύμβολο εμφανίζεται και παραμένει ενεργό όσο η ζώνη ασφαλείας παραμένει ακούμπωτη. Ανάλογα με τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου και το μοντέλο του αυτοκινήτου, το σύστημα υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας είναι συνδυασμένο με μια ηχητική ειδοποίηση. 
4. Ηλεκτρική προειδοποίηση πρόβλημα - αυτό το φως που προειδοποιεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου. 
5. Φρένα σύστημα προειδοποίησης – Ενεργοποιείτε εάν ο υπολογιστής του αυτοκινήτου (ECU) εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης 
6. Προειδοποιητική λυχνία - σηματοδοτεί μια άγνωστη αιτία προβλημάτων με το αυτοκίνητό σας. Συνήθως απαιτεί το αυτοκίνητο να επισκευαστεί. 
7. Παιδικό κάθισμα - εάν ενεργοποιηθεί, θα σας ενημερώνει ότι το τυποποιημένο κάθισμα ασφαλείας για παιδιά δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. 
8. Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών - η προειδοποίηση θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση χαμηλής πίεσης των ελαστικών που θα μπορούσε να αυξήσει την κατανάλωση του καυσίμου ή να επηρεάσει την πρόσφυση. 
9. Φίλτρο αέρα - συνήθως εγκαθίστανται στην κεντρική κονσόλα, αλλά επίσης και στο ταμπλό, αυτό το φως πληροφορεί τον οδηγό ότι μια βλάβη εντοπίστηκε στο φίλτρου αέρα στο χώρο των επιβατών. 
10. Αερόσακος μπροστά - το φως παρακολουθεί τον μπροστινό αερόσακο και, σε περίπτωση που είναι ενεργοποιημένο, δείχνει ένα πρόβλημα. Συνήθως απαιτεί επαγγελματική βοήθεια. 
11. Πλευρικός αερόσακος - ίδιο με τον μπροστινό αερόσακο αλλά αφορά τον πλευρικό αερόσακο. 
12. Παιδικό κάθισμα - αυτό το σύμβολο πληροφορεί τον οδηγό ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το καθίσματος του παιδιού.Παρόμοιο με τον αριθμό 7, αλλά χρησιμοποιείται από διαφορετικούς κατασκευαστές



13. Ομίχλη δείκτης φώτων - ενεργοποιείται και παραμένει αναμμένο μόλις ο οδηγός ενεργοποιήσει τα φώτα ομίχλης.
14. Πλύση παρμπρίζ - εμφανίζεται μία φορά όταν ενεργοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες
15. Διακόπτης φωτισμού οχήματος.
16. Πίσω παρμπρίζ απόψυξη / ξεθάμπωμα , αρκετά αυτονόητο, είναι ενεργοποιημένο όταν ο οδηγός έχει πατήσει το κουμπί της απόψυξης του πίσω παράθυρου.
17. Παιδί προειδοποίηση κάθισμα - παρόμοια με τις άλλες ενδείξεις για το παιδικό κάθισμα, προειδοποιεί τον οδηγό ότι το παιδικό κάθισμα μπορεί να έχει τοποθετηθεί εσφαλμένα
18. Φρένα δυσλειτουργία υγρό - σπάνια εγκαθίστανται στο ταμπλό, αποκαλύπτει ένα πρόβλημα στο δέκτη υγρών φρένων.
19. Μπαταρία προειδοποίηση - εάν αυτό το φως είναι ενεργοποιημένο κατά την οδήγηση, αποκαλύπτει μια δυσλειτουργία σχετικά με το σύστημα φόρτισης μπαταρίας
20. Παιδικής ασφάλειας - αν ανάψει επάνω, το σύμβολο που δείχνει ότι η παιδική ασφάλεια έχει ενεργοποιηθεί
21. Ένδειξη έκτακτης ανάγκης - ενεργοποιείται όταν ο οδηγός πατά το κουμπί έκτακτης ανάγκης
22. Cruise control - αυτό το φως είναι ενεργοποιημένο, εάν το σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού είναι ενεργοποιημένο. Σημειώστε ότι αυτό μπορεί να διαφέρει ανά μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου.
23. Απόψυξη ξεθάμπωμα παρμπρίζ - παρόμοια με την πίσω απόψυξης του πίσω παράθυρου, αλλά προορίζεται ειδικά για τον ανεμοφράκτη.
24. Powertrain δυσλειτουργία - αυτό το φως δείχνει ότι ο κινητήρας έχει υποστεί ζημιά και το αυτοκίνητο θα πρέπει να επισκευασθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.


25. Ολίσθηση - ως επί το πλείστον έχει εγκατασταθεί σε πολυτελή αυτοκίνητα, ο δείκτης ολίσθησης αποκαλύπτει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να χάσει πρόσφυση λόγω των δύσκολων συνθηκών οδήγησης
26. Ανοικτές πόρτες - αυτό το σύμβολο συνήθως φωτίζει με κόκκινο χρώμα αμέσωςόταν ο οδηγός ξεκινά τον κινητήρα και τον ενημερώνει ότι μία ή περισσότερες πόρτες δεν έχουν κλείσει σωστά.
27. Αντικλεπτικό σύστημα - που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα μοντέλα της Ford, το σύμβολο αυτό αναβοσβήνει όταν η Securilock τεχνολογία και Anti-Theft έχουν ενεργοποιηθεί.
28. Ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού - εν συντομία ενεργοποιείται όταν ο οδηγός ξεκινά τον κινητήρα, ο δείκτης δείχνει μια δυσλειτουργία στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του γκαζιού
29. AWD - η οθόνη φωτίζεται όταν το σύστημα τετρακίνησης είναι ενεργοποιημένο.
30. ESP / BAS - παρόμοιο με τον δείκτη ABS, αλλά κυρίως ενημερώνει τον οδηγό για ένα πιθανό πρόβλημα με το ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Σταθερότητας
31. Overdrive δείκτης - δείχνει στον οδηγό ότι το σύστημα overdrive έχει απενεργοποιηθεί
32. Φλας - σίγουρα το πιο γνωστό σύμβολο στους πίνακες οργάνων, τα φλας ενεργοποιούνται μετά την αλλαγή κατεύθυνσης του οδηγού.
33. Προειδοποιητική λυχνία θερμοκρασίας - προειδοποιεί τον οδηγό για υπερθέρμανση του κινητήρα και συνήθως απαιτεί από τον οδηγό να σταματήσει το όχημα
34. Δείκτης OBD - Diagnostics, αυτοί οι δείκτες αποκαλύπτουν ένα πρόβλημα με τον κινητήρα ή τις εκπομπές αερίων και απαιτείται το αυτοκίνητο να επισκευαστεί.
35. Υψηλή δέσμη φωτός - είναι ενεργοποιημένο όταν ο οδηγός ενεργοποιεί την κατάσταση υψηλής δέσμης των προβολέων (μεγάλα φώτα).
36. Λάδι προειδοποίησης πίεσης - είναι ενεργοποιημένο, εάν η ECU εντοπίσει ένα πρόβλημα με την πίεση λαδιού. Ο οδηγός συνιστάται να σταματήσει το όχημα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πηγή: http://365look.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...