10 Αυγ 2015

Candillac Type 53: Το πρώτο αυτοκίνητο με σύγχρονο σύστημα οδηγησης

Οδηγούνταν άραγε τα αυτόκινητα πάντα με τον τρόπο που οδηγούνται σήμερα; Όχι καθώς κάθε κατασκευαστής είχε τις δικές του λύσεις για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Το πρώτο αυτοκίνητο όμως που είχε τα χειριστήρια (3 πενταλ, τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων) όπως τα σημερινά ήταν η Candillac Type 53 το 1916!



Στις αρχές του 20ου αιώνα, κάθε κατασκευαστής είχε τις δικές του λύσεις για τον έλεγχο του αυτοκινήτου που κατασκεύαζε. Μοχλοί αντί τιμονιού, διακόπτες σε συνδυασμό ίσως με κάποιο πενταλ, ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Οι συνδυασμοί αυτοί ήταν διαφορετικοί σε κάθε αυτοκίνητο οπότε σίγουρα ήταν μπέρδεμα μεγάλο για κάποιον όπου οδηγούσε περισσότερα από ένα αυτοκίνητα!
Το 1916, ή Candillac παρουσίασε την type 53 ένα ανοιχτό αυτοκίνητο πολυτελείας για λίγους. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το πρώτο στην ιστορία της αυτοκινησης με χειριστήρια όπως αυτα που έχουν τα αυτοκίνητα που οδηγούμε σήμερα. Ωστόσο ή type 53 ήταν ένα αυτοκίνητο για λίγους και παράχθηκε μόνο για ένα χρόνο.
Το 1922 το Austin 7, ένα προσιτο αυτοκίνητο αντέγραψε τη διάταξη της type 53 και γνώρισε πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία τόσο στη Μεγάλη Βρεττανία, όσο και εκτός αυτής. 



Παράχθηκε μέχρι το 1939 και εδραίωσε τη διάταξη τιμονι, λεβιες ταχυτήτων, 3 πενταλ όπως τη γνωρίζουμε και τη χρησιμοποιουμε σημερα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...