6 Αυγ 2014

Νεο Citroen 2CV: Το πιο επιθυμητό μελλοντικό αυτοκίνητο προς παραγωγή

Το Citroen 2CV είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα στην ιστορία της αυτοκίνησης και ταυτόχρονα το σύμβολο του προσιτού, οικονομικού και ευφυούς αυτοκινήτου. Τα χαρακτηριστικά αυτά κάνουν τους Βρετανούς να επιθυμούν ένα νέο 2CV προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις που να παραπέμπει ωστόσο στο αρχικό σχήμα.

Ελάχιστα αυτοκίνητα παράχθηκαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο το Citroen 2CV που έμεινε στην παραγωγή για 42 ολόκληρα χρόνια. Η Citroen, γνωρίζει φυσικά τη δημοτικότητα του 2CV και κατά καιρούς αποπειράθηκε να δημιουργήσει το remake του.
Το Citroen C3 που παρήχθηκε από το 2002 ως το 2009 σαφώς παρέπεμπε στις γραμμές του 2CV χωρίς ωστόσο να παίρνει το όνομα του. 


Το 2009, παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το πρωτότυπο Revolte το οποίο παρότι πολύ μοντέρνο, ενσωμάτωνε σχεδιαστικά στοιχεία του 2CV. To Revolte ψιθυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είναι το 2CV 2. Παρόλο που βασιζόταν σε ένα μοντέλο παραγωγής, παρέμεινε ένα πρωτότυπο.


Το 2014, οι αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού Auto Express, ψήφισαν το come back του θρυλικού 2CV ως το πιο επιθυμητό αυτοκίνητο που θα ήθελαν να δουν στην παραγωγή. Και φυσικά είναι πολύ λογική η επιλογή τους καθώς πολλά από τα μοντέλα - θρύλοι του παρελθόντος όπως το VW Beetle, Austin Mini, Fiat 500 κλπ. ξαναζούν μέσα από τις σύγχρονες εκδοχές τους. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...