28 Αυγ 2014

Ποιες χώρες παράγουν τα πιο αξιόπιστα και ποιές τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα;

Με αφορμή το champions league, το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός που έχει γίνει στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια, εμείς κάνουμε το δικό μας champions league ως προς την αξιοπιστία των αυτοκινήτων και αξιολογούμε τις χώρες ως προς την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που παράγουν!

Στην αξιολόγηση αυτή βασιστήκαμε στα αποτελέσματα της αγγλικής εταιρίας Warranty Direct η οποία είναι η μεγαλύτερη βρετανική εταιρία κάλυψης εγγύησης και οδικής βοήθειας με αναφορές από εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους αγγλικούς δρόμους για περισσότερο από μία δεκαετία.
Έτσι λοιπόν χρησιμοποιήσαμε την έρευνα της Warranty Direct όπου αξιολογήθηκαν 8 κατασκευάστριες χώρες με βάση την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που παράγουν. Τα στοιχεία της έρευνας αφορούσαν αυτοκίνητα ως 5 ετών και μέσο όρο διανυθέντων χιλιομέτρων 80.000.

Λίγο πολύ είναι αναμενόμενο ποιά χώρα κατακτάει την πρώτη θέση στο δικό μας champions league ως προς την αξιοπιστία των αυτοκινήτων που παράγει και αυτή είναι η Ιαπωνία. 

Η έκπηξη έρχεται στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης από την..Γαλλία! Φαίνεται λοιπον ότι οι Γάλλοι που εκπροσωπούνται από τις Citroen, Renault, Peugeot, να έχουν κάνει άλματα στην αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους τα τελευταία 5 χρόνια!

Η τρίτη θέση είναι πολύ καλή και κατακτιέται από μια χώρα που έχει ραγδαία εξέλιξη ως προς την αυτοκινητοβιομηχανία της και αυτή δεν είναι άλλη από την βόρειο Κορέα. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν τα πήγαν άσχημα στην κατάταξη κερδίζοντας την τέταρτη θέση.
Τις υπόλοιπες θέσεις λαμβάνουν κατά σειρά αξιολόγησης οι:
5. Σουηδία
6. Γερμανία
7. Ιταλία
8. Αγγλία

Σύμφωνα με την έρευνα της Warranty direct, οι συχνότερες βλάβες που παρουσιάζουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα αφορούν άξονες και αναρτήσεις σε ποσοστό 25% , ενώ στα Γαλλικά και Κορεάτικά οι συχνότερες βλάβες αφορούν σε ηλεκτρικά προβλήματα σε ποσοστό 29% και 22% αντίστοιχα.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...