17 Φεβ 2014

Kia GT4 Stinger concept: Η επιστροφή των κουπέ πισωκίνητων GT συνεχίζεται!

Πριν ενάμισι περίπου χρόνο είχαμε γράψει για την επιστροφή των πισωκίνητων κουπέ αυτοκινήτων. Πόσο δίκαιο είχαμε καθώς ένας -ένας οι κατασκευαστές ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις. Προτάσεις άκρως ενδιαφέρουσες τόσο από άποψη design, όσο και προδιαγραφών! Η Kia με τη σειρά της παρουσίασε την δική της πρόταση στην πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. 

Σύμφωνα με την Kia, το GT4 Stinger παρουσιάστηκε στον Τύπο ως πιθανούς αντίπαλους της μάρκας για το Toyota GT-86 και Subaru BRZ.
Το GT4 Stinger είναι ένα κουπέ 2+2 θέσεων με τον κινητήρα μπροστά. Ο δίλτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης  αποδίδει 311 ίππους. Ο κινητήρας αυτός το κάνει πολύ πιο ισχυρότερο από το δίδυμο Toyota - Subaru, tvn 197 ίππων. Όπως τα GT-86 και BRZ, to ΓΤ4 είναι ένα καθαρά οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου, το 4,26 μέτρων μήκους coupe έχει σχεδιαστεί για να ζυγίσει 1315kg σε μορφή παραγωγής, με αγωνιστική ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω και δεν διαθέτει ούτε καν ραδιόφωνο. «Η μουσική προέρχεται από τον κινητήρα και από την εξάτμιση», λέει ο επικεφαλής σχεδιαστής του concept Tom Kearns.


Ο Tom Kearns επίσης δηλώνει ότι "η προσέγγιση μας είναι η παραγωγή κάποιου απλού αλλά γνήσιου σχεδίου, χωρίς όμως να θυμίζει κάποιο άλλο αυτοκίνητο". Το αυτοκίνητο σε μορφή παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Hyundai Genesis Coupe και θα κοστίζει στην Αγγλία φθηνότερα από το GT-86, γύρω στις 25000 λίρες.



Εμείς με τη σειρά μας δεν έχουμε να παρά να χαιρετήσουμε τέτοιες κινήσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που κατευθύνονται στην παραγωγή προσιτών γνήσιων αυτοκινήτων που έχουν σαν επίκεντρο την οδηγική ευχαρίστηση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...