30 Ιουν 2012

Αξιοπιστία αυτοκινήτων: Οι φίλοι μιλάνε για τα αυτοκίνητα τους

Συνηθίζεται στις παρέες μας (και δη στις αντροπαρέες) να ανταλλάσουμε απόψεις και εντυπώσεις για τα αυτοκίνητα μας. Πόσα χιλιόμετρα έχουμε κάνει; Τι προβλήματα μας έβγαλε; Είναι οικονομικό; Έχει καλό κράτημα; Από επιδόσεις πως πάει; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που ανταλλάσουμε με τους φίλους μας για να αξιολογήσουμε πόσο καλά ή όχι είναι τα αυτοκίνητα μας.


Με αφορμή λοιπόν τις εν λόγω συζητήσεις, αποφασίσαμε να καταγράψουμε και να παρουσιάσουμε απόψεις και εντυπώσεις για τα αυτοκίνητα της παρέας του carblogger.gr.
Οι εντυπώσεις που αποτυπώνονται παρακάτω, αν και αρκετές φορές είναι κάπως υποκειμενικές, δίνουν μια κατατοπιστική εικόνα για τά αυτοκίνητα που αναφερόμαστε.

Τα αυτοκίνητα τα παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά.

Τελευταία ενημέρωση 13/6/2019 (131 αναφορές)

Alfa Romeo Alfa 33



Η Alfa 33 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1995 με τον κινητήρα των 1.35 λίτρων και 88 ίππων. Τη στιγμή που την αποχωρίστηκε είχε 130.000 χλμ περίπου. Το αυτοκίνητο του έχει αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις.
Από τη μια το εσωτερικό της το χαρακτηρίζει "ψεύτικο" όσον αφορά την αίσθηση αλλά και την αντοχή των διαφόρων διακοπτών, χειριστηρίων και γενικότερα των πλαστικών του αυτοκινήτου. Επίσης αντιμετώπισε πολλά ηλεκτρολογικής φύσης προβλήματα όχι απαραίτητα σοβαρά. Τα σοβαρότερα προβλήματα που είχε βγάλει ήταν ότι τρύπησε το ψυγείο και έσπασε (!!) ο λεβιές των ταχυτήτων. Επίσης ο φίλος μας θυμάται ότι άλλαξε πολύ γρήγορα τα αμορτισέρ.
Παρόλα τα προβλήματα, το αυτοκίνητο δεν είχε κάποια ακινητοποίηση.
Το αυτοκίνητο όμως τον αποζημίωνε σε επιδόσεις και κράτημα και με τον υπέροχο ήχο του κινητήρα boxer και την άμεση απόκριση στο γκάζι. Αυτά τα χαρακτηριστικά μάλλον τον έκαναν να μας δηλώσει ότι γενικά είναι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο.

Alfa Romeo 146

Η 146 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1997 και έχει τον κινητήρα 1,4 λίτρων και 101 με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Έχει διανύσει 300.000 χλμ και είναι από τις αξιοσημείωτες περιπτώσεις διότι το αυτοκίνητο δεν του έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Εδώ οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ο φίλος μας είναι "ψείρας" όπως συνηθίζουμε να λέμε και συντηρεί ευλαβικά το αυτοκίνητό του.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι και η σχετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Σε μικτές διαδρομές καταναλώνει 7,5 λίτρα / 100 χλμ με συγκρατημένη και χωρίς εξάρσεις οδήγηση.

Alfa Romeo 147



Για την Alfa 147 έχουμε 2 αναφορές:

1) Του φίλου μας είναι μοντέλο του 2001 με τον δυνατό κινητήρα των 1,6 λίτρων και 125 ίππων. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τα 290000 χλμ. Τα τελευταία 17000 χλμ έχουν γίνει μετά από μετατροπή σε υγραεριοκίνητο. Γενικά κρίνει το αυτοκίνητο αξιόπιστο. Αρχικά υπήρχαν κάποια μικροπροβλήματα λόγω νεότητας του μοντέλου, όχι κάτι σημαντικό. Μια φορά μόνο τον έχει αφήσει όταν κάποιο καλώδιο ρεύματος τσάκισε κάπου (όπως μας το περιέγραψε) και δεν έστελνε ρεύμα στον κινητήρα..Στο συνεργείο έψαχναν δυο μέρες να βρουν τη βλάβη. Εδώ και 5 χρόνια, θέλει αλλαγή το σύστημα στον εγκέφαλο που ελέγχει τις βλάβες της μηχανής, αλλά δεν το έχει αλλάξει. Έτσι στα καλά καθούμενα, ανάβουν λυχνίες στο ταμπλό για βλάβες που δεν υπάρχουν, όπως καμένες λάμπες κλπ. Από τα 290000 χλμ τα 200000 εντός πόλης και τα υπόλοιπα εκτός.
Από επιδόσεις και κράτημα , ο φίλος μας είναι πολύ ικανοποιημένος. Επίσης κρίνει το αυτοκίνητο αρκετά ποιοτικά φτιαγμένο παρά την ιταλική καταγωγή του. Από κατανάλωση όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα καθώς μας λέει ότι καίει αρκετά, χωρίς όμως να μας προσδιορίζει τιμές κατανάλωσης. 


5/3/2013: 317.197 χλμ και καμία αλλαγή στα παραπάνω. 

2) Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2003 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και 125 ίππων. και με 130000 διανυθέντα χιλιόμετρα. Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή το αυτοκίνητο του φίλου μας δεν ήταν τόσο αξιόπιστο όπως της πρώτης αναφοράς. Το αυτοκίνητο παρουσίαζε πρόβλημα με την μπαταρία. Ο φίλος μας ακινητοποιήθηκε αρκετές φορές από το πρόβλημα αυτό. Γενικά αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
Κατά τα άλλα, το κράτημα του και οι επιδόσεις του είναι κατά τα λεγόμενα του πολύ καλές και κρίμα που ένα τόσο καλό αυτοκίνητο στους υπόλοιπου τομείς παρουσιάζει προβλήματα αξιοπιστίας.
Κατά τα λεγόμενα του φίλου μας η κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι υψηλή, χωρίς να μας αναφέρει ακριβείς τιμές.

Alfa Romeo 156 facelift



Η 156 του φίλου μας ήταν μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων.  Μέχρι τα 40000 χλμ το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ήταν πολύ ικανοποιημένος σε όλους τους τομείς. Μόλις όμως συμπλήρωσε τα 40000 χλμ άναψε λυχνία για το λάδι οπότε διαπίστωσε ότι ο κινητήρας έχασε όλο το λάδι του(!!). Έπειτα από αυτό κάθε 3000 χλμ έχανε όλο το λάδι η μηχανή. Κάθε βδομάδα από τότε τον απασχολούσε με κάποια βλάβη..Εκτός από αυτό πολλά προβλήματα με τα ηλεκρικά. Την πούλησε αγανακτισμένος στα 58000 χλμ.
Μετά από τα παραπάνω το εν λόγω αυτοκίνητο μάλλον διεκδικεί την πρωτιά στα πιο αναξιόπιστα αυτοκίνητα που έχουν αναφερθεί.
Κατά τα άλλα, πολύ καλές επιδόσεις και οδική συμπεριφορά χωρίς υπερβολική κατανάλωση καυσίμου. Κρίμα που ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σε όλους τους άλλους τομείς δημιουργεί τέτοια προβλήματα με την αξιοπιστία του.

Audi A3 Mk2



Για το Α3 δεύτερης γενιάς έχουμε 2 αναφορές:

1) To A3 του φίλου μας είναι της 2ης γενιάς και έχει τον κινητήρα 1,6 FSI  και έχει διανύσει 148000 χλμ. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του. Καθ' όλο το διάστημα κατοχής του χρειάστηκε μόνο μια αλλαγή καταλύτη εκτός προγραμματισμένης συντήρησης.
Κατά τα άλλα είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου και το πάτημα του στο δρόμο.
Από άποψη κατανάλωσης, το αυτοκίνητο μας λέει ότι είναι οικονομικό χωρίς να μας αναφέρει τιμές κατανάλωσης βενζίνης.

2) Του φίλου μας που αγοράστηκε καινούργιο το 2005, έχει τον παλαίμαχο οκταβάλβιδο κινητήρα των 1,6 λίτρων και 102 ίππων και έχει διανύσει 102.000 χλμ. Ο φίλος μας μας λέει ότι το αυτοκίνητο το κινεί περισσότερο εντός πόλης. Δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα όπως μας είπε και οι επισκέψεις στο συνεργείο ήταν μόνο για τα προγραμματισμένα σέρβις. Είχε μόνο μια ακινητοποίηση η οποία προέκυψε από νοθευμένη βενζίνη.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα κατασκευής και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου το οποίο δείχνει στιβαρό στο δρόμο. Το μόνο παράπονο του είναι από την κατανάλωση βενζίνης που του φαίνεται κάπως αυξημένη καθώς εντός πόλης είναι γύρω στα 11 λιτ / 100 χλμ.

Audi A4



Το Audi A4 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1996 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τα 250.000 χλμ και η συντήρηση του είναι τυπική. Η μόνη βλάβη που έχει παρουσιάσει εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης ήταν στις ηλκτρομαγνητικές κλειδαριές.

Το αυτοκίνητο είναι άνετο και ποιοτικό, δεν έχει όμως καλές επιδόσεις όπως μας λέει ο φίλος μας. Δυστυχώς δεν έχει δεδομένα από την κατανάλωση καυσίμου.

Audi A4 μοντ. 2005


Το Audi A4 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τα 207.000 χλμ και η συντήρηση του είναι τυπική. Από το 150.000 χλμ το αυτοκίνητο κινείται με υγραέριο χωρίς να παρουσι΄σει κάποιο πρόβλημα. Η μόνη βλάβη που έχει παρουσιάσει εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης στο υδραυλικό τιμόνι η οποία όμως κόστισε αρκατά ακριβά (1000€).
Το αυτοκίνητο είναι άνετο και ποιοτικό με ταξιδιάρικο χαρακτήρα, δεν έχει όμως καλές επιδόσεις όπως μας λέει ο φίλος μας, καθώς ο κινητήρας των 1,6 λίτρων είναι οριακός για το βαρύ αμαξωμα του. Δυστυχώς δεν έχει δεδομένα από την κατανάλωση καυσίμου.

BMW 116i



Το BMW 116i του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2009 και με 30000 χλμ. Η συντήρηση του είναι τυπική και δεν έχει παρουσιάσει βλάβες και προβλήματα εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης.

Πριν 2 μήνες το αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα στον πολλαπλασιαστή με αποτέλσμα να ρετάρει η μηχανή. Η βλάβη διορθώθηκε εντός της εγγύησης. Το πρόβλημα με τους πολλαπλασιαστές αποτελεί ελλάτωμα της σειράς 1 όπως πληροφορήθηκε και μας ανέφερε ο φίλος μας.

Κατανάλωση γύρω στα 10l/100km με νορμάλ οδήγηση

BMW 520



Η 520 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1997 με κινητήρα 2,0 λίτρων. Έχει αγοραστεί μεταχειρισμένη με 135.000 χλμ και έχει διανύσει συνολικά 220.000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο και δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα κατά την κατόχή του, έχοντας τυπική συντήρηση.
Ο φίλος μας είναι πολύ ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα από το αυτοκίνητο καθώς είναι πολύ ποιοτικό, έχει καλό κράτημα, είναι αξιόπιστο και δεν καταναλώνει πολύ καύσιμο για τα κυβικά και το μέγεθος του. Το μόνο που δεν τον ικανοποιεί είναι τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο του αυτοκινήτου που τα θεωρεί υπερβολικά ακριβά.
Ενημέρωση 11/12/2017
Η BMW του φίλου μας συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα ακάθεκτη ικαναποιώντας τον ιδιοκτήτη της. Το αυτοκίνητο έχει ωστόσο αρχίσει να καίει λίγο λάδι (1 λίτρο / 5000 χλμ). Επίσης στο ενδιάμεσο διάστημα από την τελευταία μας αναφορά, χρειάστηκε να αλλάξει το μοτέρ από το ηλεκτρικό παράθυρο της πόρτας του οδηγού.

BMW X6














H X6 του φίλου μας φοράει τον κινητήρα των 3 λίτρων και έχει διανύσει 60.000 χλμ. Είναι μοντέλο του 2009. Δυστυχώς το αυτοκίνητο παρόλο τον premium χαρακτήρα και την υψηλή τιμή κτήσης, παρουσίασε στα χιλιόμετρα αυτά η μηχανή χτύπησε μπιέλα. Στην επίσκεψή του στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο που κάνει ΄σερβις δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να διορθωθεί η βλάβη στα πλαίσια της εγγύησης, οπότε ο φίλος μας είναι πολύ δυσαρεστημένος.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό κράτημα υψηλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλή άνεση ταξιδεύοντας.
Ο φίλος μας δε μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του

Citroen C2 1.6 VTS



Το Citroen VTS του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2005 και με 75000 χλμ. Η συντήρηση του είναι τυπική και δεν έχει παρουσιάσει βλάβες και προβλήματα εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης. Τον τελευταίο καιρό, ο φίλος μας παρατήρησε ότι ενώ βάζει όπισθεν, αρχίζει να δουλεύει ο πίσω υαλοκαθαριστήρας (!!).
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις αλλά πολύ σκληρές αναρτήσεις. Θέλει προσοχή στο κράτημα του και δεν το συνιστεί σε θερμόαιμους νεαρούς. Περιορισμένοι χώροι που τον κάνουν κατάλληλο μόνο για 2 άτομα.
Κατανάλωση: Εντός πόλης με ήρεμη οδήγηση στα 8 - 8,5 l/100 km, εκτός πόλης 7 - 7,5 l/100km

Citroen C2

















Το Citroen C2 του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2004 και με 197.000 χλμ με τον κινητήρα των 1124 κυβικών εκατοστών και 61 ίππων. Η συντήρηση του είναι τυπική και o φίλος μας γενικά το κρίνει αξιόπιστο. Το μόνο που έχει χρειάστηκε εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης είναι μια αλλαγή σασμάν στα 140.000 χλμ με κόστος γύρω στα 500€.
Ο φίλος μας είναι γενικά πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Παρόλα τα σχεδόν 200.000 χλμ το αυτοκίνητο δεν έχει χάσει καθόλου από τις επιδόσεις του. Μάλιστα μας λέει ότι στο κοντέρ πλησιάζει τα 170 km/h τελική που είχε και αρχικά όταν το πήρε.
Γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει κάποιο ψεγάδι. Βέβαια να σημειώσουμε εδώ ότι ο φίλος μας δεν είναι παντρεμένος οπότε δεν μίλησε καθόλου για τους χώρους του αυτοκινήτου που ομολογουμένως είναι περιορισμένοι.
Κατανάλωση: Εκτός πόλης με ταχύτητες 135-140 το αυτοκίνητο καταναλώνει 8 - 8,5 l/100 km.

Ενημέρωση 7/9/2015: Το αυτοκίνητο του φίλου μας έχει φτάσει τα..270.000 χλμ χωρίς καμία αλλαγή στα παραπάνω! Ο φίλος μας είναι σήμερα ακόμα πιο ευχαριστημένος καθώς περηφανεύεται για το αυτοκίνητο του και δεν τον αδικούμε! Το μόνο που τον απασχολεί είναι ένας θόρυβος από την μπροστινή ανάρτηση που εμφανίστηκε τελευταία αλλά δεν έχει πάει ακόμα στο συνεργείο να ελέγξει που οφείλεται.

Ενημέρωση 16/9/2016: Το αυτοκίνητο του φίλου μας έχει φτάσει τα..278.000 χλμ. Αυτή τη φορά που μιλήσαμε μας είπε ότι πολύ πρόσφατα κάηκε το βεντιλατερ στον κινητήρα, κάτι που κόστισε μεταχειρισμένο 350€. Μαζί με το σέρβις της μηχανής και αλλαγή των καπακιών στην μπροστινή ανάρτηση μας είπες ότι το σέρβις κόστισε συνολικά (μαζί με το βεντιλατέρ) 850€!\

Ενημέρωση 10/7/2018: 300.000 χλμ χωρίς καμία αλλαγή στα παραπάνω! Ο φίλος παραμένει ευχαριστημένος καθώς περηφανεύεται για το αυτοκίνητο του και δεν τον αδικούμε!

Citroen C3











Για το C3 έχουμε 2 αναφορες:

1. Της φιλης μας που ειναι μοντελο του 2003 με τον κινητηρα 1.1 λιτρων και 61 ιππων. Εχει διανυσει μεχρι στιγμης 90.000 χλμ και ειναι πολυ ευχαριστημενη απο το αυτοκινητο. Δεν την εχει απασχολησει με προβληματα περα απο την προγραμματισμενη συντηρηση του αυτοκινητου στην οποια ειναι τυπικη. Τα περισσοτερα χιλιομετρα τα εχει διανυσει μεσα στην πολη οπου τα αυτοκινητα γενικα ταλαιπωρουνται περισσοτερο. Παρολα αυτα αξιοσημειωτο ειναι οτι δεν εχει χρειαστει ακομη ουτε αλλαγη αμορτισερ ουτε συμπλεκτη. Λογω του μικρου κυβισμου του αυτοκινητου οι επιδοσεις ειναι "χλαρες" αλλα απο οτι μας λεει αυτο δεν την προβληματιζει εντος πολης. Οσον αφορα την οικονομα μας λεει οτι ειναι οικονομικο χωρις να μας αναφερει τιμες καταναλωσης



2. Τo C3 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2002 με κινητήρα 1600 κυβικών και 110 ίππων και έχει διανύσει 140,000 χλμ. Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς δεν τον έχει απασχολήσει πέραν της προγραμματισμένης συντήρησης και το χαρακτηρίζει "γιαπωνέζικο" για το λόγο αυτόν.
Από άποψη επιδόσεων είναι επίσης πολύ ευχαριστημένος καθώς το χαρακτηρίζει γκαζιάρικο. Καθώς είναι εργένης, δεν είναι ο κατάλληλος για να μιλήσει για τους χώρους του.
Από άποψη κατανάλωσης, δεν είναι ευχαριστημένος καθώς μας είπε ότι καταναλώνει αρκετή βενζίνη χωρίς να προσδιορίζει πόσο.

Citroen C4















Για το Citroen C4 έχουμε 2 αναφορές:

1)
Το Citroen C4 του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2006 και με 60.000 χλμ με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Αν και είναι σχετικά νωρίς να αποφανθεί κανείς για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου καθώς έχουν διανυθεί λίγα χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά το διάστημα κατοχής του από τον φίλο μας./
Σε σύγκριση με το προηγούμενο αυτοκίνητο του το Fiat Tempra (βλ. αναφορά παρακάτω), to C4 υπερτερεί σε όλους τους τομείς εξαιρουμένης της ευστάθειας του αυτοκινήτου στον πλευρικό άνεμο. Οι επιδόσεις παρόλο που το αυτοκίνητο έχει τον μικρότερο κινητήρα των 1,4 λίτρων των ικανοποιούν, όπως και η ποιότητα κατασκευής και οι χώροι του μοντέλου. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ' όψη ιδιαίτερα στην αναφορά των επιδόσεων και το ήρεμο οδηγικό στύλ του φίλου μας.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου αξιολογείται καλή χωρίς να έχουμε αναφορά με συγκεκριμένα νούμερα.

2)
Του φίλου μας που όπως και αυτό της προηγούμενης αναφοράς είναι της 1ης γενιάς αλλά το τρίπορτο μοντέλο. Αγοράστηκε κανούργιο το 2008 και έχει διανύσει μέχρι στιγμής 92.000 χλμ. Εκτός αναλωσίμων (τακάκια, αμορτισέρ στα 80.000 χλμ) δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
Οφίλος μας είναι ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα από το αυτοκίνητο. Ιδιαίτερη μνεία κάνει για την οικονομία του στο καύσιμο. Το αυτοκίνητο στα χέρια του καταναλώνει σε μικτή διαδρομή 6,4 λίτρα / 100 χλμ που αντικειμενικά είναι μια πολύ καλή επίδοση για κατανάλωση βενζίνης για μικρομεσαίο αυτοκίνητο.


Citroen C5














Το C5 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων και 125 ίππων και έχει διανύσει 90.000 χλμ. Από τον 1ο χρόνο το αυτοκίνητο παρουσίασε προβλήματα. Πολλά προβλήματα με τα ηλεκτρικά. Αλλάχτηκε 2 φορές ο πολλαπλασιαστής και παρουσίασςε πρόβλημα και το ηλεκτρικό παράθυρο του οδηγού. Από ηλεκτρικά προβλήματα ακινητοποιήθηκε 2 φορές.
Κατά τα άλλα, ο φίλος μας δηλώνει ικανοποιημένος από την ποιότητα του αυτοκινήτου του καθώς και από την άνεση της ανάρτησης, Δεν είναι όμως καθόλου ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου καθώς το χαρακτηρίζει πολύ αργό, όπως επίσης και από την υψηλή κατανάλωση του χωρίςε όμως να μας αναφέρει συγκεκριμένες τιμές.


Citroen Saxo VTS


















To Saxo VTS του φίλου μας είναι το 1.6 μοντελο του 11/1997 με 150000χλμ. Δυστυχώς ο φίλος μας έχει ταλαιπωρηθεί από ατελειωτες ηλεκτρολογικες και μηχανολογικες βλαβες που γινανε ιδιαιτερα εντονες την τελευταια πενταετια μετα τις 110000χλμ.

1. Κεντρικο κλειδωμα (ανεβοκατεβαινανε οι κλειδαριες)
2. Μοτερ ανακυκλωσης αερα (εκανε θορυβο)
3. Φλασιερα (εβγαινε καπνος απο την κολωνα τιμονιου)
4. Αντλια τιμονιου(εμεινε στο δρομο...)
5. Καηκε ο ενας απο τους 2 ανεμιστηρες στο ψυγειο
6. Μιζα (καρβουνακια)
7. Δυναμο (αναβε το λαμπακι στον πινακα οργανων)
8. Δισκο πλατω (130000χλμ)
9. Εξατμιση (2φορες)
10.Ανεμιστηρας καλοριφερ
11.Οπισθιος αξονας

και διαφορα αλλα μικροβληματα.Η ποιοτητα του κρινεται μετρια
Τώρα ειναι υποψηφιο για εγκεφαλο γιατι εκει που οδηγεις κανονικα σβηνει μονο του....
Ο φίλος μας θα το χαρακτήριζε το αυτοκινητο φαντασμα!Ειναι καλο μεχρι τις 100000χλμ μετά ίσως δεν είναι καλή ιδέα να το κρατήσει κανείς!
Στα θετικα που ειναι οι επιδοσεις και η οδικη του συμπεριφορα (βγαζει ωραια γουστα)
Καταναλωση 9-10lt/100km με normal οδηγηση

Μετά το VW Polo, θα το χαρακτηρίζαμε το 2ο πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που καταγράψαμε!

Citroen Xsara Picasso


Το αυτοκίνητο του φίλου μας είναι μοντέλο του 2003 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και 110 ίππων και έχει διανύσει..300.000 χλμ! Μέχρι τη στιγμή που ο φίλος μας μας μίλησε, το αυτοκίνητο τον έχει απασχολήσει μόνο με αναλώσιμα (λάστιχα, δίσκους, τακάκια κλπ). Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και κάνει όλα τα σέρβις στην ώρα τους. Επίσης, είναι ήρεμος οδηγός οπότε δεν καταπονεί το αυτοκίνητο του. Τωρα τελυταία γκρινιάζει για την ποιότητα των πλαστικών του αυτοκινήτου.
Από άποψη χώρων φυσικά το αυτοκίνητο τον ικανοποιεί καθώς όντας πατέρας 4 παιδιών, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στον τομέα αυτόν.
Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.

Citroen ZX














Για την Citroen ZX έχουμε 2 αναφορές:

1) Το Citroen ZX του φίλου μας, είναι μοντέλο του 1996 το οποίο το κράτησε μέχρι τα 151000 χλμ. Στον 4ο χρόνο χρήσης του έκαψε φλάντζα. Παράπονο του φίλου μας ήταν επίσης ότι χτυπούσαν πειράκια. Λόγω της διαρροής λαδιού από μια φλάντζα της μηχανής μύριζε στην καμπίνα λάδι όταν άνοιγε τον εξαερισμό.
Ο φίλος μας χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο πολύ οικονομικό με κατανάλωση γύρω στα 7l/100km με νορμάλ οδήγηση.

2) Του φίλου μας που ήταν μοντέλο του 1994 και έχει διανύσει 331.000 χλμ (!!). Είναι αυτό με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 75 ίππων το οποίο και απέσυρε μετά από κάποιο ατύχημα που δεν τον συνέφερε να το επισκευάσει. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο καθώς του βγήκε πολύ αξιόπιστο. Η μοναδική σημαντική βλάβη που έβγαλά ήταν στον 40 χρόνο της κατοχής του όπου κάηκε ο εγκέφαλος.
Ο φίλος μας είναι επίσης πολύ ευχαριστημένος και από την ποιότητα των υλικών του αυτοκινήτου καθώς τα πλαστικά δεν είχαν σημαντικές φθορές παρόλο που ήταν 20 ετών αυτοκίνητο.
Ο φίλος μας μας λέει ότι ο κινητήρας τραβούσε θετικά μέχρι τη στιγμή που το απέσυρε. Η κατανάλωση του αυτοκινήτου ήταν όμως τα τελευταία χρόνια τσιμπημένη καθώς έφτανε εντός πόλης τα 13 lt / 100 km

Chevrolet Aveo




Το Aveo της φίλης μας είναι μοντέλο του 2007 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και έχει διανύσει μέχρι τώρα 80.000 χλμ. Η φίλη μας είναι γενικά ευχαριστημένη με το αυτοκίνητο καθώς δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με αυτό. Μόνο δευτερεύουσας σημασίας προβλήματα έχει αντιμετωπίσει όπως αυτό με το κεντρικό κλείδωμα των θυρών.και κάποια άλλα ηλεκτρολογικά προβλήματα επίσης μείζονος σημασίας.
Η φίλη μας δεν είναι ευχαριστημένη από τα πλαστικά του αυτοκινήτου που είναι σκληρά και φθηνά στην όψη. Από το κράτημα του είναι όμως ευχαριστημένη αν και έχει παρατηρήσει ότι είναι ευαίσθητο στον πλευρικό άνεμο.
Από άποψη κατανάλωσης δεν είναι ούτε βενζινοβόρο αλλά ούτε και οικονομικό.
Γενικά για τα χρήματα που έδωσε είναι ευχαριστημένη καθώς το Aveo κόστιζε αρκετά λιγότερο από τα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας ως καινούργιο.


Chevrolett Lacetti 1,6 Station Wagon



Το Chevrolett Lacetti του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2005 και με 154000 χλμ. Η συντήρηση του είναι τυπική. Πριν λίγο καιρό παρουσίασε πρόβλημα ο συμπιεστής του a/c, βλάβη που κόστισε αρκετά χρήματα (280€ για μεταχειρισμένο ανταλλακτικό). Το αυτοκίνητο από την αρχή σχεδόν που το πήρα είχε πρόβλημα με τις δισκόπλακες. Μετά από λίγο καιρό (2-3000 χλμ μετά την αντικατάσταση τους) στραβώνουν και το αυτοκίνητο παρουσιάζει τρέμουλο με ταχύτητα 100km. Το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει με δισκόπλακες της Brebo.
Ο φίλος μας δεν είναι ευχαριστημένος από την κατανάλωση του αυτοκινήτου, αλλά σε αυτό ίσως παίζει ρόλο και το "βαρύ" πόδι του. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το Lacetti καταναλώνει γύρω στα 11l/100km.και 7,5 l/100km εκτός.
Το αυτοκίντηο έχει αρκετά καλό κράτημα και επιδόσεις.
Ενημέρωση 20/11/2012: το αυτοκίνητο στα 160.000 χλμ έπαθε μια αρκετά σοβαρή βλάβη,: Χάλασε το ρουλεμάν του τεντωτήρα με αποτέλεσμα να προκληθεί από τον ιμάντα βλάβη στη μηχανή και να στραβώσει μια βαλβίδα. Η ζημιά είναι αρκετά σοβαρή καθώς απαιτεί πλανιάρισμα της μηχανής, με τιμή κάπου στα 500€
Ενημέρωση 28/8/2014: Στα 194.000 χλμ το αυτοκίνητο χρειάστηκε αλλαγή ψυγείου. Τρέχουσα ένδειξη οδομέτρου 195.000 χλμ
Ενημέρωση 25/5/2016: Το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τα 230.000 χλμ χωρίς κάποια νεώτερα

Ο φίλος μας δηλώνει ότι "για την τιμή του είμαι ευχαριστημένος" μιας και το Lacetti ήταν και είναι ένα πολύ προσιτό μικρομεσαίο αυτοκίνητο.

 Fiat Bravo Mk2


Το Bravo του φίλου μας είναι μοντέλο του 2010 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 155 ίππων. Μέχρι τώρα έχει διανύσει 46000 χλμ. Αν και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει είναι λίγα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα περί της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου, εντούτοις δεν τον έχει απασχολήσει με κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριτημάτνος σε όλα τα απίπεδα από το αυτοκίνητο το οποίο το χαρακτηρίζει ποιοτικό με καλές επιδόσεις και πολύ καλό κράτημα στο δρόμο.
Ο φίλος μας έχει βάλει μαγνητάκια για οικονομία στο καύσιμο στο αυτοκίνητο του και δηλώνει ότι έχει δει μείωση στην κατανάλωση της τάξης του 10%. Η κατανάλωση που έχει παρατηρήσει είναι πολύ χαμηλή για αυτοκίνητο τέτοιου βάρους και ιπποδύναμης: 8,6 λτ / 100 χλμ εντός πόλης και 7,2 λτ / 100 χλμ εκτός.

Fiat Brava Mk1

Για το Fiat Brava έχουμε 2 αναφορές:


1.
Το Brava του φίλου μας είναι μοντέλο του 1996 με κινητήρα 1,6 λίτρων και 103 ίππων. Έχει διανύσει μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε (2010) 310.000 χλμ(!!). Από άποψη αξιοπιστίας ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος καθώς δεν τον είχε απασχολήσει το αυτοκίνητο με κάποιο σημαντικό πρόβλημα.
Ο φίλος μας δηλώνει ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και το κράτημα του αυτοκινήτου καθώς και από την καλή ποιότητα κατασκευής του που δεν είχε σχέση με την μέτρια προς κακή ποιότητα των παλιότερων Fiat.
Το αυτοκίνητο το χαρακτηρίζει οικονομικό χωρίς να μας αναφέρει κάποια στοιχεία κατανάλωσης.
 
2. 
Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999 με κινητήρα 1,25 λίτρων και 82 ίππων με 200 000 περίπου χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος καθώς το αυτοκίνητο του δεν έχει βγάλει κάποιο σημαντικό πρόβλημα ως τώρα πέρα από τα αναλώσιμα και στην προγραμματισμένη συντήρηση. Μικροπροβλήματα με τα ηλεκτρικά μόνο είχε μείζονος σημασίας όπως κάποιες λυχνίες στο ταμπλώ. Από άποψη οικονομίας βενζίνης είναι επίσης πολύ ευχαριστημένος αλλά και από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Κάποιες μικρές ενστάσεις έχει μόνο για τα πλαστικά του που έχουν φθαρεί.

3. Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999 με τον κινητήρα 1,25 16V που έχει διανύσει..928,000 χιλιόμετρα! Λόγω του εκτενούς της αναφοράς, έχουμε καταγράψει τις εντυπώσεις μας σε ξεχωριστό άρθρο

 Fiat Punto Mk1 GT





Για το Punto GT έχουμε 2 αναφορές:

1.
Το Punto GT του φίλου μας ήταν μοντέλο του 1994 με τον turbo κινητήρα των 1,4 λίτρων και 135 ίππων΄Το πούλησε με 90.000 χλμ στο οδόμετρο πριν από μερικά χρόνια. Από άποψη αξιοπιστίας, το αυτοκίνητο έβγαζε προβλήματα από δυσλειτουργία των διάφορων αισθητήρων που είχε καθώς και από τα ηλεκτρικά του. Προβλήματα τα οποία δεν ήταν πολύ σημαντικά, δεν ήταν όμως λίγα. Κάποια από αυτά ακόμη και στην αντιπροσωπεία της Fiat κατέστη δύσκολο να διορθωθούν.
Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο ήταν απόλαυση οδηγικά με πάρα πολύ καλές επιδόσεις, πολύ καλό κράτημα και σύστημα διεύθυνσης καθώς και κορυφαία φρένα. To turbo δεν εμπλεκόταν ομαλά κατά την επιτάχυνση με αποτέλεσμα μια απότομη επιτάχυνση του αυτοκινήτου που απαιτούσε χέρια μυημένου οδηγού. Προσοχή χρειαζόταν στις εκκινήσεις, καθώς ήταν πολύ εύκολο να φαγωθούν τα μπροστινά ελαστικά από το σπινάρισμα των τροχών.
Η κατανάλωση ήταν αρκετά αυξημένη με μια μέση τιμή κάπου στα 12-13 l / 100 km

2.
Το GT ενός άλλου φίλου μας ήταν μοντέλο του 1997 με ίδιο κιμητήρα και ιπποδύναμη με το πρώτο αφού πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. Ο φίλος μας αγόρασε το αυτοκίνητο με 80.000 χλμ και το κράτησε διανύοντας άλλα 120.000 χλμ οπότε και το πούλησε. Δηλώνει πολύ ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Και σε επίπεδο αξιοπιστίας, ο φίλος μας ήταν ευχαριστημένος καθώς το αυτοκίνητο δεν έβγαλε κάποια σημαντική βλάβη. Το μόνο που τον απασχόλησε ήταν κάποιες ψευδεις ενδείξεις για βλάβες από σένσορες.
Ειδικά σε επίπεδο επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς, ο φίλος μας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ωστόσο ότι δεν είναι αυτοκίνητο για νεαρούς καθώς απαιτεί σύνεση λόγω υπερβολικής ιπποδύναμης στην οδήγηση του.

Fiat Sedici



To Sedici του φίλου μας είναι μοντέλο του 2009 με κιντήρα 1,6 λίτρων και έχει διανύσει 107000 χλμ μέχρι στιγμής. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς δεν έχει προκύψει κάποια έκτακτη βλάβη και οι επισκέψεις του στο συνεργείο περιορίζονται για την προγραμματισμένη συντήρηση του. Εδώ θα πρέπει να διακρινίσουμε ότι το Sedici δεν είναι ένα καθαρόαιμο Fiat καθως βασίζεται σε μηχανικά μέρη του ιαπωνικού Szuki SX4.
Του φίλου μας του αρέσουν οι κάποιες εκτός δρόμου δυνατότητες του μοντέλου που μπορεί σίγουρα είναι καλύτερες από αυτές των συμβατικών αυτοκινήτων. Ο φίλος μας μας είπε ότι η κατανάλωση βενζίνης του αυτοκινήτου του είναι λογική, χωρίς όμως να μας αναφέρει συγκεκριμένες τιμές.


Fiat Tempra
















To Tempra του φίλου μας ήταν μοντέλο του 1991 με κινητήρα 1,6 λίτρων και 80 ίππων. Το κράτησε μέχρι το έτος 2006 και διένυσε 200.000 χλμ με αυτό, οπότε είναι μια αξιόλογη αναφορά για το εν λόγω αυτοκίνητο καθώς διανύθηκαν πολλά χιλιόμετρα. Γενικά ο φίλος μας ήταν πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο του καθώς δεν τον απασχόλησε καθώς μας λέει με μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Δεν ακινητοποιήθηκε ποτέ από βλάβη. Η συντήρηση του ήταν τυπική και η οδήγηση του ήρεμη.
Ο φίλος μας έχει καλές εντυπώσεις από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αλλά και από την σταθερότητα του στον πλευρικό άνεμο σε σύγκριση με το επόμενο αυτοκίνητο του, ένα Citroen C4 (βλ. αναφορά παραπάνω). Οι επιδόσεις του όμως δεν ήταν ικανοποιητικές καθώς δεν ήταν ανάλογες τουκυβισμού του αυτοκινήτου.
Δηλώνει επίσης ικανοποιημένος και από τους χώρους του αυτοκινήτου, όχι όμως και από την ποιότητα κατασκευής του καθώς ακουγόταν μικροτριγμοί στο εσωτερικό του.
ζΟ φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.

Fiat Punto Mk2


















Το Punto της δεύτερης γενιάς της φίλης μας είναι μοντέλο του 2001 και φοράει τον κινητήρα των 1,25 λίτρων και 80 ίππων. Έχει διανύσει ως τώρα 125000 χλμ με την πλειοψηφία αυτών εντός πόλης, οπότε θα λέγαμε ότι είναι σκληρά χιλιόμετρα.
Από άποψη αξιοπιστίας, το Punto τα πήγε ως τώρα αρκετά καλά καθώς τα μόνα προβλήματα που προέκυψαν ήταν μια βλάβη στο ηλεκτρικό μοτέρ του τιμονιού και μια αλλαγή του αισθητήρα λ.
Η φίλης μας είναι πολύ ικανοποιημένη από τους χώρους του αυτοκινήτου καθώς μπορούν να ταξιδέψουν άνετα 4 μεγαλόσωμα άτομα μέσα. Γενικά θεωρεί ότι οι χώροι είναι το μεγαλύτερο ατού. Και από στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το Punto τα καταφέρενι πολύ καλά επίσης όπως μας λέει η φίλη μας που δεν έχει κάποιο ουσιαστικό παράπονο.

Fiat Punto Mk2 facelift Sporting



Το Sporting του φίλου μας, είναι μοντέλο του 2003 και με 115000 χλμ. Η συντήρηση του είναι τυπική και το μόνο πρόβλημα που έχει παρουσιάσει εκτός της προγραμματισμένης συστήρησης ήταν 2 πηνία καμμένα κάπου στον 6ο-7ο χρόνο της ζωής του. Το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε αλλά ρετάριζε ο κινητήρας. Τον 8ο χρόνο άρχισε να ανάβει η ένδειξη ότι έχει πρόβλημα η ηλεκτρική υποβοήθηση χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα, κάτι που δεν θεωρεί σημαντικό. Γενικά χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο αξιόπιστο.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις και το κράτημα του αυτοκινήτου του, όχι όμως και από την άνεση της ανάρτησης που την χαρακτηρίζει σκληρή.

Το αυτοκίνητο καταναλώνει 8,5-9,5 l/100km και εκτός 7 l/100km.
Γενικά δηλώνει πολύ ευχαριστημένος.

Fiat Seicento


To Fiat Seicanto του φίλου μας είναι μοντέλο 1,1 λίτρων του 2001 και έχει τη στιγμή αυτή 280.000 χλμ! Αγοράστηκε δε πριν από 4 χρόνια με 240.000 χλμ στο οδόμετρο! Το αυτοκίνητο στα 40.000 χλμ που έχει κάνει ο φίλος μας, το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια αλλαγή στη βαλβίδα του ψυγείου, πρόβλημα το οποίο είχε ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. ο φίλος μας δηλώνει ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και την αξιοπιστία του.
Χώροι (για το μέγεθος του) οδική συμπεριφορά και οικονομία είναι τα δυνατά σημεία του αυτοκινήτου. Για κατανάλωση δεν είχε να μας πει συγκεκριμένα στοιχεία.

Ford Escort


To Escort του φίλου μας είναι μοντέλο του 1998 με κυβισμό 1,4 λίτρων και έχει διανύσει 225.000 χλμ μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι πολύ αξιόπιστοκαθώς έχει παρουσιάσει πολύ λίγα προβλήματα στη διάρκει των 15 χρόνων που το έχει στην κατοχή του. Μέσα σ' αυτά τα χρόνια έχει αλλάξει τον σωλήνα του υδραυλικού τιμονιού στα 125.000 χλμ περίπου, τη μίζα στα 140.000 χλμ περίπου και όλα τα κολάρα στη μηχανή. Τον καιρό αυτό η μίζα αρχίζει να του παρουσιάζει πρόβλημα ξανά, οπότε επίκεται και 2η αλλαγή μίζας.
Γενικά είναι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο καθώς είναι ποιοτικό με καλή οδική συμπεριφορά και σχετικά περιορισμένη κατανάλωση, καλούς χώρους και συμπαθητικό σχήμα. Ο φίλος μας δεν μας έδωσε τιμές κατανάλωσης για το αυτοκίνητο του.

Ford Focus I


Για το Focus έχουμε 3 αναφορές:

1) Το Focus του φίλου μας είναι μοντέλο του 2002 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει 209000 χλμ μέχρι στιγμής. Από άποψη αξιοπιστίας ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος. Σαν βλάβη εκτός προγραμματισμένης συντήρησης μας λέει ότι έχει χρειαστεί δυο ή τρείς φορές αλλαγή αισθητήρα εκκεντροφόρου. Και τις δυο φορές το αυτοκίνητο δεν είχε κάποια δυσλειτουργία απλά άναβε το λαμπάκι check engine στο ταμπλό. Η αλλαγή του αισθητήρα αυτού κόστισε στο φίλο μας 67 ευρώ, που του φάνηκε υπερβολικό για έναν αισθητήρα.
Ο φίλος μας έχει παρατηρήσει ότι το τράβηγμα του κινητήρα έχει μειωθεί λίγο σε σχέση με παλιότερα, όπως επίσης ότι χρειάζεται συμπλήρωμα το λίδι στον κινητήρα μεταξύ των σερβις.
Κατά τα άλλα δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο καθώς συνδυάζει πολύ καλή σταθερότητα στο δρόμο και παράλληλα πολύ καλή άνεση, καλή ποιότητα στο εσωτερικό του και καλούς χώρους.
Από άποψη κατανάλωσης ο φίλος μας δηλώνει ικανοποιημένος, χωρίς όμως να μας αναφέρει κάποια τιμή
(Ενημέρωση 05/04/2016)

2) Το Focus του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2004 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 125.000 χλμ. Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε αξιόπιστο στα χέρια του φίλου μας χωρίς να χρειαστεί να τον απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση.
Το παράπονο του φίλου μας από το αυτοκίνητο είναι ότι δεν τραβάει. Όντως τα 75 άλογα του είναι λιγα για το αμάξωμα των 1100 κιλών. Στις ανηφόρες ζορίζεται και αναγκάζεται να κατεβάσει μέχρι και 1η ταχύτητα ανάλογα με την περίσταση.
Κατά τα άλλα είναι ευχαριστημένος από το κράτημα του αυτοκινήτου, τους χώρους και την ποιότητα του εσωτερικού.
Το αυτοκίνητο καταναλώνει στα χέρια του φίλου μας 8-9 λιτ / 100 χλμ εντός πόλης και 7 περίπου εκτός.

3)  Του φίλου μας το Focus είναι αυτό που έχει διανύσει και τα περισσότερα χιλιόμετρα (240.0000). Φοράει τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και 100 ίππων και από άποψη αξιοπιστίας τον έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και δεν έχει επισκεφθεί συνεργεία πέραν της προγραμματισμένης συντήρησης. Στον πρώτο χρόνο μόνο παρουσίασε πρόβλημα η αντλία νερού η οποία και αλλάχθηκε εντός εγγύησης.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχριστημένος από τις επιδόσεις και το κράτημα του αυτοκινήτου του. Παρόλο που λόγω κρίσης δεν είχε τη δυνατότητα να το αλλάξει, δεν μετάνιωσε που το κράτησε.
Δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου.

Ford Focus II


Για το μοντέλο αυτό έχουμε 2 αναφορές:

1)
Το Focus του φίλου μας είναι της δεύτερης γενιάς του μοντέλου και το αγόρασε καινούργιο το 2006. Έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 80 ίππων και έχει διανύσει 95.000 χλμ. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα παρόλη την πλημμελή συντήρηση που του κάνει ο φίλος μας, Κάποιες διακοπές που είχε αρχίσει να κάνει ο κινητήρας οφειλόταν στο ότι είχε να αλλάξει μπουζί κοντά τρια χρόνια (!!).
Κατά τα άλλα είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο και άποψη χώρων ποιότητας και οδικής συμπεριφοράς και μόνο ίσως από τις επιδόσεις έχει παράπονο όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.
Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου

2)
Του φίλου μας που είναι επίσης της 2ης γενιάς και αγοράστηκε το 2005 και έχει επίσης τον κινητήρα των 1,4 λίτρων, 80 ίππων και έχει διανύσει 80.000 χλμ. Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μας αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας. Στον πρώτο χ΄ρονο ακόμα, ένα σωλημακι τρυπησε όπως μας λέει και ανεβασε θερμοκρασια και κοντεψε. να καει ημηχανη. Το αυτοκίνητο επίσης έβγαλε προβλημα στο υδραυλικο τιμονι, στον συμπλεκτη, στα ηλεκτρικά παραθυρα και στα μπουζι 'όπου μπαινουν νερα απο πιτσιληστηρια και ρεταρει η μηχανη. Όλα τα παραπάνω κάνουν τον φίλο μας να γκρινιάζει και να είναι επιφυλακτικός για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του κάθε φορά που πάει κάποιο μεγάλο ταξίδι.
Κατα τα άλλα είναι ευχαριστημένος από χώρους και κράτημα. Δεν μας ανέφερε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.


Ford C-Max



Το C-Max του φίλου μας είναι μοντέλο του 2009 1,6 λίτρων με 125 ίππους και 65000 χλμ. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης.
Το αυτοκίνητο έχει αρκετά καλές επιδόσεις και κράτημα. Γενικά ο φίλος μας είναι ευχαριστημένος. Η κατανάλωση εντός πόλης του αυτοκινήτου είναι γύρω στα 10 l/ 100 km

Ford Mondeo I facelift















Το Mondeo του φίλου μας είναι μοντέλο 1999 με κινητήρα 1,6 λίτρων και 90 ίππων και έχει διανύσει 135000 χλμ. Το αυτοκίνητο γενικά το θεωρεί πολύ αξιόπιστο. Δεν τον έχει απασχολεί σχεδόν ποτέ πέρα από τα αναλώσιμα του (λάστιχα, αμορτισέρ, σετ συμπλέκτη κλπ.) Το μόνο μικροπρόβλημα  που έβγαλε τελευταία ήταν ότι το πίσω αριστερό φανάρι του αυτοκινήτου έμπαιζε νερά όταν έβρεχε.
Το αυτοκίνητο έχει καλές επιδόσεις και τραβάει καλά.
Κανένα παράπονο από το κράτημα και τα φρένα του αυτοκινήτου που τα κρίνει πολύ καλά. Ο φίλος μας δυστυχώς δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.


 Honda CRV



Το Honda CRV του φίλου μας είναι μοντέλο 2003 2,0 λίτρων και 150 ίππων και έχει διανύσει 150000 χλμ. Το αυτοκίνητο γενικά είναι πολύ αξιόπιστο. Το μόνο πρόβλημα μείζονος σημασίας που έβγαλε ήταν χάλασαν οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές σε δυο πόρτες και δεν ανοίγουν με τον τηλεχειρισμό.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις και τραβάει σε όλη την κλίμακα των στροφών του κινητήρα. Παρόλο που ο σχεδιασμός του εξωτερικού και του εσωτερικού δεν είναι κατα τον φίλο μας εμπνευσμένος, είναι το CRV έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Επίσης έχει πολύ καλό κράτημα.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου κυμαίνεται στα 11-12 l/100km εντός πόλης και στα 9-10 l/100km εκτός με σβέλτη οδήγηση.

Honda Civic
















Το Civic της φίλης μας είναι μοντέλο του 2007 με κινητήρα 1,8 λίτρων και 140 ίππων. Μέχρι σήμερα έχει διανύσει 120000 χιλιόμετρα. Σε όλο το χρονικό διάστημα που έχει η φίλη μας το αυτοκίνητο, δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την αξιοπιστία του. Το μόνο που παρατήρησε, είναι ότι καίει μικρή ποσότητα λαδιού. Ένα μικρό παράπονο της φίλης μας είναι ότι τα πλαστικά έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημεία φθοράς κάτι που δεν το περίμενε καθώς το αυτοκίνητο ήταν από τα ακριβότερα της κατηγορίας.
Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι καλή και είναι πολύ σταθερό σε όλες τις ταχύτητες. Ωστόσο η ανάρτηση του είναι σκληρή και κουράζει στα ταξίδια.
Τα τελευταία 3 χρόνια, το αυτοκίνητο έχει σαν καύσιμο και υγραέριο, κάτι που έχει γλιτώσει πολλά χρήματα από το πορτοφόλι της και συνάμα δεν έχει εμφανίσει κάποιο μηχανικό πρόβλημα.
Από άποψη κατανάλωσης, το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικό για τον κυβισμό του καθώς έχει κατανάλωση βενζίνης στον ανοιχτό δρόμο και με ταχύτητες γύρω στα 140 7,5 λίτρα / 100 χλμ. Με το υγραέριο η κατανάλωση ανέρχεται στα 8,5 -9 λίτρα / 100 χλμ.

Honda Jazz



Για το Honda Jazz έχουμε 2 αναφορές:

1) Το Honda Jazz του φίλου μας είναι μοντέλο 2005 1,3 λίτρων και 80 ίππων και έχει διανύσει 60000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο. και δεν έχει ως τώρα κάποια βλάβη.
Το αυτοκίνητο έχει καλές επιδόσεις και τραβάει πάρα πολύ καλά ιδιαίτερα στις χαμηλές στροφές. Ο φίλος μας το παρομοιάζει στο τράβηγμα με πετρελαιοκίνητο! Μετά τις 4000 στροφές ο κινητήρας δεν τραβάει το ίδιο θετικά.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου κυμαίνεται στα 6,5 l/100km εντός πόλης και στα 5,5 l/100km εκτός με νορμάλ οδήγηση.

2) Του φίλου μας που είναι επίσης μοντέλου του 2005 1,3 λίτρων και 80 ίππων και έχει διανύσει 127000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο. και δεν έχει ως τώρα κάποια βλάβη.
Όπως και στην 1η αναφορά, ο φίλος μας είναι ικανοποιημένος από το τράβηγμα του αυτοκινήτου από χαμηλές στροφές, τους πάρα πολύ καλούς χώρους του την ηχομόνωση του, και την ευελιξία του στην πόλη.
Το μοναδικό του παράπονο αφορά στη δύναμη του κινητήρα που θα ήθελε να είναι στους 100 PS για να ανταποκρίνεται και όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.
Η κατανάλωση βενζίνης κυμαίνεται με ήπιους ρυθμούς στα 6-6,5 l/100 km φτάνει τα 7 l/100 km  με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Hyundai Accent Ι



Για το Accent της 1ης γενιάς έχουμε 2 αναφορές:

1)
Το Accent του φίλου μας είναι μοντέλο του 1996, το μοντέλο της 1ης γενιάς. Το απέκτησε με 87000 χλμ και το αποχωρίστηκε με 112000 χλμ. Το αυτοκίνητο το χαρακτηρίζει αξιόπιστο και δεν του έβγαλε κάποιο σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Στα περίπου 100.000km έκαιγε λίγο παραπάνω λάδι, και γι' αυτό έγινε αλλαγή μίας φλάντζας στη μηχανή με ελάχιστο κόστος. Γενικά, κόστος συντήρησης κυριολεκτικά μηδαμινό, αφού μέχρι κ το μεγάλο service δεν ξεπέρασε ποτέ ούτε καν τα 150 ευρώ.
Προβλήματα: α) κλασικό πρόβλημα με το παράθυρο του οδηγού το οποίο έπεσε και διορθώθηκε χωρίς μεγάλο κόστος. β) Το μεγάλο θα έλεγα κόστος βενζίνης, αφού μου έκαιγε με κανονική οδήγηση περίπου 10lt/ 100km που θεωρείται αρκετά μεγάλη τιμή κατανάλωσης

2)
Του φίλου μας που που είναι μοντέλο του 1998 με κινητήρα 1,3 λίτρων. Το κράτησε μέχρι το 2008  και διένυσε 175.000 χλμ. Για το αυτοκίνητο μας είπε επί λέξει ότι "δεν έκαψε ούτε λαμπάκι!" κάτι που σημαίνει ότι από άποψη αξιοπιστίας ο φίλος μας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Ικανοποιημένος ήταν και από όλες τις άλλες απόψεις όπως επιδόσεις, οικονομία στο καύσιμο και διαθέσιμους χώρους. Ως ήρεμος οδηγός, δεν ανέφερε θέματα οδικής συμπεριφοράς.
Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου του.

Hyundai Accent II facelift













Το Accent του φίλου μας είναι μοντέλο του 2004, μοντέλο της 2ης γενιάς με τον κινητήρα των 1,3 λίτρων και των 82 ίππων. Το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόνο 60.000 χλμ. Εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης, το αυτοκίνητο δεν τον έχει απασχολήσει με κάποιο πρόβλημα. Γενικά, είναι ήπιος οδηγός και ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Τα πλαστικά στο εσωτερικό του δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά του μοντέλου της πρώτης γενιάς διότι είναι μαλα΄κα και καλής ποιότητας. Επίσης η ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου είναι πολύ καλή.
Ο φίλος μας έχει ένσταση όσον αφορά την μαλακή ρύθμιση της ανάρτηση που δεν εμπνέει για γρήγορη οδήγηση.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου σύμφωνα με τον φίλο μας είναι κάπως υψηλή καθώς το αυτοκίνητο καταναλώνει μικτά 7,6-7,7 lt / 100 km καθώς το προηγούμενο του αυτοκίνητο (Nissan Note) κατανάλωνε 1 λίτρο λιγότερο για απόσταση 100 χιλιομέτρων

Hyundai Coupe Mk2
















Το Coupe του φίλου μας είναι μοντέλο του 2006 , έχει τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και έχει διανύσει 150.000 χλμ. Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος καθώς το αυτοκίνητο δεν τον έχει απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του. Ο φίλος μας είναι εκτός από την αξιοπιστία πολύ ευχαριστημένος και από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και το στυλ του. Θα ήθελε μόνο να μην έχει τόσο σκληρές αναρτήσεις.
Δεν μας έχει δώσει στοιχεία για την κατανάλωσή του.

Hyundai Matrix 
















Για το Matrix έχουμε 2 αναφορές:

1) Το Matrix της φίλης μας είναι μοντέλο του 2007 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και έχει διανύσει 60000 χλμ. Η φίλη μας είναι πολύ ευχαριστημένη καθώς το αυτοκίνητο δεν την έχει απασχολήσει πέρα από τα προγραμματισμένα σέρβις. Είναι επίσης πολύ ικανοποιημένη από τους χώρους του αυτοκινήτου.
Η έντασή της αφορά την κατανάλωση βενζίνης που της φαίνεται τσιμπημένη χωρίς όμως να μας κατονομάζει τιμές κατανάλωσης.

2)Το Matrix του φίλου μας μοντέλο του 2003 που έχει διανύσει..280.000 χλμ. Φοράει τον κινητήρα της Hyundai των 1,6 λίτρων με τους 105 ίππους. Και στην αναφορά αυτή, ο φίλος μας είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του. Δεν τον έχει απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του. Και εδώ υπάρχει ικανοποίηση από την φίλο μας όσον αφορά στους χώρους του αυτοκινήτου, και έχει παρατηρήσει μια μικρή ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο σε ταξίδι.
Κια στην περίπτωση του φίλου μας, μας λέει ότι η κατανάλωση είναι λίγο τσιμπημένη χωρίς να μας δίνει τιμές.

Kia Ceed Mk1


















Το Ceed του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και έχει διανύσει μέχρι τώρα 155000 χλμ. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς δεν τον έχει απασχολήσει με κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Τα μόνα προβλήματα που του έχει βγάλει είναι α) ένα πρόβλημα στο cd player β) ένα πρόβλημα στο καντραν και γ) ένα πρόβλημα στην κλειδαριά της πίσω πόρτας. Και τα τρία προβλήματα που αναφέρθηκαν αντμετωπίστηκαν από την αντιπροσωπεία στα πλαίσια της εγγύησης αμέσως, κάτι που τιμάει το afer sales services της Kia. Μάλιστα στα χιλιόμετρα αυτά δεν έχει αλλάξει ακόμα συμπλέκτη, κάτι που δείχνει και την αντοχή του αυτοκινήτου.
Ο φίλος μας είναι επίσης πολύ ευχαριστημένος από το κράτημα και τα φρένα του αυτοκινήτου του. Επίσης είναι ποιοτικό και έχει καλές επιδόσεις.
Όσον αφορά την κατανάλωση και αυτή κυμαίνεται σε λογικά για την κατηγορία του αυτοκινήτου επίπεδα καθώς καταναλώνει εντός πόλης γύρω στα 8,5 λίτρα / 100 χλμ
 (Τελυταία ενημέρωση 2/3/2016)

Kia Picanto Mk1



Το Picanto του φίλου μας είναι μοντέλο 2004 1,1 λίτρων και 66 ίππων και έχει διανύσει 140000 χλμ. Το αυτοκίνητο είναι πολύ αξιόπιστο. και δεν έχει ως τώρα κάποια βλάβη.
Το αυτοκίνητο έχει καλές επιδόσεις και τραβάει καλά ιδιαίτερα στις χαμηλές στροφές. Έχει καή οδική συμπεριφορά για το μέγεθος του, καλούς χώρους για επιβάτες αλλά πολύ μικρό χώρο αποσκευών.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Η κατανάλωση του είναι  στα χέρια του φίλου μας στα 5,5 l/100km με νορμάλ οδήγηση.

Lancia Musa


















Το αυτοκίνητο της φίλης μας είναι το πολυμορφικό μοντέλο της Lancia του 2008 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 95 ίππων με 90000 χλμ στο ενεργητικό του. Η φίλη μας "χτυπάει ξύλο" καθώς μέχρι στιγμής (12/2014) δεν της έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Είναι τυπική στη συντήρηση του αυτοκινήτου και εκτός από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, είναι πολύ ευχαριστημένη και από τους χώρους του και την ποιότητα του εσωτερικού του.
Ένα μικρό παράπονο υπάρχει από την ευστάθεια του αυτοκινήτου όταν φυσάει πλευρικός άνεμος και όταν ο οδηγός αποφασίζε να κινηθεί γρήγορα σε δρόμο με στροφές. Στις περιπτώσεις αυτές το μεγάλο ύψος του αυτοκινήτου έχει αρνητικές συνέπειες.
Από άποψη κατανάλωσης, το αυτοκίνητο δεν την εντυπωσιάζει καθώς κυμαίνεται κάπου μεταξύ 7 και 7,5 λίτρων / 100 χλμ

Lancia Y




Το αυτοκίνητο της φίλης μας είναι μοντέλο του 2004 με κινητήρα 1,4 λίτρων και 95 ίππων και έχει διανύσει μέχρι στιγμής 92000 χλμ. Είναι η πρώτη στις αναφορές μας που δηλώνει ερωτευμένη με το αυτοκίνητο της λόγω του στυλ, της καλής οδικής συμπεριφοράς και των επιδόσεων του.
Από άποψη αξιοπιστίας μέχρι στιγμής δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Στα 5 χρόνια κατοχής του εμφάνισε πρόβλημα ο αισθητήρας κρούσης του αερόσακου στο πρόσθιο μέρος της μηχανής που όπως μας δηλώνει η φίλη μας "σφυρίζει και χαλάει εύκολα" μάλλον υποδηλώνοντας κάποιον προειδοποιητικό ήχο από το ταμπλό του αυτοκινήτου τον οποίον δεν έχει αλλάξει ποτέ. Τελευταία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με το ψυγείο του αυτοκινήτου της.
Πιο πρόσφατα μας είπε ότι καθ'οδόν ο κινητήρας ρετάριζε. Σε επίσκεψη της στο συνεργείο βρέθηκε ένας καμένος πολλαπλασιαστής.
Η φίλη μας δηλώνει δυσαρεστημένη από δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων Lancia στην Αθήνα καθώς δεν υπάρχει η πρέπουσα αντιμετώπιση. Δεν μας έχει δώσει στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.

Mazda 323












Το 323 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1992 με τον κινητήρα 1,6 λίτρων και 90 ίππων. Έχει διανύσει μέχρι τώρα 260.000 χλμ. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς ελάχιστα τον έχει απασχολήσει στα 22 χρόνια της ζωής του. Εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης έχει αλλάξει ημιαξόνια και ακρόμπαρα στο αυτοκίνητο του.
Το αυτοκίνητο με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων είναι αρκετά γρήγορο ακόμη και σήμερα. Η ποιότητα στο εσωτερικό του είναι καλή και επίσης η κατανάλωση του χαμηλή χωρίς να μας προσδιορίζει ακριβώς με νούμερα πόσο καταναλώνει.

Mazda 323F


Για οτ Mazda 323F 1ης γενιάς έχουμε 2 αναφορές:

1) Το 323F του φίλου μας ανήκει στα αυτοκίνητα που εντυπωσιάζουν εκτός από την εμφάνιση και με την αξιοπιστία τους. Είναι μοντέλο τιυ 1989 με κινητήρα 1,6 λίτρων και έχει διανύσει....552.000 χιλιόμετρα! Δίκαια κατακτά λοιπόν τον τίτλο του μακροβιότερου αλλά και του αυτοκινήτου που έχει αποδείξει την αντοχή του στο χρόνο! Η αναφορά αυτή του φίλου μας έρχεται να επιβεβαιώσει  τα στοιχεία της έρευνα μας  για την αντοχή του συγκεκριμένου μοντέλου στο πέρασμα του χρόνου. Από πλευράς αξιοπιστίας, δεν τον έχει απασχολήσει ποτέ πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση.
Ο ιδιοκτήτης του είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα. Το αυτοκίνητο έχει αρκετά καλές επιδόσεις, αρκετα καλο κρατημα μηδενικες σκουριες κ πολυ καλη ποιοτητα!.Tα εξαρτηματα που εχει πανω του ειναι όλα τα εργοστασιακά κ το χρώμα του (μαυρο )πολυ λαμπερο για τα χρονια του!
Από άποψη κατανάλωσης, το αυτοκίνητο μας λέει ο φίλος μας ότι είναι αρκετά οικονομικό, χωρίς όμως να μας προσδιορίζει την κατανάλωση με συγκεκριμένους αριθμούς.

2) Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1991, με κινητήρα 1,6 λίτρων και 90 ίππων. Ο φίλος μας είχε στην κατοχή του το αυτοκίνητο για 8 χρόνια (μέχρι το 1999 δηλαδή) και διένυσε 150000 χλμ. Στο διάστημα αυτό δεν τον απασχόλησε με θέματα αξιοπιστίας πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του. Το αυτοκινητο τον άφησε πολύ ευχαριστημένο σε όλα τα επίπεδα.

Mazda 323F II


Το 323F του φίλου μας είναι μοντέλο της 2ης γενιάς του αυτοκινήτου και αγορασμένο το 1997 με 230.000 χλμ. Εδώ ίσως έχουμε την 1η φορά που φίλος δεν μιλάει θετικά για ιαπωνικό αυτοκίνητο και μάλιστα της Mazda. Από τον πρώτο καιρό που το αγόρασε το αυτοκίνητο άκουγε κάποιο θόρυβο από τον κινητήρα και παρατήρησε μεγάλη αστάθεια στο ρελαντί. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda όπου απευθύνθηκε διέγνωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στα πιστόνια τα οποία και του άλλαξαν. Μάλλον όμως το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mazda στη Θεσ/νικη (ΕΛΜΑ) δεν έκανε καλή δουλειά. Από τότε το αυτοκίνητο έχανε συνεχώς λάδια και δεν λειτουργούσε καλά οπότε αναγκάστηκε να αλλάξει κινητήρα στα 30,000 χλμ. Από τότε, δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα. Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρήσει ότι καιει λάδι.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που του παρουσίασε το αυτοκίνητο ήταν ότι παρουσίασε δυσλειτουργία το ABS του αυτοκινήτου. Δυστυχώς λόγω του προβλήματος προκλήθηκε ατύχημα με ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές όταν ο φίλος μας πατούσε φρένο και ενώ έδειχνε ότι δούλευε το ABS, το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε. Διαγνώστηκε πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλακέτα του ABS η οποία και αντικαταστάθηκε.
Κατά τα άλλα, ο φίλος μας δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από το design του αυτοκινήτου που ακόμη και σήμερα δείχνει επίκαιρο, το πολύ καλό κράτημα και τις καλές του επιδόσεις ιδιαίτερα στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις.
Ο φίλος μας μας συμβουλεύει "να μην αγοράζουμε ένα μοντέλο μόλις έχει βγει στην παραγωγή ακόμη και αν είναι ιαπωνικό" καθώς το δικό του αυτοκίνητο ήταν μετά από facelift αλλαγή του μοντέλου. Γενικά η παραπάνω συμβουλή είναι πολύ καλή για όσους σκέφτονται την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.
Τέλος, ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου

Mazda RX-8



To RX-8 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα τύπου Wankel των 1,3 λίτρων και των 231 ίππων. Ο φίλος μας είναι ενθουσιασμένος από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου καθώς είναι πισωκίνητο και επιτρέπει πλαγιολισθήσεις λόγω πίσω κίνησης αλλά και της δύναμης του κινητήρα. Του αρέσει επίσης πάρα πολύ και η εμφάνιση του που ακόμη και σήμερα 8 χρόνια μετά την αγορά του εξακολουθεί να δείχνει μοντέρνο. Βλάβες δεν εχει παρουσιάσει. Οι ιδιαιτερότητες του είναι ότι χρειάζεται πολλαπλασιαστές, καθε 30000 χλμ και αλλαγή λαδιών κάθε 7000, μπουζί κάθε 20000, με λογικές τιμές. Η κατανάλωση του σε ανοιχτό δρόμο, με ταχύτητες 100-140χλμ, είναι 10-12λτ/100. Η ιδιαιτερότητα κινητήρα Wankel είναι επίσης ότι χρειάζεται λάδι100-200ml/1000χλμ, ανάλογα την χρήση.
Το εσωτερικό του είναι ποιοτικό και καλοσχεδιασμένο και έχει χώρους για 4 άτομα. Οι επιδόσεις του όπως είναι αναμενόμενο είναι πολύ καλές αν και σύμφωνα με το φίλο μας του λείπει η ροπή στις χαμηλές στροφές.


Mercedes A Class I
















Για την Α Class της 1ης γενιάς έχουμε 2 αναφορές:

1.
Της φίλης μας που είναι μοντέλο του 1998, έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 82 ίππων και έχει διανύσει 160.000 χλμ μέχρι τώρα. Η φίλη μας δεν είναι και πολύ ικανοποιημένη από το αυτοκίνητο από άποψη αξιοπιστίας. Το αυτοκίνητο την απασχολεί με μικρά ή μαγαλύτερα προβλήματα ανά 3-4 μήνες. Γκρινιάζειεπίσης για τα αναλώσιμα αλλά και το κόστος των εργατικώνπου είναι πολύ ακριβά.
Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη καθώς ο οδηγός κάθεται πολύ ψηλά και νιώθει ανασφάλεια καθώς αισθάνεται ότι το αυτοκίνητο παίρνει μεγάλες κλήσεις στις στροφές χωρίς στα αλήθεια αυτό να συμβαίνει. Επίσης είναι ευπαθές στους πλευρικούς ανέμους. Για τα φρένα του αυτοκινήτου η φίλη μας έκανε επίσης παράπονα.
Από ποιότητα κατασκευής αλλά και από στύλ και χώρους, η φίλη μας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Το αυτοκίνητο δείχνει ακόμη και σήμερα σύγχρονο και το αστέρι στη μάσκα είναι αναγνωρίσιμο από όλους.
Ηφίλη μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.

2.
Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999, έχει επίσης τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 82 ίππων και έχει διανύσει 120.000 χλμ ω΄ς τώρα. Ο φίλος μας γκρινιάζει επίσης για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, καθώς έχει βγάλει αρκετά προβλήματα το αυτοκίνητο μέχρι τώρα και μηχανικής και ηλεκτρικής φύσεως.
Είναι επίσης δυσαρεστημένος από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και δεν περίμενε απ΄μια Mercedes κακή συμπεριφορά στο δρόμο και κακή αξιοπιστία.
Δεν μας σχολίασε περεταίρω για θετικά στοιχεία, οικονομία καυσίμου και κάτι άλλο.



Mitsubishi Lancer


Το lancer του φίλου μας εχει κινητήρα 1.3 λίτρων και είναι  μοντελο του 1992 και με 390.000 χλμ στο οδόμετρο. Το αυτοκίνητο το κρίνει ο φίλος μας εξαιρετικά αξιόπιστο! Μοναδικό πρόβλημα που προέκυψε σε όλα τα χρόνια κτήσης του ήταν μια αντλια νερου το καλοκαιρι του 2012! 
Κατά τα άλλα, οι επιδοσεις του αξιολογούνται ως μετριες, η ποιοτητα λαμαρινας του αυτοκινήτου χαλια αλλά η ποιότητα κατασκευής καλή.
Το αυτοκίνητο το αξιολογεί επίσης ο φίλος μας αρκετά οικονομικό με μετριότατο όμως κράτημα. Θα σχολιάζαμε με τη σειρά μας ότι το εν λόγω Lancer αποτελεί ένα τυπικό δείγμα ιαπωνικού αυτοκινήτου της δεκαετίας του '90


Mazda CX-7

Το Mazda CX-7 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 και έχει διανύσει 50.000 χλμ. Φοράει τον θηριώση turbo κινητήρα των 2,3 λίτρων και 244 ίππων. Από άποψη αξιοπιστίας το αυτοκίνητο δεν είχε κάποια σημαντική βλάβη. Ο φίλος μας παρατήρησε κάποιες φθορές στο ταμπλώ. Επίσης προέκυψε πρόβλημα με τη βαλβίδα επιστροφής των καυσαερίων. Στην αντιπροσωπεία του ζήτησαν 300 ευρώ για το ανταλλακτικό, τιμή που του φάνηκε υπερβολική. Έτσι βρήκε τρόπο και επισκεύασε την υπάρχουσα βαλβίδα. 
Το αυτοκίνητο όπως είναι αναμενόμενο έχει παρα πολύ καλές επιδόσεις και κράτημα αλλά το τίμημα είναι πολύ ακριβό σε βενζίνη.
Από το αυτοκίνητο είναι αρκετά ευχαριστημένος, ωστόσο παραπονιέται για τα ακριβά ΄σερβις του και το μεγάλο κόστος των ανταλλακτικών του.


Mazda 6



Το Mazda 6 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2003 1,8 λίτρων και 194000 χλμ. Τα τελευταία 60000 χλμ κινείται με υγραέριο, οπότε αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Αν και γενικά κρίνει το αυτοκίνητο αξιόπιστο, υπήρχαν κάποια προβλήματα μείζονος σημασίας. Τον πρώτο χρόνο άναβε η ένδειξη σφάλματος για τον αερόσακκο του οδηγού χωρίς λόγο, οπότε αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης ο αισθητήρας του αερόσακκου. Τα πρώτα λάστιχα που φορούσε το αυτοκίνητο έκαναν θόρυβο και παρουσίασαν ανομοιόμορφη φθορά. Μετά την αλλαγή τους στα 20000 χλμ δεν παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα. Μια φορά επίσης μπλόκαρε το τζάμι του οδηγού και δεν άνοιγε.
Το αυτοκίνητο κινούμενο με βενζίνη, έχει κατανάλωση 8,5l/100km και με υγραέριο 10l/100km. Με υγραλεριο παρουσιάζει λίγο χαμηλότερες επιδόσεις και χρειάζεται να κρατάει κανείς πιο ψηλά τις στροφές διότι μπορεί να σβήνει ο κινητήρας.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό κράτημα και καλές επιδόσεις και εμπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό και για γρήγορη οδήγηση. Είναι πολύ καλό ποιοτικά και έχει επίσης πολύ καλούς χώρους.

Nissan Almera 1, Mk1

















Το Almera του φίλου μας είναι της 1ης γενιάς και μοντέλο του του 1997 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και..377.000 χλμ στο οδόμετρο! Παρόλα τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει, ο φίλος μας δεν θυμάται να τον έχει απασχολήσει με θέματα αξιοπιστίας και βλάβες πέρα από την τυπική συντήρηση του.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος γενικά από το αυτοκίνητο από την ποιότητα του, τους χώρους. Από άποψη επιδόσεων το αυτοκίνητο τραβάει θετικά και ικανοποιεί τον φίλο μας.
Ο φίλος μας δεν μας ανέφερε κατανάλωση του αυτοκινήτου του.


Nissan Almera 1,5 Mk2














Το Almera του φίλου μας είναι μοντέλο του του 2001 με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων και 177.000 χλμ. Από άποψη αξιοπιστίας το αυτοκίνητο δεν απασχόλησε τον φίλο μας πέρα από την τυπική συντήρηση του. Το μόνο πρόβλημα που έχει το αυτοκίνητο είναι ότι ο διακόπτης του ηλεκτρικού παραθύρου του συνοδηγού δε λειτουργεί από την πλευρά του.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος γενικά από το αυτοκίνητο από την ποιότητα του, τους χώρους   και την άνεση της ανάρτησης, θα ήθελε όμως λίγο περισσότερο νεύρο από τον κινητήρα.
Η κατανάλωση του εντός πόλης ανέρχεται στα 9-10 λτ / 100 χλμ, που την χαρακτηρίζει φυσιολογική για αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής.


Nissan Micra 1,2 Mk3















Για το Micra έχουμε 2 αναφορές:

1) Το Micra του φίλου μας είναι μοντέλο του 2007 1,2 λίτρων και 45000 χλμ. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης
To Micra έχει πολύ καλες επιδόσεις για τα κυβικά του και καλό κράτημα. Είναι καλοφτιαγμένο, αλλά δεν είναι και το πιο οικονομικό της κατηγορίας. Στα χέρια του φίλου μας με σβέλτη οδήγηση  καταναλώνει κατά μέσο όρο κάπου στα 7,5 l / 100 km κατανάλωση που δεν τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο.

2) Το Micra της φίλης μας που είναι επίσης μοντέλο 2007 1,2 λίτρων και έχει διανύσει 150.000χλμ. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο με 75.000χλμ. Η φίλη μας είναι ενθουσιασμένη με το αυτοκίνητο καθώς δεν της έχει βγάλει κάποια βλάβη και δεν την έχει απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του.
Είναι επίσης ευχαριστημένη και από το design του αυτοκινήτου και της αρέσει η διχρωμία του ταμπλώ.
Το χαρακτηρίζει "τζιπ" καθώς το έχει οδηγήσει και σε κακούς δρόμους χωρίς να έχει παρουσιάσει κάτι.
Και από πλευράς επιδόσεων αλλά και κατανάλωσης είναι επίσης ευχαριστημένη καθώς μας λέει ότι έχει νεύρο στο δρόμο χωρίς να καταναλώνει πολύ.

Nissan Note 
















Το Note του φίλου μας είναι μοντέλο του 2007 me κινητήρα 1,4 λίτρων και 70.000 χλμ. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε μεταχειρισμένο το 2010 με 30.000 χλμ. Στην αρχή εμφάνισε ένα μικροπρόβλημα με τον ψεκασμό καυσίμου με αποτέλεσμα να κάνει διακοπές ο κινητήρας στις χαμηλές στροφές. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε άμεσα από την αντιπροσωπεία χωρίς καμιά επιβάρυνση του φίλου μας. Εκτοτε δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης
To Note έχει εντυπωσιάσει τον φίλο μας με τους άπλετους χώρους που διαθέτει καθώς και με τις πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του του εσωτερικού χώρου. Το πίσω κάθισμα μπορεί να μετακινηθεί για να μοιράσει διαφορετικά το χώρο επιβατών και το χώρο αποσκευών.
Είναι καλοφτιαγμένο, αλλά τα πλαστικά του είναι σκληρά στην αφή, η συναρμογή τους όμως πολύ καλή.
Οι επιδόσεις του δεν είναι το δυνατό του σημείο, ωστόσο ο κινητήρας τραβάει πολύ καλά από χαμηλά ιδιαίτερα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί σχετικά γρήγορα με λίγο γκάζι.
Η άλλη όψη των χλιαρών επιδόσεων είναι όμως η πολύ καλή οπικονομία στο καύσιμο που έχει το Note. Ο φίλος μας μιλάει για μέση κατανάλωση  γύρω στα 6,6 lt / 100 km κάτι που τον αφήνει ευχαριστημένο.

Opel Astra F
















Για το Astra της γενιάς αυτής έχουμε 2 αναφορές.

1) Το Astra που αναφερόμαστε είναι μοντέλο του 1993 (σειρά F) με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 82 ίππων και έχει 180000 χλμ. Συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη του συγκριμένου αυτοκινήτου στο συνεργείο που συνεργαζόμαστε και δεν χάσαμε την αυκαιρία να μιλήσουμε μαζί του αλλά και με τον μηχανικό μας για το συγκεκριμένο μοντέλο.
 Το αυτοκίνητο αποδείχτηκε στα χέρια του ιδιοκτήτη του πολύ αξιόπιστο καθώς όλα αυτά τα χρόνια άλλαξε μόνο μια αντλία νερού πέρο από την προγραμματισμένη συντήρηση του. Ο ιδιοκτήτης του δηλώνει πολύ ευχαριστημένος καθώς παρόλο που είχε δυο αρκετά σημαντικά ττρακαρισματα, δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα μετά την επισκευή του.
Την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μοντέλου επιβεβαιώνει και ο μηχανικός μας καθώς μας λέει ότι ο οχταβάλβιδος κινητήρας της σειράς Ecotec που φοράει, έχει απλούστερα μηχανικά μέρη από τον δεκαεξαβάλβιδο που τον αντικατέστησε το 1996 και κατά συνέπεια είναι πιο αξιόπιστος από αυτόν.
Έτσι λοιπόν το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση σε τιμή μάλιστα κάτω από 1000 ευρώ!

2)Το Astra του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1992 με τον 8βάλβιδο κινητήρα 1,4 λίτρων και έχει διανύσει..480.000 χλμ!
Ο φίλος μας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς τον έχει απασχολήσει ελάχιστα με προβλήματα. Οι βλάβες που θυμάται πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση είναι  αλλαγή αντλιας νερου 2 φορες ,δυναμο και καταλυτη στα 200000χλμ. Επίσης χρειάστηκε αλλαγη μπεκ ψεκασμου λογω κακής ποιότητας καυσίμου.
'Ενα άλλο θέμα που τον απασχόλησε εκτός μηχανικών προβλημάτων είναι η σκουριά που είχε αρχίσει να εμφανίζεται στους θόλους των τροχών.
Κατά τα άλλα είναι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο από κάθε άποψη.


Opel Astra coupe Bertone



Το Astra coupe Bertone του φίλου μας είναι μοντέλο του 2002 και έχει διανύσει 215.000 χλμ. Ο φίλος μας το χαρακτηρίζει πολύ αξιόπιστο καθώς δεν τον έχει απασχολήσει ως τώρα με κάποιο πρόβλημα πέρα και δεν έχει επισκεφτεί το συνεργείο πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση. Ο φίλος μας έχει παρατηρήσει τελευταία μια μικρή κατανάλωση λαδιού γυρω στο 1 λιτρο στα 8.000 χλμ. Παρόλο που το αυτοκίνητο έχει ηλεκτρόγκαζο, ο φίλος μας μας ενημερώνει ότι έχει αρκετό νεύρο και άμεση απόκριση στις εντολές του δεξιού ποδιού με καλές επιδόσεις και κράτημα στο δρόμο.
Από το αυτοκίνητο είναι πολύ ικανοποιημένος καθώς είναι εμφανισιακά πολύ όμορφο, ποιοτικό με καλό κράτημα και επιδόσεις.
Δυστυχώς δεν μας έχει δώσει στοιχεία για επιδόσεις και κατανάλωση.

Opel Astra G



Για το Astra 2ης γενιάς έχουμε 3 αναφορές:

1. Το Astra του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1998 με κινητήρα 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Μέχρι στιγμής, έχει διανύσει 230.000 χλμ. Γενικά ο φίλος μας είναι ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη συμβίωση του με αυτό είναι μείζονος σημασία και είναι τα εξής: Στον πρώτο χρόνο το αυτοκίνητο ανά 4μηνο έκαιγε όλες τις λάμπες των φώτων των φλάς και των φρένων. Το ατόπημα αυτό ωφειλόταν σε ελλατωματική παρτίδα. Δυο φορές έχει αλλάξει την πλεξούδα στον κινητήρα που είναι ένα εννιαίο σώμα που περιλαμβάνει distribiter + μπουζοκαλώδια τον 4ο και τον 8ο χρόνο. Κόστος έκαστης επισκευής 150 και 170 ευρώ. Επίσης μια φορά αλλάχτηκε δυναμό και προλειπτικά τρόμπα νερού στα 60.000 χλμ. Καμία από τις παραπάνω βλάβες δεν τον άφησε στο δρόμο.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συμβίωσης. Οι επιδόσεις του είναι καλές, η ποιότητα κατασκευής του πολύ καλή και το κράτημα του επίσης. Ένα μικρό παράπονο από ταπλαστικά στο εσωτερικό που έχουν φθαρεί ειδικά αυτά στην θέση της κόρνας στο τιμόνι.
Η κατανάλωση εκτός πόλης κυμαίνεται μεταξύ 6,5-7 λτ / 100 χλμ και εντός γύρω στα 9 λτ / 100 χλμ

2. Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999 με κινητήρα επίσης 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Ο φίλος μας έχει ξεπεράσει όλες τις αναφορές των υπολοίπων όσον αφορά τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει με το αυτοκίνητο του που είναι 750.000 χλμ! Στα χιλιόμετρα αυτά πούλησε το αυτοκίνητο του στην αντιπροσωπεία η οποία το κράτησε για να επιδεικνύει την αξιοπιστία του μοντέλου. Σχεδόν ποτέ δεν απασχόλησε με προβλήματα τον φίλο μας με μοναδική αλλαγή εκτός προγραμματισμένης συντήρησης μια αντλία νερού. Φυσικά, μετά την πώληση του εν λόγω αυτοκινήτου ξανααγόρασε Opel Astra δεδομένου ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από το μοντέλο αυτό.
Ικανοποιημένος είναι επίσης και σε επίπεδο ποιότητας και χώρων και αρκετά ικανοποιημένος επίσης και από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Για την κατανάλωση δεν μας έδωσε στοιχεία.

3. Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2002 με κινητήρα επίσης 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Ο φίλος μας έχει διανύσει με το αυτοκίνητο του 205.000 χλμ. Σχεδόν ποτέ δεν απασχόλησε με προβλήματα τον φίλο μας με μοναδική αλλαγή εκτός προγραμματισμένης συντήρησης μια αντλία βενζίνης. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το κράτημα και τους χώρους του αυτοκινήτου. Μόνο από τα φρένα που τα χαρακτηρίζει μέτρια δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος.
Ικανοποιημένος είναι επίσης και σε επίπεδο ποιότητας και από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Για την κατανάλωση δεν μας έδωσε στοιχεία.


Opel Astra H



Για το Opel Astra H έχουμε 2 αναφορές:

1. To Astra του φίλου μας είναι μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα Twinport των 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Από άποψη αξιοπιστίας ο φίλος μας αρχικά μας είχε δηλώσει ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος καθώς μέχρι τα 116.000 χλμ, δεν του είχε παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα εκτός από το ότι χρειαζόταν καμιά φορά συμπλήρωση λαδιών. Οι επισκέψεις του στο συνεργείο έγιναν μόνο για την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου.
Στην τελυταία όμως συζήτησή μας, μας ενημέρωσε ότι  από τα 90.000 χλμ ο κιηνητήρας χρειαζόταν συμπλήρωμα σε λάδι. Το πρόβλημα οξυνόταν καθώς περνούσε ο καιρός με αποκορύφωμα στις 190.000 χλμ που ο κινητήρας χρειάστηκε φλάντζα κεφαλής.  Ο φίλος μας αν και το επισκεύασε, ο κινητήρας πάλι χρειαζοταν προσαθήκη λαδιού.
Σήμερα, το αυτοκίνητό του έχει διανύσει 230.000 χλμ και χρειάζεται ξανά φλάντζα κεφαλής. Ο φίλος μας ωστόσο μάλλον δεν θα το επισκευάσει ξανά διότι το κόστος είναι μεγάλο. Ψάχνει είτε για νέο κινητήρα για το υπάρχον, είτε για..νέο αυτοκίνητο!
Ο φίλος μας δηλώνει ευχαριστημένος απο το κρατημα, την ποιοτητα κυλησης και απο τα φρενα τα οποια τα χαρακτηριζει αγκυρες!
Το αυτοκίνητο γενικά το χαρακτηρίζει αρκετά οικονομικό χωρίς όμως να μας αναφέρει τιμές για την κατανάλωση καυσίμου.

2.
Το Astra της φίλης μας που είναι μοντέλο 2008 με κινητήρα 1,4 λίτρων και 90 ίππων και έχει διανύσει 70000 χλμ. Από άποψη αξιοπιστίας δεν έχει κανένα παράπονο γιατί το αυτοκίνητο δεν την έχει απασχολήσει πέρα από τα προγραμματισμένα σέρβις.
Η ένσταση της αφορά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου που δεν την ικανοποιούν και όπως μας λέει θα έπρεπε να είχε προτιμήσει την έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων.
Από άποψη ποιότητας και χώρων είναι απόλυτα ικανοποιημένη όπως και από άποψη οδικής συμπεριφοράς καθώς κρίνει το αυτοκίνητο πολύ σταθερό.
Η φίλη μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου της.

Opel Astra GTC



Το Astra GTC του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008. Φοράει τον turbo κινητήρα των 1,6 λίτρων που με εφαρμογή βελτίωσης μέσω προγράμματος φτάνει τα 210 άλογα και έχει διανύσει 180.000 χλμ. Το αυτοκίνητο το θεωρεί πολύ αξιόπιστο καθώς δεν έχει βγάλει κάποια βλάβη παρόλο που είναι βελτιωμένο γεγονός που σε άλλες περιπτώσεις θα επηρέαζε την αξιοπιστία του. Το μόνο πρόβλημα ενα καμμενο ξενον απο τα AFL φωτα του στα 160.000 χλμ.
Το αυτοκίνητο παρόλο που έχει διανύσει 180.000 χλμ, δεν καταναλώνει λάδι, και έχει άψογο κράτημα και πάρα πολύ καλές επιδόσεις.
Δυστυχώς δεν μπορεί να τα έχει όλα κανείς καθώς το αυτοκίνητο έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση.

Opel Meriva

To Meriva του φίλου μας είναι μοντέλο του 2007 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 90 ίππων και έχει διανύσει μέχρι στιγμής 52000 χλμ. Παρόλο που δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα περί της αξιοπιστίας του αυτοκινήτου, ο φίλος μας μας είπε ότι δεν έχει απασχοληθεί με κάποιο πρόβλημα ως τώρα.
Τ ο παράπονο του έχει να κάνει με την ισχύ του κινητήρα που φαίνεται λίγη για το αυτοκίνητο και πιστεύει ότι του ταιριάζει καλύτερα ο κινητήρας των 1,6 λίτρων.
Κατά τα άλλα είναι ικανοποιημένος από άποψη χώρων και ποιότητας.

Opel Vectra Mk2


To Vectra του φίλου μας είναι της δεύτερης γενιάς και έχει τον κινητήρα των 1,8 λίτρων και 115 ίππων. Παρόλο που το αυτοκίνητο είναι αρκετά παλιό (μοντέλο 1996) έχει διανύσει 160.000 χλμ μόνο. Γενικά το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και δεν τον έχει απασχολήσει με προβλήματα εκτός από μια ευαισθησία που έχει το βηματικό μοτέρ του ρελαντί. Ο φίλος μας το αποδίδει στην κακή ποιότητα της βενζίνης. Κατά τα άλλα είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο σε επίπεδο ποιότητας, χώρςο και οδικής συμπεριφοράς.

Opel Zafira Mk2

To Zafira του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 και έχει τον κινητήρα των 1,8 λίτρων της Opel. Μέχρι στιγμής, έχει διανύσει 140,000 χλμ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο φίλος μας είναι τυπικός με τη συντήρηση του αυτοκινήτου και είναι ήρεμος οδηγός, οπότε το αυτοκίνητο δεν καταπονείται.
Φυσικά από άποψη χώρων είναι ευχαριστημένος αλλά και από την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου.
Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση.

Peugeot 206

















Για το 206 έχουμε 3 αναφορές:

1. Το 206 της φίλης μας είναι μοντέλο του 1999 και έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 75 ίππων. Για το αυτοκίνητο η φίλη μας μιλάει με τα καλύτερα λόγια καθώς στα 150.000 χλμ που έχει διανύσει, δεν της έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αξιόλογο, ούτε έχει ακινητοποιηθεί ποτέ. Το μόνο που είχε προκύψει ήταν όταν στο ρελαντί έσβηνε ξαφνικά ο κινητήρας πρόβλημα το οποίο λύθηκε με μια μικρού κόστους επισκευή. Το αυτοκίνητο η φίλη μας το βρίσκει πολύ άνετο αλλά και σταθερό στο δρόμο και πολύ οικονομικό. Στα χέρια της έχει κατανάλωση εκτός πόλης γύρω στα 6 λτ / 100 χλμ.
Βέβαια η ίδια δεν έχει πιέσει μάλλον ποτέ το αυτοκίνητο και έχει κάνει όλα τα σέρβις στην ώρα τους γι' αυτό και μας λέει ότι "όπως του φερθείς του αυτοκινήτου, έτσι θα ανταποκρθεί"

2. Της φίλης μας μοντέλο επίσης του 1999 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 75 ίππων με 78.000 χλμ στο οδόμετρο. Η φίλη μας είναι γενικά ευχαριστημένη καθώς το αυτοκίνητο δεν παρουσίασε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ως τώρα. Οι ενστάσεις της αφορούν το κιβώτιο ταχυτήτων όπου υπάρχει δυσκολία στην επιλογή της 1ης και της όπισθεν. Επίσης ακούγεται ένας ενοχλητικός θόρυβος (σφυριγμα) από τον ιμάντα του δυναμό που δεν έχει λυθεί ως τώρα. Κατά τα άλλα είναι ικανοποιημένη από επιδόσεις και κατανάλωση χωρίς να μας δίνει κάποια περισσότερα στοιχεία

3. Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2005 με τον δεκαεξαβάλβιδο κινητήρα των 1,4 λίτρων και 90 ίππων. Μέχρι τώρα έχει διανύσει 300000 χλμ και γενικά είναι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του. Από βλάβες η πιο σημαντική ήταν αλλαγή φλάντζας κεφαλής στον κινητήρα στα 250.000 χλμ Τελευταία τρύπησε το κολάρο του ψυγείου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς. Εν αναμονή της επισκευής της βλάβης. Ο φίλος μας είναι πολύ συντηρητικός οδηγός και οδηγάει πολύ οικονομικά. Μας μίλησε για μέση κατανάλωση 6 λίτρα / 100 χλμ κατανάλωση πολύ καλή.

Peugeot 206CC



To 206CC της φίλης μας είναι το ξεχωριστό CC(coupe-cabriolet). και το αγόρασε το 2003. Φοράει τον κινητήρα των 1,6 λίτρων κ;ι έχει διανύσει μέχρι τώρα γύρω στα 150.000 χλμ. Ακόμα και σήμερα, που έχουν περάσει 10 χρόνια από την αγορά του, η φίλα μας δηλώνει γοητευμένη από το όμορφο σχήμα του και φυσικά να μετατρέπεται πανεύκολα από κουπέ σε καμπριολέ. 
Δυστυχώς από αξιοπιστία, δεν τα πάει και τόσο καλά. Υπήρξαν πολλά ηλεκτρικά και ηλεκτρολογικά προβλήματα στο αυτοκίνητο. Το τελευταίο πρόβλημα έχει να κάνει με το καντράν που δεν ανάβει. ΟΠαρόλα τα προβλήματα, το αυτοκίντο δεν ακινητοποιήθηκε ποτέ!
Και στο θέμα της ποιότητας υπάρχουν καποιοι τριγμοί στο αυτοκίνητο, όχι όμως από τον μηχανισμό της κουκούλας που λειτουργεί άγογα.
Η φίλη μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου της.

Peugeot 207
To 207 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2007 και έχει διανύσει γύρω στα 60.000 χλμ. Φοράει των κινητήρα των 16 βαλβίδων και των 95 ίππων. Από άποψη αξιοπιστίας, ο φίλος μας δεν είναι ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Μόλις στο 2ο χρόνο, κόλλησε ο θερμοστάτης του αυτοκινήτου, κάτι που έκαψε τη φλάντζα κεφαλής. Ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης και η βλάβη διορθώθηκε από την αντιπροσωπεία κάνοντας ρεκτιφιέ στον κινητήρα. Ο φίλος μας δεν είναι ευχαριστημένος από την επισκευή διότι περίμενε να του αλλάξουν τον κινητήρα και όχι να επισκευάσουν τον υπάρχοντα λόγω της σοβαρότητας της βλάβης. ένα άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν το κάψιμο του πολλαπλασιαστή, βλάβη που διορθώθηκε επίσης εντός εγγύησης. Στον 3ο χρόνο προέκυψε πρόβλημα με τα ηλεκτρικά παράθυρα. Το καντράν του υπολογιστή ταξιδιού τρεμοσβήνει.
Όλα τα παραπάνω ταλαιπώρησαν τον φίλο μας που δεν θεωρεί αξιόπιστο το αυτοκίνητο του.
Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο είναι άνετο στο δρόμο και σταθερό, με καλή ποιότητα κατασκευής για τη γαλλική προέλευση του και σχετικά καλές επιδόσεις καταναλώνοντας λογικές ποσότητες καυσίμου.

Peugeot 306



















To Peugeot 306 του φίλου μας είναι μοντέλο του 1995 και φοράει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων. Μέχρι τώρα έχει διανύσει 150.000 ήπια χιλιόμετρα. Κατά τη συμβίωση του με τον φίλο μας, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα οποιασδήποτε φύσης εκτός από την επισκευή μια φορά των ηλεκτρικών παραθύρων.
Ο φίλος μας είναι πολύ ικανοποιημένος από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου του καθώς είναι σταθερο στο δρόμο και έχει πολύ καλό κράτημα στις στροφές.
Το αυτοκίνητο παρόλο που δεν φτάνει τα επίπεδα ποιότητας άλλων κατασκευαστών, είναι αρκετά ποιοτικό.
Ένα άλλο ατού του αυτοκινήτου είναι ότι δεν καταναλώνει πολύ καύσιμο. Εντός πόλης καταναλώνει 8-9 λίτρα / 100 χλμ και εκτός 5-6 λίτρα / 100 χλμ.
Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος.

Peugeot 307


















Για το Peugeot 307 έχουμε 2 αναφορές:

1) Το 307 του φίλου μας είναι station wagon με τον κινητήρα 2,0 λίτρων και είναι μοντέλο του 2001. Έχει διανύσ16ει 115.000 χλμ. Ο φίλος μας δεν είναι ευχαριστημένος με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του καθώς όπως μας λέει ότι κάθε λίγο τον απασχολεί με προβλήματα. Από αυτά που θυμάται είναι ότι έχει αλλάξει ακρόμπαρα και είχε ένα πρόβλημα με το σασμάν του. Αρκετά ηλεκτρολογικά προβλήματα και όλα αυτά από τον 1ο χρόνο ζωής του αυτοκινήτου. Τα τελευταία 2 χρόνια το κινεί με υγραέριο χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάποιο θέμα με αυτή την μετατροπή.
Κατά τα άλλα είναι ευχαριστημένος πολύ με τους χώρους, την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου του.

2) Το 307 του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2002 με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Ο φίλος μας έχει διανύσει 235.000 μέχρι την τελευταία ενημέρωση μας. Η αναφορά του φίλου μας αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα που θέλει το 307 αναξιόπιστο. Στα 13 χρόνια κατοχής του το μόνο πρόβλημα που προέκυψε στο φίλο μας ήταν ένας χαλασμένος διακόπτης του φλας. Είναι λοιπόν τ=πολύ ευχαριστημένος τόσο από την αξιοπιστία, όσο και από τους χώρους και το design του αυτοκινήτου που είναι επίκαιρο ακόμη και σήμερα.
Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.


Peugeot 407



Το Peugeot 407 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2004 1,8 λίτρων και 230000 χλμ. Το αυτοκίνητο γενικά έχει αποδειχθεί αξιόπιστο με λίγες βλάβες εκτός προγραμματισμένης συντήρησης. Η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δεν δείχνςει τίποτα σε θερμοκρασίες πάνω των 15 βαθμών Κελσίου. Στα 180000 χλμ αλλάχτηκε ο καταλύτης ο οποίος πάλι παρουσίασε πρόβλημα, Πρόσφατα αλλάχτηκε το κολάρο του βοηθητικού ψυγείου. Στα ηλεκτρολογικά η πίσω πλακέτα των φώτων Stop παρουσίασε πρόβλημα.
Το αυτοκίνητο το χαρακτηρίζει οικονομικό με κατανάλωση στα 8l /100km με ήρεμη οδήγηση και με τα περισσότερα χιλιόμετρα εκτός πόλης.
Το αυτοκίνητο δεν έχει και τόσο καλές επιδόσεις για τα κυβικά του, είναι όμως άνετο στο δρόμο και έχει καλό κράτημα. Ο φίλος μας δηλώνεςι πολύ ευχαριστημένος.


Renault Clio I


To Renault Clio του φίλου μας είναι μοντέλο του 1991 1,4 λίτρων και έχει διανύσει 235.000 χλμ. Το αυτοκίνητο του γενικά έχει αποδειχθεί αξιόπιστο καθώς έχει δοκιμαστεί η αξιοπιστία του στις πιο ακραίες συνθήκες που έχουμε ακούσει! Το αγόρασε με 95.000 χλμ και το συντηρούσε κανονικά μέχρι τις 180.000 χλμ που του έκαψε φλάντζα κεφαλής. Ο κινητήρας επισκευάστηκε και έκτοτε για 5 χρόνια, δεν πήγε καθόλου το αυτοκίνητο για service! Στα 235.000 χλμ ξανακαίει φλάντζα κεφαλής, επισκευάζεται και μετά βάρεσε μπιέλα, κάτι πολύ λογικό μετά από την απουσία συντήρησης για τόσο μεγάλο διάστημα.
Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε άνετο με καλή οδική συμπεριφορά, ωστόσο λόγω μάλλον της κακής συντήρησης, η κατανάλωση ήταν τσιμπημένη.

Renault Clio II


















Το Clio του φίλου μας είναι μοντέλο του 2000 και έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 98 ίππων. Μέχρι τώρα, εχει διανύσει 230,000 χλμ χωρίς να του παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη βλάβη ή ακινητοποίηση, παρόλο που είχε στον 2ο χρόνο ένα πολύ σοβαρό τρακάρισμα πλευρικά που του κόστισε 8000 ευρώ. Ο φίλος μας μας διαβεβαιώνει ότι δεν είχε κανένα από τα προβλήματα που τυπικά είχαν τα Clio της εποχής (όπως καμμένα πηνία πολλαπλασιαστών, προβλήματα στο immobilizer των κλειδιών κλπ). Στα πλαίσια της συντήρησης έχει αλλάξει συμπλέκτη και ακρόμπαρα στο αυτοκίνητο του, που θεωρούνται φυσιολογικά αναλώσιμα.
Σαν ρπιδόσεις και οδική συμπεριφορά, ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του.
Λίγο του κακοφαίνεται η κατανάλωση καυσίμου που είναι γύρω στα 10 λτ/ 100 χλμ εντός πόλης.


Renault Clio II facelift



Για το Clio II facelift έχουμε 2 αναφορές:

1.
Το Renault Clio II της φίλης μας είναι μοντέλο του 2003 με τον κινητήρα των 1,2 λίτρων και 75 ίππων και έχει διανύσει 118.000 χλμ. Η φίλη μας γενικά είναι ευχαριστημένη από το αυτοκίνητο της. Τα μόνα προβλήματα που προέκυψαν εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης, ήταν η αντικατάσταση του μπουτόν της μίζας, αντικατάσταση του ρουλεμάν του πίσω δεξιού τροχού, αντικατάσταση του διακόπτη των αλάρμ. Δεισλειτουργία είχε και η κλειδαριά που ανοίγει την πίσω πόρτα, η οποία και επιδιορθώθηκε. Οι βλάβες αυτές θεωρούνται επουσιώδεις και δεν είναι ικανές να χαλάσουν την καλή εικόνα του αυτοκινήτου.
Ο κινητήρας του αυτοκινήτου, άργησε πάρα πολύ να "ανοίξει" και να αποδώσει τα αναμενόμενα. Γύρω στα 50.000 χλμ παρατηρήθηκε μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο, καθώς μέχρι τότε δεν τραβούσε καθόλου καλά από χαμηλά.
Τα σέρβις του αυτοκινήτου είναι πολύ ακριβά, ειδικά τα μεγάλα σέρβις όπου αλλάζεται και ο ιμάντας χρονισμού. Το σέρβις των 60.000 χλμ κόστισε στην φίλη μας 1000€ (!) στην επίσημη αντιπροσωπεία της Renault.
Ένα άλλο που έκανε εντύπωση στη φίλη μας ήταν ότι τα εργοστασιακά αμορτισέρ χρειάστηκαν αρκετά νωρίς αλλαγή γύρω στα 60.000 χλμ.
Από άποψη επιδόσεων, η φίλη μας δεν είναι και πολύ ευχαριστημένη καθώς μας λέει ότι το αυτοκίνητο δεν τρβάει πολύ καλά στις μεγάλες ταχύτητες, με αποτέλεσμα να διστάζει στο προσπέρασμα.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό ως προς την ποιότητα του, τους χώρους του, και την οικονομία στη βενζίνη, χωρίς όμως να μας προσδιορίσει κάποια τιμή για την κατανάλωση.

2.
Το Clio του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2004, έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 98 ίππων και έχει διανύσει ως τώρα 250,000 χλμ. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου καθώς είχε ελάχιστα προβλήματα μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα έχει αλλάξει τους τέσσερεις πολλαπλασιαστές, ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα με τον συγκεκριμένο κινητήρα και τη βαλβίδα του πεντάλ του φρένου.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος και από την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου που εμπνέει εμπιστοσύνη σε δρόμους με στροφές αλλά και σε υψηλές ταχύτητες.
Τα τελευταία 3 χρόνια έχει εγκαταστήσει σύστημα υγραεριοκίνησης κάτι που του έχει γλιτώσει πολλά χρήματα καθώς διανύει πολλά χιλιόμετρα λόγω εργασίας. Δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μετά την εγκατάσταση του υγραερίου. Μόνο έχει παρατηρήσει ότι ο δείκτης της βενζίνης κάποιες φορές μπερδεύεται και δείχνει λάθος ένδειξη, κάτι που διορθώνεται με σβήσιμο και άναμα ξανά της μηχανής.

Renault Clio III




















Το Clio του φίλου μας είναι της 3ης γενιάς και μοντέλο του 2010. Είναι πετρελαιοκίνητο και έχει διανύσει μέχρι στιγμής 90.000 χλμ. Έχει τον κινητήρα 1,5 dci της εταιρίας και είναι η πρώτη μας αναφορά γιΑ αυτοκίνητο diesel. Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του καθώς μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει μηδενικά προβλήματα!
Ο φίλος μας εκτός από τον τιομέα της αξιοπιστίας, είναι πολύ ευχαριστημένος σε όλους τους τομείς καθώς το αξιολογεί ποιοτικό, με καλές επιδόσεις και καλό κράτημα με ταυτόχρονα πολύ καλή άνεση ανάρτησης.
Οι τιμές κατανάλωσης που μας είπε σοκάρουν όλους τους κατόχους βενζινοκίνητων καθώς είναι 4 λίτρα / 100 χλμ εκτός πόλης και 5 λίτρα / 100 χλμ εντός!

Renault Laguna II
















Το Laguna του φίλου μας είναι μοντέλο του 2001 με κινητήρα 1,8 λίτρων και 125 ίππων. Έχει διανύσει ως τώρα 240000 χλμ. Σε αντίθεση με τις όχι και τόσο καλές αναφορές που έχουμε για το συγκεκριμένο μοντέλο, το αυτοκίνητο του φίλου μας αποδείχτηκε αρκετά αξιόπιστο. Μέχρι σήμερα τον έχει απασχολήσει μόνο δυο φορές εκτός προγραμματισμένης συντήρησης.
1) Στα 40000 χλμ όπου άλλαξε ακρόμπαρα
2) Στα 170000 χλμ που ο κινητήρας έκαψε μια βαλβίδα.
Το αυτοκίνητο είναι πολύ άνετο και αθόρυβο ευθύβολο με πολύ καλό κράτημα στο δρόμο.
Αρκετά καλές επιδόσεις και καλή ποιότητα κατασκευής είναι επίσης θετικά στοιχεία που μας αναφέρει.


Renault Twingo I





















To Twingo του φίλου μας είναι μοντέλο του 1994 με τον παλαίμαχο κινητήρα 1,2 λίτρων και 55 ίππων της Renault. Μέχρι στιγμής έχει διανύσει..417.000 χλμ. Αγοράστηκε μεταχειρισμένο το 2006 με 243.000 χλμ, οπότε εφόσον το έχει στην κατοχή του αρκετό καιρό, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλή!
Το μόνο πρόβλημα που παρουσίασε το αυτοκίνητο από το 2006 που το έχει ο φίλος μας ήταν φλάντζα κεφαλής στα 300.000 χλμ το οποίο εικάζει ότι προκλήθηκε από λάθος ποιότητα λαδιού. Κανένα άλλο πρόβλημα πέρα από αυτό που αναφέρθηκε. Ο φίλος μας είναι τυπικός με τη συντήρηση του αυτοκινήτου του. Παρόλο που δεν είναι από τους ήρεμους οδηγούς, μας λέει ότι το Twingo ανταποκρίνεται καλά και από άποψη επιδόσεων και από άποψη κατανάλωσης καθώς καταναλώνει κατά μέσο όρο γύρω στα 7 λίτρα / 100 χλμ
Κατά τα άλλα δηλώνει ικανοποιημένος από τους χώρους, την ποιότητα, την οδική συμπεριφορά (για την κατηγορία του)

Seat Cordoba I



Για το Seat Cordoba έχουμε 2 αναφορές:

1)
To Cordoba του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1998 και έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και..60 ίππων. Το εντυπωσιακό στο αυτοκίνητο αυτό είναι ότι έχει διανύσει..389.000 χλμ χωρίς να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη του με βλάβες πέρα από αναλώσιμα (τακάκια, δίσκους, συμπλέκτη, αμορτισέρ κλπ) και την τυπική συντήρηση. 
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο καθώς είναι το δεύτερο Cordoba που έχει στην κατοχή του. 
Γενικά είναι συντηρητικός οδηγός οπότε δεν έχει ταλαιπωρήσει το αυτοκίνητο. Από χώρους είναι επίσης ικανοποιημένος ειδικά από αυτόν των αποσκευών που είναι πολύ μεγάλος για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
Από άποψη κατανάλωσης ο φίλος μας αναφέρει πως είναι κάπως τσιμπημένη καθώς η μέση τιμή ανέρχεται στα 8,5-9 λίτρα / 100 χλμ

2)
To Cordoba του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2000 (facelift) και έχει τον οχταβάλβιδο κινητήρα των 1,4 λίτρων και..60 ίππων. Όπως και στην προηγούμενη αναφορά, είναι εντυπωσιακό ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι έχει διανύσει..566.000 χλμ χωρίς να σχεδόν να απασχολήσει τον ιδιοκτήτη του με βλάβες πέρα από αναλώσιμα (τακάκια, δίσκους, συμπλέκτη, αμορτισέρ κλπ) και την τυπική συντήρηση. Το μόνο έκτακτο που χρειάστηκε όλα αυτά τα χρόνια που είχε στην κατοχή του, ήταν 2 φορές αλλαγή η ντίζα συμπλέκτη
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο όπως μας λέει.
Και στην περίπτωση του φίλου μας, από άποψη χώρων είναι ικανοποιημένος ειδικά από αυτόν των αποσκευών που είναι πολύ μεγάλος για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
Ο φίλος μας δεν μας έχει δώσει στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.

Seat Ibiza III


Έχουμε 2 αναφορές για το Seat Ibiza:

1)
To Ibiza της φίλης  μας είναι μοντέλο του 2005 και έχει διανύσει 61.000 χλμ. Έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 85 ίππων. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα μέχρι τα χιλιόμετρα αυτά  Μόνο στα 30.000 χλμ ο κινητήρας δεν είχε σταθερό ρελαντί, κάτι επουσιώδες που διορθώθηκε.
Ο φίλος μας είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου και την αίσθηση στιβαρότητας που δίνει στον οδηγό. Τον φίλο μας τον εκνευρίζει η απόκριση του ηλεκτρόγκαζου του αυτοκινήτου που δεν έχει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού. Το τράβηγμα όμως του κινητήρα είναι αρκετά καλό από τις χαμηλές στροφές. Οι χώροι του είναι αρκετά καλοί για το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Η κατανάλωση είναι λίγο τσιμπημένη σύμφωνα με τον φίλο μας γύρω στα 9 λίτρα / 100 χλμ εντός πόλης όπου οδηγήται κυρίως.
Ενημέρωση 7/12/2012: Στο αυτοκίνητο εμφανίζονται νερά στο χώρο πίσω από το χειρόφρενο όταν βρέχει. Πιθανότατα είναι πρόβλημα στεγανότητας, ωστόσο μετά από επίσκεψη σε δυο συνεργεία δεν έχει λυθεί.
Ενημέρωση 05/06/2016: Το αυτοκίνητο έχει 80,000 χλμ χωρίς αλλαγή στα παραπάνω. Το σημαντικό ςίναι ότι βρέθηκε η αιτία στο πρόβλημα της παρουσίας νερών μέσα στο σαλόνι όπως αναφέραμε και ήταν απο το σωληνάκι που τροφοδοτούσε νερό τους πίσω υαλοκαθαριστήρες, όπως μας πληροφόρησε η φ ίλα μας

2)
Της φίλης μας που έχει ένα μοντέλο του 2004 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και των 101 ίππων και έχει διανύσει 120.000 χλμ. Γενικά το αυτοκίνητο το χαρακτηρίζει αξιόπιστο καθώς την έχει απασχολήσει μόνο με μικροπροβλήματα. Στις 80.000 χλμ αναγκάστηκε να αλλάξει αισθητήρα λ. Επίσης περίπου στα ίδια χιλιόμετρα, μπλόκαρε ο κλιματισμός. Το πρόβλημα λύθηκε με μια απλή αποσύνδεση των πόλων της μπαταρίας μετά από σπίσκεψη σε ηλεκτρολόγο. Το τραγικό όμως εδώ είναι ότι για την ίδια βλάβη στην επίσκεψή της στην επίσημη αντιπροσωπεία της είχαν πει ότι θέλει αλλαγή όλος ο εγκέφαλος του κλιματισμού με κόστος στα 1500 ευρώ! Η φίλη μας ενοχλήθηκε πολύ από τη στάση της αντιπροσωπείας της Seat (Θεσ/νίκη) και από τότε δεν το συντηρεί το αυτοκίνητο της εκεί. Κατά τα άλλα από ότι μας λέει το αυτοκίνητο έχει ευαισθησία στην βενζίνη κακής ποιότητας με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί μια φορά από το λόγο αυτόν.
Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο την αφήνει ικανοποιημένη σε επίπεδο ποιότητας, επιδόσεων και χώρων με το μόνο παράπονο της να είναι η κάπως τσιμπημένη κατανάλωση βενζίνης με 10 λίτρα / 100 χλμ εντός πόλης και 7 εκτός.

Seat Leon I



Για το Seat Leon έχουμε δυο αναφορές:

1) Το  leon του φίλου μας είναι μοντελο του 2005 1,6 και με 78000 χλμ.
Απο βλαβες εκτός προγραμματισμένης συντήρησης ο απολογισμος μας δειχνει μια βαλβιδα stop καμμένη και προβλημα στον περιστροφικο διακοπτη των φωτων (αλλαχθηκε εντος εγγυησης). Ο φίλος μας είναι παρα πολύ ευχαριστημενος απο το αυτοκινητο σε ολους τους τομεις αξιοπιστια,ποιοτητα,service, οδικη συμπεριφορα, και μονο οι επιδοσεις δεν τον αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο.
 Η καταναλωση του με normal οδηγηση ειναι στα 8-9lt/100km

2) Της φίλης μας το Leon είναι μοντέλο του 2002 με κυβισμό 1,4 λίτρων και έχει διανύσει 190000 χλμ. Το αγόρασε το έτος 2008 με 129000 χλμ σε πολύ καλή κατάσταση. Για το διάστημα που το έχει στην κατοχή της (από το 2008 μέχρι σήμερα), το αυτοκίνητο αποδείχθηκε αξιόπιστο.
Το μόνο πρόβλημα που έβγαλε ήταν ένα τμήμα από το μηχανισμό του δυναμό με αποτέλεσμα να μην φορτίζεται η μπαταρία. Η επισκευή κόστισε 100 ευρώ. Άλλαξε επίσης μια φορά και ψυγείο. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο συντηρείται κανονικά.
Η φίλη μας είναι συντηρητική οδηγός και δεν πιέζει το αυτοκίνητο, το οδηγεί όμως σε κάθε είδους δρόμου. Δηλώνει γενικά ευχαριστημένη, αν και θα ήθελε να έχει όπως μας λέει πιο γρήγορο προσπέρασμα.
Από άποψη ποιότητας και χώρων, δηλώνει επίσης πολύ ευχαριστημένη, ιδιαίτερα από τον ψώρο των αποσκευών.
Η κατανάλωση εκτός πόλης κυμαίνεται ανάμεσα στα 7-7,5 lt/100km και εντός κάπου στα 9-9,5 lt/100km

Ενημέρωση 20/12/2016: Το Leon της φίλης μας έχει φτάσει τα..240,000 χλμ χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στα παραπάνω. Το μόνο πρόβλημα που παρουσίασε το αυτοκίνητο ήταν ότι μπλόκαρε η πόρτα του συνοδηγού και δεν άνοιγε

Skoda Fabia Reflex Mk2


















Η Fabia του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008, έχει κινητήρα 1,4 λίτρων και 85 ίππων. Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του. Κάποια μικροπροβληματάκια δεν ήταν ικανά να σκιάσουν την πολύ καλή εικόνα που έχει για το αυτοκίνητο. Αυτά έχουν να κάνουν με τους καθρέφτες που αλλάζουν ρύθμιση, κάποιους τριγμούς από το ταμπλο και την εταζέρα του πορτμπαγκάζ που έσπασε.
Από άποχη χώρων, το αυτοκίνητο ικανοποιεί τον φίλο μας χωρόντας όλα τα πράγματα μιας οικογένειας με 2 μικρά παιδιά.
Από άποψη επιδόσεων το αυτοκίνητο έχει πολύ καλό νεύρο, καλό κράτημα και φρένα και παράλληλα είναι οικονομικό στην κατανάλωση βενζίνης "καίγοντας" μόνο 5,5 λίτρα / 100 χλμ με σταθερή ταχύτητα 100 χλμ / ώρα.



Skoda Octavia I


Για το |Skoda Octavia της 1ης γενιάς έχουμε 2 αναφορές:

1) Του φίλου μας η Octavia είναι μοντέλο του 2002 με τον οκταβάλβιδο κινητήρα των 1,6 λίτρων και 101 ίππων και έχει διανύσει 130000 χλμ. Ο φίλος μας θεωρεί το αυτοκίνητο πολύ αξιόπιστο μιας και δεν του έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα άξιο λόγου. Το μόνο που μας ανάφερε ήταν ότι τον 5ο χρόνο που είχε στην κατοχή του το αυτοκίνητο χάλασε ο διακόπτης των αλαρμ.
Ο φίλος μας είναι οικογενειάρχης και συντηρητικός οδηγός και δεν πιέζει το αυτοκίνητο. Δηλώνει γενικά ευχαριστημένος από όλες τις απόψεις. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος είναι από τον αχανή χώρο αποσκευών του.
Ο φίλος μας μάλλον είναι πολύ συντηρητικός στην οιδήγηση του καθώς μας ανέφερε κατανάλωση 6 lt/100km σε ανοιχτό δρόμο.
Ενημέρωση 22/3/2016: 196000 χλμ έχει φτάσει το αυτοκίνητο του φίλου μας. Στο διάστημα αυτό ο φίλος μας άλλαξε συμπλέκτη (175000 χλμ). Το αυτοκίνητο γενικά δεν το απασχόλησε από άποψη αξιοπιστίας. Τελευταία, δεν κρατάει ρελαντί όταν ο κινητήρας του είναι κρύος, κάτι που με την 1η ευκαιρία θα το διορθώσει.

2)Το δεύτερο Skoda Octavia που αναφερόμαστε, είναι αυτό του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2003 και έχει διανύσει....440.000 χιλιόμετρα! Βέβαια, τα χιλιόμετρα αυτά έχουν διανυθεί με τον ίδιο κινητήρα. Στις 360,000 έγινε αλλαγή κινητήρα καθώς ο προηγούμενος άρχισε να καίει πάρα πολύ λάδι. Παρόλο που προϋπήρχε το πρόβλημα της κατανάλωσης λαδιού στον αρχικό κινητήρα, επιδεινώθηκε μετά την εγκατάσταση συστήματος υγραεριοκίνησης. Ο δεύτερος κινητήρας ήταν μεταχειρισμένος με άγνωστο αριθμό χιλιομέτρων και κινεί σήμερα το αυτοκίνητο του.
Άλλες βλάβες που έχει παρουσιάσει το αυτοκίνητο είναι ότι έπεσαν τα πίσω τζάμια περίπου στα 10 χρόνια αφού αγοράστηκε, και χάλασε το κεντρικό κλείδωμα στον 13ο χρόνο. Φέτος (2018) ξεκόλλησε από την οροφή η ταπετσαρία.
΄Συνοψίζοντας, ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς προσφέρει χώρους, σχετικά καλές επιδόσεις, πολύ καλή οδική συμπεριφορά και αξιοπιστία.

Skoda Octavia II



Το αυτοκίνητο του φίλου μας είναι ένα Octavia της 2ης γενιάς και μοντέλο του 2006. Τοα τυοκίνητο είναι πετρελαιοκίνητο με τον κινητήρα των 1,9 λίτρων και 105 ίππων. Ο φίλος μας είναι οδηγός ταξί οπότε μπορούμε να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα για την αξιοπιστία του μοντέλου.
Το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή άλλλαξε για 3η φορά κινητήρα. Με τον πρώτο κινητήρα διένυσε 1,000,000 χλμ, και με τον 2ο 750,000 χλμ. Ο φίλος μας λέει ότι το αυτοκίνητο είναι αξιοπιστο χωρίς έκτακτες ή περίεργες βλάβες.
Είναι πολύ ευχαριστημένος από τη μάρκα αλλά και το αυτοκίνητο σε όλα τα επίπεδα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρουσία του συγκεκριμένου μοντέλου ως ταξί στους δρόμους της χώρας μας.

Smart Forfour μοντ. 2006



Το αυτοκίνητο της φίλης μας είναι μοντέλο του 2006, είναι αυτόματο και έχει τον κινητήρα των 1,3 λίτρων και 92 ίππων. Με το αυτοκίνητο έχει διανύσει μέχρι στιγμής 150000 χλμ χωρίς να την έχει απασχολήσει με βλάβες εκτός προγραμματισμένης συντήρησης. Το μόνο που έχει βγάλει είναι ότι έχει χαλάσει ο δείκτης βενζίνης, κάτι που όπως μας είπε το παρουσιάζουν όλα τα πεντάθυρα smart. Δεν συμφέρει να επισκευαστεί καθώς της είπαν ότι πρέπει να ξηλωθεί όλο το ταμπλό για να γίνει οπότε δεν αξίζει τον κόπο.
Κατα τα άλλα είναι πολύ ευχαριστημένη από το αυτοκίνητο της καθώς είναι γρήγορο, ποιοτικό, οικονομικό και ..γκαζιάρικο, χωρίς όμως να μας πει τιμές κατανάλωσης.


Suzuki Jimny



Το Jimny του φίλου μας είναι μοντέλο του 2001 1,3 με 144.000 χλμ.
Από βλάβες εκτός προγραμματισμένης συντήρησης στο διάστημα των προαναφεθέντων χιλιομέτρων είχε μια βλάβη στον αισθητήρα στροφάλου.
Ο φίλος μας είναι γενικά ευχαριστημένος από το αυτοκινητο του ειδικά για τις πολύ καλές δυνατότητες του εκτός δρόμου. Στους τομείς που δεν είναι ικανοποιημένος είναι αυτοί των χώρων για τις αποσκευές, και η κατανάλωση εκτός πόλης. Λόγω των κοντών σχέσεων μετάδοσης που έχει το Jimny, ο κινητήρας κρατά ψηλά τις στροφές στο ταξίδι (π.χ 4500 σαλ στα 120 χλμ/ωρα) οπότε και η κατανάλωση αγγίζει εκτός τα 9,5-10 λίτρα / 100 χλμ. Εντός πόλης η κατανάλωση είναι κάπου 8,5-9,0 λίτρα / 100 χλμ.

Suzuki Swift III



















Το Swift της φίλης μας είναι μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα των 1,3 λίτρων και 85 ίππων και έχει διανύσει μέχρι στιγμής 160,000 χλμ. Γ φίλη μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από άποψη αξιοπιστίας από το αυτοκίνητο της καθώς δεν την έχει απασχολήσει πέρα από τα προγραμματισμένα σέρβις.
Το παράπονο της είναι ότι πρέπει να ανεβάσει ψηλά τις στροφές του κινητήρα για να προσπεράσει γιατί αλλιώς είναι "ψόφιο" όπως το χαρακτήρισε. Το καλοκαίρι επίσης με το A/C ανοιχτό, έχει πρόβλημα στις εκκινήσεις καθώς ο κινητήραςπνίγεται και πρέπει να γίνεται το ξεκίνημα με πολύ γκάζι.
Από άποψη κατανάλωσης η φίλη μας δεν είναι ευχαριστημένη επίσης αλλά δεν μας διευκρινίζει ποιες είναι οι τιμές κατανάλωσης

Toyota Auris















Το Auris του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 και έχει τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 440.000(!) χλμ στο ενεργητικό του!  Ο φίλος μας σαν εξωτερικός πωλητής στο επάγγελμα έχει διανύσει τα χιλιόμετρα αυτά με το εν λόγω αυτοκίνητο. Δεν έχει παρουσιάσει ως τώρα κάποιο πρόβλημα επιβεβαιώνοντας έτσι τη φήμη του Ιάπωνα κατασκευαστή ως προς την αξιοπιστία του.
Πολύ ευχαριστημένος ο φίλος μας σε όλα τα επίπεδα από το αυτοκίνητο καθώς έχει πού καλή σταθερότητα, ποιότητα και χώρους, χωρίς να μειονεκτεί ουσιαστικό κάπου.

Toyota Auris Facelift

Το Toyota Auris του φίλου μας είναι το 1.4 diesel μοντέλο του 2012. Το αγόρασε μεταχειρισμενο το 2014 απο Γερμανια και ειχε 44.000 χιλιομετρα. Τη στιγμή που μας μίλησε είχε 120.000. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα λεγόμενα του πηγαινει υπεροχα, ειναι αρκετα αξιοπιστο με μοναδικα προβληματα μια χαλασμενη επαφη στη λαμπα των φωτων πισω αριστερα και οτι μια φορα ειχε αναψει χωρις λογο 2 μερες μετα απο αλλαγη το λαμπακι των λαδιων το οποιο εσβησε η Toyota. Οι επιδοσεις του σε συγκριση με τα αλλα 1.3-1.4 diesel της αγορας ειναι παρα πολυ καλες , η οδικη συμπερηφορα του ειναι ΑΡΙΣΤΗ οπως και τα φρενα του, η καταναλωση του ειναι πολυ καλη 6-6.5 εντος και 4.5-5.5 εκτος με ηρεμη και κανονικη οδηγηση.
Του εκανε εντυπωση οταν σε ένα ταξίδι Θεσσαλονικη-Διδυμοτειχο με 155-160 κατανάλωσε 5.9 λιτ / 100 χλμ.

Toyota Corolla




Η Corolla του φίλου μας είναι μοντέλο του 1991 με κινητήρα 1,3 λίτρων και.. 1,160,000 χλμ! Όχι δεν κάναμε κάποιο λάθος, το νούμερο που αναφέρουμε είναι πραγματικό! Ο φίλος μας δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του καθώς είναι ακόμη και σήμερα με αυτόν τον αριθμό χιλιομέτρων σε πλήρη λειτουργία και το χρησιμοποιεί για μετακινήσεις εντός πόλης. Η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι τυπική και η οδήγηση του νορμάλ όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν θυμάται ο φίλος μας να έχει κάνει κάποια σοβαρή επισκευή στο αυτοκίνητο πέρα από τα αναλώσιμα (λάστιχα, συμπλέκτης, μπαταρία κλπ). Το αυτοκίνητο όπως μας δηλώνει ο φίλος μας καίει ελάχιστο λάδι.
Το αυτοκίνητο όπως μας λέει είναι οικονομικό, χωρίς να μας δίνει ακριβείς τιμές κατανάλωσης.

Toyota Prius Mk3



Το Prius του φίλου μας  είναι μοντέλο του 2011 και έχει διανύσει 140,000 χλμ. Σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο επιβεβαιώνει τη φήμη της Toyota ως αξιόπιστου κατασκευαστή αυτοκινήτων καθώς  ο φίλος μας δεν έχει απασχοληθεί με προβλήματα ή έκτακτες βλάβες, παρά μόνο με τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Ο φίλος μας είναι βέβαια ένας ήρεμος οδηγός οπότε και είναι ικανοποιημένος από το "easy living" προφίλ του αυτοκινήτου του.
Όσον αφορά στην κατανάλωση, το Prius επιβεβαιώνει την υβριδική τεχνολογία του πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 5,5 λίτρα / 100 χλμ στα χέρια του φίλου μας. Καθόλου άσχημα!

Toyota RAV4 Mk2


To RAV4 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2004 και έχει διανύσει μέχρι την τελυταία μας ενημέρωση ...365000 χλμ! Το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα των 2,0 λίτρων και 150 ίππων. Τα 3 τελυταία χρόνια το αυτοκίνητο έχει γίνει υγραεριοκίνητο. Κανένα πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπίσει ως τώρα ο φίλος μας παρόλο που το δεξί πόδι του είναι αρκετά βαρύ. Είναι τυπικός στα σέρβις του αυτοκινήτου και μας δηλώνει πολύ ικανοποιημένος από αυτό. Έχει πολύ καλές επιδόσεις και κράτημα για αυτοκίνητο SUV.
Δεν μας έχει δώσει στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.

Toyota Starlet Mk4


Το αυτοκίνητο του φίλου μας είναι ένα Toyota starlet του 96 τελευταιας γενιας με το 16βαλβιδο κινητηρα. Το αυτοκινητο εχει αυτη τη στιγμη 627.000 χλμ με αριστη αξιοπιστια τα μοναδικα προβληματα που τον απασχολησαν ηταν πριν 8-9 χρονια που χαλασε το εργοστασιακο ραδιοκασσετοφωνο και προπερσι καηκε το λαμπακι στη πλαφονιερα
Απο τις 80.000 χλμ μετα απο λαθος του πατερα του που αφησε ανοιχτη την ταπα για τα λαδια τσιμπαει λιγο λαδακι 1 lt /3-4000 χιλιομετρα
Ειναι λοιπον τερας αξιοπιστιας σύμφωνα με τα λεγόμενα του παροτι εδω και 2.5 χρονια που ειναι στην κατοχη του όντας νεος και ανησυχος οδηγος του "πινει το αιμα" και έχει κανει μαζι του 80.000 χιλιομετρα σαν οδηγος και ειναι απολυτα ευχαριστημενος.
Η καταναλωση ειναι 7.5-8 εντος πολης και 5.5-6.5 με ηρεμη και κανονικη οδηγηση. Εκτος πόλης οι επιδοσεις του ειναι εξεραιτικες για την εποχη και τα κυβικα του. Ακόμα και σε μεγαλες ταχυτητες η οδικη του συμπεριφορα ειναι πολυ καλη και θα ηταν ακομα καλυτερη αν δεν επηρεαζόταν από  δυνατούς πλευρικούς ανέμους


Toyota Yaris I


Για το μοντέλο αυτό έχουμε 2 αναφορές:

1)

Το Yaris του φίλου μας είναι μοντέλο του 2002 με 1,3 λίτρα και με 118000 χλμ μέχρι το 2007 που το πούλησε. Το αυτοκίνητο του φίλου μας δεν παρουσίασε καμία βλάβη για το διάστημα που το κράτησε, όπως άλλωστε θα περιμέναμε από ένα Toyota. Μια φορά μόνο τον προβλημάτισε όταν έσβησαν ξαφνικά τα φώτα εκεί που οδηγούσε. Έσβησε και ξαναάναψε τη μηχανή και το πρόνλημα λύθηκε.
Ο φίλος μας δηλώνει ότι το Yaris είχε καλές επιδόσεις, δεν ήταν όμως ευχαριστημένος από το κράτημα του. Το χαρακτηρίζει πολύ μαλακό και παρατήρησε ευπάθεια στον πλευρικό άνεμο.
Η κατανάλωσητου με κάπως βαρύ πόδι ήταν κάπου στα 7,5-8 l / 100km

2) Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999 με τον κινητήρα του 1 λίτρου και 70 ίππων που έχει διανύσει 178000. Λίγο πολύ αναμενόμενο το ότι και σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μας δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου.
Ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο ακόμα και σε επίπεδο επιδόσεων παρόλο που πρόκειται για αυτοκίνητο 1000 κυβικών. Είναι ποιοτικό, οικονομικό, και αξιόπιστο. Ο φίλος μας δεν μας έδωσε στοιχεία για την ακριβή κατανάλωση του αυτκινήτου του.

Volvo S40















Για το S40 έχουμε δυο αναφορές:

1.Το S40 του φίλου μας είναι μοντέλο του 2005 και φοράει τον κινητήρα των 1,8 λίτρων. Έχει διανύσει μέχρι στιγμής 135.000 χλμ. Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του καθώς δεν του έχει παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα από τη στιγμή που αγόρασε το αυτοκίνητο. Στη συντήρηση του είναι τυπικός. Είναι γρήγορος οδηγός και δηλώνει ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά ξαθώς μας λέει ότι το αυτοκίνητο εμπνέει μια αίσθηση σιγουριάς και στιβαρότητας στο δρόμο. Η ίδια εικόνα ισχύει και για την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου και ποιότητα στα υλικά του εσωτερικού.
Ο φίλος μας δεν έχει στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.


2. Το S40 του φίλου μας είναι μοντέλο επίσης του 2005 με τον κινητήρα των 1,8 λίτρων. Έχει διανύσει μέχρι στιγμής 250.000 χλμ. Ο φίλος μας δηλώνει επίσης πολύ ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του αυτοκινήτου του καθώς δεν του έχει παρουσιάσει κανένα σημαντικό πρόβλημα από τη στιγμή που αγόρασε το αυτοκίνητο. Η μόνη στιγμή που τον απασχόλησε ήταν ένα πρόβλημα με το κλείδωμα του τιμονιού που είχε και κάποια σχέση με το immobilizer του αυτοκινήτου. Στη συντήρηση του είναι τυπικός. Δηλώνει επίσης ικανοποιημένος από τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά, την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου και ποιότητα στα υλικά του εσωτερικού.
Ο φίλος μας δεν έχει στοιχεία για την κατανάλωση του αυτοκινήτου του.



VW Golf IV



Για το Golf IV έχουμε 4 αναφορές από φίλους.

1) Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2002 1,4 λίτρων και 40000 χλμ. Ο φίλος μας από ότι φαίνεται δεν το κινεί και πολύ το αυτοκίνητο. Οι βλάβες που είχε εκτός της προγραμματισμένης συντήρησης, ήταν τον πρώτο χρόνο που έπεσαν τα μπροστινά παράθυρα λόγω αστοχίας που είχαν όλα τα VW Golf (και γενικότερα τα αυτοκίνητα του ομίλου VW της εποχής εκέινης). Τον 4ο χρόνο το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στο δυναμό.
Γενικά ο φίλος μας δηλώνει ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς εκτός από τις επιδόσεις που τις κρίνει επιεικώς μέτριες.
Δεν έχουμε πληροφορίες για την κατανάλωση του αυτοκινήτου.

2) Του φίλου μας που είναι μοντέλο του 1999 1,4 λίτρων και 370000(!!)χλμ. Το αυτοκίνητο παρόλο που είχε πλημελή συντήρηση, αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστο. Τα μόνα προβλήματα που του έβγαλε αφορούσαν στο τζαμι του συνοδηγού που είχε χαλάσει κάπου 7-8 φορές! Τα τελευταία 30000χλμ χρησιμοποιούνταν ως εργλαβικό αυτοκίνητο.
Κι εδώ υπάρχει παράπονο από τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Με το a/c ενεργοποιημένο, έπρεπε ο δηγός να κρατάει ψηλά τις στροφές του κινητήρα για να κινηθεί αξιοπρεπώς.
Δυστυχώς, κι εδώ δεν έχουμε αναφορά για την κατανάλωση.

3) του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2002 1,4 λίτρων και 47000 χλμ. Το μοναδικό πρόβλημα  που έβγαλε το αυτοκίνητο αφορούσε στους πολλαπλασιαστές.  Παρουσιάστηκε στα 46.000 km και αρχικά αλλάχτηκε μόνο ο ένας και μετά από 3 μήνες αντικαταστάθηκαν οι άλλοι  3.
Την κατανάλωσή του την αξιολογεί ιδιαίτερα χαμηλή για αυτοκίνητο της κατηγορίας αυτής και είναι 8-8.5λ/ 100km. Σε ταξίδι η κατανάλωση είναι κοντά στο 6 (!)/100km. Από απόδοση και κρατήματα, και γενικά από την οδική συμπεριφορά του είναι απόλυτα ευχαριστημένος.

4) Του φίλου μας που ήταν μοντέλο του 1999 νε κινητήρα 1,4 λίτρων και 75 ίππων. Όταν πουλήθηκε είχε γύρω στις 50.000 χλμ. Το αυτοκίνητο από τον 1ο χρόνο κατοχής του άρχισε να βγάζει προβλήματα. Εκτός από το κλασσικό πρόβλημα με τα ηλεκτρικά παράθυρα, ο φίλος μας ταλαιπωρήθηκε από αστοχία στο σαζμάν και από σπάσιμο του ιμάντα χρονισμού που ευτυχώς δεν είχε άλλα επακόλουθα. Ο λόγος που πούλησε το αυτοκίνητο ήταν τα πολλά προβλήματα που έβγαλε. Εκτός από αυτό, ο φίλος μας απολάμβανε το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο και το ποιοτικό εσωτερικό του.

5) του φίλου μας που είναι μοντέλο του 2000 και έχει διανύσει συνολικά 260000 χλμ. Έχει των κινητήρα 1,4 λίτρων και 75 ίππων. Το 2010 και στις 160000 χλμ κόλλησε ο κινητήρας όπως μας λέει ο φίλος μας και έγινε αντικατάσταση του. Από τότε με τον αλλαγμένο κινητήρα (που ήταν μεταχειρισμένος) έχει διανύσει 100000 χλμ χωρίς πρόβλημα.
Και αυτός ο φίλος μας είναι ικανοποιημένος από το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής του.
Δυστυχώς, δεν μας αναφέρει τιμές κατανάλωσηες.

VW Golf V














To Golf της φίλης μας είναι της 5ης γενιάς και μοντέλο του 2005 με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και 75 ίππων και έχει διανύσει 80.000 χλμ ως τώρα. Η φίλη μας από άποψη αξιοπιστίας είναι πολύ ευχαριστημένη από το αυτοκίνητο καθώς δεν την έχει απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση του.
Εκτός από τις επιδόσεις που δεν την ικανοποιούν, είναι πολύ ευχαριστημένη από τους χώρους, το κράτημα και την ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου της. Η κατανάλωση μας αναφέρει ότι είναι αυξημένη χωρίς να μας δίνει περεταίρω στοιχεία.

VW Golf VΙ



Το Golf του φίλου μας είναι μοντέλο του 2009. Έχει τον κινητήρα TSI με turbo και 122 ίππων και έχει διανύσει 67.000 χλμ. Από άποψη αξιοπιστίας τον απασχόλησε μια φορά μέχρι τώρα όταν προέκυψε πρόβλημα με την πεταλούδα του turbo. Το αυτοκίνητο δεν ακινητοποιήθηκε, οπότε επισκεφτηκε το συνεργείο και η βλάβη επισκευάστηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Ο φίλος μας δηλώνει πολύ ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα από το αυτοκίνητο καθώς είναι ποιοτικό, δρήγορο με πολύ καλό κράτημα.
Ο φίλος μας δηλώνει ότι "με τέτοια αυτοκίνητο δεν μπορείς να οδηγήσεις αργά διότι το άρπαγμα της μηχανής, η αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας που εμπνέει και τα πολύ καλά φρένα σε κάνουν να θέλεις να το γκαζώνεις συνεχώς!". Οδηγώντας το γρήγορα (190+) το αυτοκίνητο καταναλώνει αρκετό καύσιμο (γύρω στα 15 l / 100 km), Με πιο ήρεμους ρυθμούς (140 km/h) η κατανάλωση κατεβαίνει στα 8-8,5 l / 100 km και ακόμη πιο ήρεμα - όποτε τα καταφέρνει-  (~110-120 km/h) προσεγγίζει τα 7 l / 100 km

VW Passat














To Passat του φίλου μας είναι μοντέλο του 2007 και φοράει τον κινητήρα FSI 1,6 λίτρων της εταιρίας. Έχει διανύσει 94000 χλμ. Από άποψη αξιοπιστίας ο φίλος μας είναι πολύ ευχαριστημένος καθώς το αυτοκίνητο δεν τον έχει απασχολήσει πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση. Παρόλο που το αυτοκίνητο φοράει κινητήρα άμεσου ψεκασμού, δεν καίει λάδια (όπως συμβαίνει στους περισσότερους κινητήρες της VW με άμεσο ψεκασμό) ούτε χρειάζεται συμπλήρωμα ενδιάμεσα των σέρβις.
Από άποψη άνεσης ποιότητας και επιδόσεων ο φίλος μας είναι επίσης ευχαριστημένος. Μοναδικό παράπονο του είναι ο σχετικά ρηχός χώρος αποσκευών συγκριτικά με ένα πεντάθυρο αυτοκίνητο.
Αυτό που εντυπωσιάζει τον φίλο μας είναι η οικονομία βενζίνης ιδιαίτερα εκτός πόλης. Μας λέει χαρακτηριστικά ότι με ένα ντεπόζιτο πηγαίνει και επιστρέφει από Αθήνα. Πολύ καλή επίδοση αν αναλογιστεί κανείς ότι με 70 λίτρα ρεζερβουάρ διανύει κάπου 1100 χλμ, ήτοι 6,3 λίτρα / 100 χλμ! Καθόλου άσχημα για ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας. Εδώ πρέπει να συμπληρώσουμε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει 6τάχυτο κιβώτιο οπότε και μπορεί να ταξιδεύει με σχετικά μεγάλες ταχύτητες (~130) και χαμηλές στροφές (~3000). Μέσα στην πόλη δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά καθώς καταναλώνει 10-11 λιτ / 100 χλμ.


VW Tiguan



To Tiguan του φίλου μας (μοντ. 2009) είναι αυτό με το διπλό turbo, τα 150 άλογα και τον άμεσο ψεκασμό στον κινητήρα. Το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει μέχρι τα χιλιόμετρα αυτά κάποιο πρόβλημα. Επίσης, δεν έχει τα συμπτώματα των TSI κινητ΄τηρων που σε πολλές περιπτώσεις καίνε λάδια.
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις σε όλες τις στροφές και έχει τη γνωστή ποιότητα της VW στο εσωτερικό του. Ο φίλος μας δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με τους χώρους του αυτοκινήτου σε σύγκριση με το μέγεθος του.
Η κατανάλωση του αυτοκινήτου κυμαίνεται από 10l/100km εντός πόλης και 7,5-8l/100km εκτός με νορμάλ οδήγηση η οποία μπορεί να φτάσει και τα 10l/100km με γρήγορους ρυθμούς.

Ενημέρωση 8/7/2017
Ο φιλος μας παρατηρησε οτι τον τελευταιο καιρο (γυρω στα 160.000 χλμ στο οδομετρο) καταναλωνε μεγαλη ποσοτητα λαδιου.
Στην επισκεψη του σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της Volkswagen πληροφορηθηκε οτι δυο κυλινδροι στον κινητηρα εχουν ραγισμα!! Οπως του ειπε ο μηχανικος του συνεργειου, πολλοι κινητηρες του ομιλου των 1,4 λιτρων TSI και 150 ιππων παρουσιασαν τη συγκεκριμενη βλαβη. Ωστοσο η Volkswagen δεν εχει προβει σε καμια ανακληση για τη βλαβη αυτην! Ετσι το κοστος της επισκευης το επιβαρυνεται 100% ο ιδιοκτητης.
Το κοστος επισκευης που ειπαν στον φιλο μας για την επισκευη, ηταν της ταξης των 3900 ευρω! Μετα ομως απο μια καλη εκπτωση του κοστισε "μονο" 3500 ευρω.
Ειναι πολυ λυπηρο να συναταμε τετοια προβληματα σε κινητηρες ενος κατασκευαστη που θεωρειται preimium.

VW Polo Mk3 facelift



To αυτοκίνητο του φίλου μας είναι μοντέλο του 2000 με κινητήρα 1,4 16V και 75 ίππων και 120000 χλμ. Από τα αυτοκίνητα που αναφέραμε μέχρι στιγμής το παρόν διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις στα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα της παρέας.
Το αυτοκίνητο μετά από τον 1ο χρόνο (15000 xlm) παρουσίασε βλάβη στο δείκτη θερμοκρασίας στο ταμπλώ (40€), ακινητοποιήθηκε από βλάβη του βεντιλατέρ 2 φορές (300€ έκαστη), βλάβη στον αισθητήρια πιέσεως του ρελαντί (100€). Επίσης στα 110000 χρειάστηκε να αλλαχτεί το σασμάν (750€ μεταχειρισμένο)
Πουλήθηκε με υποψία βλάβης στην κρεμαγιέρα.
Δυστυχώς δεν έχουμε στοιχεία από τον φίλο μας για την κατανάλωση του Polo του.

VW Passat Mk 5















Το Passat της φίλης μας είναι μοντέλο του 2001 και φοράει τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Έχει διανύσει μέχρι στιγμής 300.000 χιλιόμετρα τα περισσότερα από τα οποία ήταν εκτός πόλης. Το αυτοκίνητο έχει αποδειχθεί πολύ αξιόπιστο καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει απασχολήσει την ιδιοκτήτριά του με έκτακτες βλάβες ούτε ακινητοποιήσεις. Πρόσφατα, η φίλη μας παρατήρησε ότι ανάβει ένα λαμπάκι που σχετίζεται με το αντιρρυπαντικό σύστημα του αυτοκινήτου, χωρίς όμως να εμφανίσει κάποιο άλλο σύμπτωμα καθώς ο κινητήρας του ακόμα τραβάει πολύ καλά.
Το αυτοκίνητο κάνει πολύ ξεκούραστο ταξίδι και είναι εξαιρετικά αθόρυβο. Τριξίματα λάμπουν δια της απουσίας τους και τα πλαστικά είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν έχουν παρουσιάσει φθορές παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια από την 1η του κυκλοφορία.
Γενικά, δηλώνει πολύ ευχαριστημένη από το αυτοκίνητο.

VW Passat Mk 6















To Passat του φίλου μας είναι μοντέλο του 2008 με τον κινητήρα των 2 λίτρων και των 150 ίππων. Έχει διανύσει 90.000 χλμ μέχρι τη στιγμή της κουβέντας μας. Πέρα από την αγανάκτηση του από το φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, ο φίλος μας είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο του σε όλα τα επίπεδα. Αξιόπιστο, χωρίς κάποιο μηχανικό πρόβλημα μέχρι στιγμής, έχει πολύ καλές επιδόσεις και πολύ καλό κράτημα. Επίσης και από άποψη χώρων και ποιότητας κατασκευής, ο φίλος μας είναι επίσης ικανοποιημένος.
Παρόλο που πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 2 λίτρων η κατανάλωση δεν είναι αυξημένη για την κατηγορία και τον κυβισμό του αυτοκινήτου. Κυμαίνεται μετα΄ξυ 7 και 8 λίτρων για εκτός πόλης διαδρομών.

VW Polo Mk4












To Polo της φίλης μας είναι μοντέλο του 2003 με κινητήρα 1,4 και 75 ίππων και 160000 χλμ. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Μκ3 (βλέπε προηγούμενη αναφορά) το μοντέλο αυτό προέκυψε πολύ πιο αξιόπιστο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αναφέρει είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα σε 5000 χλμ καίει όλα του τα λάδια και μένει στεγνό από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα!
Κατά καιρούς διάφορες λυχνίες ανάβουν όπως αυτή του ηλεκτρονικού γκαζιού (EPC) και της βλάβης μηχανής.
Τον τελευταίο χρόνο, έχει χαλάσει το σύστημα ABS του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα νε μη λειτουργεί το ABS.
Το Polo της φίλης μας καταναλώνει σε νορμάλ οδήγηση εκτός πόλης γύρω στα 6 l / 100km. Η φίλη μας δηλώνει γενικά ικανοποιημένη από το αυτοκίνητο σε κράτημα και ποιότητα κατασκευής, την ενοχλεί όμως η απόκριση του ληκτρονικού γκαζιού που είναι πολύ αργή με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα στις ανηφόρες.

..και η παρουσίαση των αυτοκινήτων των φίλων μας συνεχίζεται, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι! Αν μάλιστα επιθυμείτε να γράψουμε αναφορές και εντυπώσεις για το δικό σας αυτοκίνητο,  συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας ή επικοινωνήστε μαζί μας :-)

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...