17 Φεβ 2014

Διασκεδάζοντας και ντριφτάροντας με ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο!

Λίγο πολύ όλοι έχουμε απολαύσει σε ταινίες αυτοκίνητα να ντριφτάρουν ή αλλιώς να πηγαίνουν με τις "μπάντες" όπως συνηθίζουμε να λέμε. Και οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε το μικρόβιο της οδήγησης ευχόμασταν να έχουμε ένα δυνατό πισωκίνητο αυτοκίνητο για να κάνουμε κολπάκια και για να απολαμβάνουμε ντρίφτ. Κι όμως, δεν χρειάζεται supercar ή σπορ αυτοκίνητο για να διασκεδάσουμε. Αρκεί ένα απλό προσθιοκίνητο σύμφωνα με τον Tiff Niedel παρουσιαστή της αγγλικής εκπομπής 5th gear!

Ο παρουσιαστής μας δείχνει 4 απλούς τρόπους να ντριφτάσουμε (ή κατά την επίσημη αυτοκινητιστική να υπερστρέψουμε) το ταπεινό προσθιοκίνητο αυτοκίνητο μας.
Ο 1ος και ο πιο εύκολος τρόπος είναι η αντιστροφή 180 μοιρών. Όλοι μας έχει χρειαστεί να κάνουμε αντιστροφή σε κάποιον δρόμο. Να ένας τρόπος να το κάνουμε πιο διασκεδαστικά!


Με την 1η ταχύτητα στο κιβώτιο και έχοντας αρκετές στροφές στον κινητήρα στρίβουμε (1), τραβάμε το χειρόφρενο και σανιδώνουμε το γκάζι (2). Μετά τη στροφή 180 μοιρών, αφήνουμε το χειρόφρενο και συνεχίζουμε αντίστροφα (3). Προσοχή! Ο δρόμος να είναι άδειος και να έχετε αρκετό χώρο για να αποτραπεί το κακό στην περίπτωση αυτή! Επίσης μη ξεχάσετε το χειρόφρενο τραβηγμένο και χρειαστείτε επίσκεψη στον λαστιχά της γειτονιάς σας!

Ο 2ος τρόπος είναι η στροφή 90 μοιρών. Με 2η ταχύτητα στρίβουμε προς το μέρος της στροφής και τσιμπάμε το χειρόφρενο (1) για να μπλοκάρουμε στιγμιαία τις πίσω ρόδες. Το αυτοκίνητο διώχνει το πίσω μέρος του και εμείς διορθώνουμε με ανάποδο τιμόνι (2). Συνεχίζουμε έπειτα με φούλ γκάζι (3)!


Ο τρίτος τρόπος είναι το γλίστρημα του αυτοκινήτου 180 μοίρες, πορεία με όπισθεν και ξανά γλίστρημα 180 μοίρες και συνέχιση μπροστά! Αρκετά πολύπλοκο και απαιτεί εξάσκηση!


Ο τέταρτος και τελευταίος είναι το "σκανδιναβικό γλίστρημα' όπως το αποκαλεί ο παρουσιαστής, όπου με 3η στο κιβώτιο (1) στρίβουμε στιγμιαία προς την αντίθετη κατεύθυνση που επιθυμούμε να στρίψουμε (2) και αμέσως μετά απότομη τιμονιά προς τη στροφή που θέλουμε (3). Αυτό αποσταθεροποιεί λίγο ή περισσότερο το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προκαλώντας γλίστρημα πάνω στη στροφή που θέλουμε να πάρουμε (4). Διορθώνουμε με ανάποδο τιμόνι και συνεχίζουμε την πορεία μας!


Σας άρεσε; Εξασκηθείτε με προσοχή και πάντα σε ελεγχόμενο μέρος και φυσικά με δική σας ευθύνη! Για το τέλος παραθέτουμε το πλήρες video για να απολαύσουμε και να εμπαιδώσουμε τους 4 τρόπους που προαναφέραμε




Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...