6 Αυγ 2014

Νέο Hyundai i20: Σύντομα στην παραγωγή!

Η Hyundai βάλθηκε τον τελευταίο καιρό να κατακτήσει την κορυφή στην αρένα των πωλήσεων παρουσιάζοντας ένα νέο μοντέλο σε κάθε δημοφιλή κατηγορία: Σ' αυτήν των μικρών αυτοκινήτων πόλης έριξε στην παραγωγή το i10. Στα μικρομεσαία κατηγορία, το 130. Ήρθε λοιπόν και η σειρά της ριζικής ανανέωσης στη σημαντικότερη κατηγορία στην Ελλάδα, αυτή των μικρών αυτοκινήτων.

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από τη στιγμή που το i20 της πρώτης γενιάς μπήκε στην παραγωγή αντικαθιστώντας το Getz. Χωρίς να πρωτοτυπεί σχεδιαστικά (μερικοί παρατήρησαν ότι μοιάζει το προφίλ του με το Opel Corsa) είχε μια μέτρια πορεία στην αγορά. ¨Ήρθε λοιπόν η ώρα της αντικατάστασης του με ένα εντελώς νέο μοντέλο που όπως φαίνεται είναι και σχεδιαστικά ενδιαφέρον!
Από καλά πληροφορημένες πηγές μάθαμε ότι το νέο i20 σε σύγκριση με το μοντέλο που πρόκειται να αντικατασταθεί, είναι 24mm πιο φαρδύ φτάνοντας τα 1737 mm, 15 mm ψηλότερο φτάνοντας τα 1505 mm αλλά 10 mm πιο κοντό αρκούμενο στα 3985 mm μήκος. Εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφορά είναι στο μεταξόνιο όπου η αύξηση του προσεγγίζει τα 45 mm (2570 mm συνολικά) παρόλη την μείωση του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου, κάτι που σίγουρα θα έχει θετική επίδραση στους προσφερόμενους χώρους για τους επιβάτες σε σύγκριση με το υπάρχον i20.


Το νέο i20 ακολουθεί το σχεδιαστικά έντονο προφίλ του νέου i30, χωρίς όμως να είναι τόσο τολμηρό σχεδιαστικά όσο αυτό. Οι κινητήρες θα είναι πιθανότατα οι ίδιοι με αυτούς του υπάρχοντος μοντέλου. Η ποιότητα κατασκευής θα είναι αναβαθμισμένη στοχεύοντας στην κορυφή της κατηγορίας.
Παρόλο που η επίσημη του παρουσίαση αναμένεται στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο, σε κάποιες χώρες αρχίζει η παραγγελία του μοντέλου από τα μέσα Αυγούστου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...