16 Μαρ 2015

Συμμετοχή της ομάδας Team-RESET στο διεθνή σχολικό διαγωνισμό F1 in Scools!

Μέσα στο βαρύ κλίμα της κρίσης στη χώρα μας όπου όλα φαντάζουν μάταια, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με μεράκι, όραμα και υψηλούς στόχους που κάνουν περήφανη την πατρίδα μας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι επαίνων, ιδιαίτερα όταν τυχαίνει να είναι..μαθητές Λυκείου! Μιλάμε για τα παιδιά της ομάδας Team-RESET που συμμετέχουν στο διεθνή σχολικό διαγωνισμό F1 in Scools!



Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.
Με το F1 in Schools οι μαθητές ανακαλύπτουν την Φυσική, τις Νέες Τεχνολογίες, την Μηχανική και τα Μαθηματικά μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρών μοντέλων F1 αυτοκινήτων, τα οποία είναι από ξύλο balsa και κινούνται με φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα.


Η ομάδα λοιπόν που παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα αυτό, ακούει στο όνομα Team-RESET αποτελείται από 6 φιλόδοξους νέους, μαθητές της Α' Λυκείου του κολλεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, και εξελίσσουν το δικό τους μοντέλο Formula 1 υπό κλίμακα.
Κινητήρια δύναμη της ομάδας για συμμετοχή στο διαγωνισμό F1 in Schools ήταν η κοινή μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά, τη Φυσική και βέβαια για τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα και τον “κόσμο” της formula 1. Βραβευμένοι μαθητές σε διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών όπως και Πληροφορικής, η ομάδα της Team-RESET διαθέτουν μπόλικο μεράκι για να εξελίξουν και -γιατί όχι- να διακριθούν στο διαγωνισμό F1 in Schools.



Η ιστοσελίδα της ομάδας όπου υπάρχει πλούσιο υλικό για το μοντέλο, την ομάδα καθώς καθώς και σχετικό φωτογραφικό υλικό είναι η http://team-reset.gr/ 
Η σελίδα στο facebook είναι η www.facebook.com/team.reset
Εμείς στο carblogger.gr με τη σειρά μας θεωρούμε καθήκον μας να προβάλλουμε κάθε φιλότιμη ελληνική προσπάθεια στο χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο!
Ευχόμαστε λοιπόν στους Νίκο Σαμαρά, Θάνο Τσιλιμιγκάκη, Χάρη Παπαδόπουλο, Ιωάννη Καραμανλίδη, Αλέξανδρο Τρόντζο και Θάλεια Κάλφα ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο τους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...