29 Φεβ 2016

Οχτώ αυτοκίνητα που διάνυσαν πάνω από 1,500,000 χιλιόμετρα!

Σήμερα στην εποχή του καταναλωτισμού, ποιός από εμάς σκέφτεται να κρατήσει ένα αυτοκίνητο για να διανύσει πάνω από 200.000 χιλιόμετρα; Κάποιοι φοβούνται για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου τους μετά από αυτά τα χιλιόμετρα, κάποιοι μπορεί να το βαρεθούν, και κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν τεχνολογικά και εμφανισισακά παρωχημένο. Υπάρχουν όμως κάποια παραδείγματα ανθρώπων και μηχανών που έχουν σπάσει το φράγμα των... 1,500,000 χιλιομέτρων!

Ας πάμε λοιπόν να δούμε στο carblogger.gr παραδείγματα άξια μνείας που ανήκουν στο club των 1,000,000 μιλίων ή για την ακρίβεια των 1,609,344 χιλιομέτρων!

1. Το Saab SPG του 1989 του Peter Gilbert 



Μπορεί η Saab αυτή τη στιγμή να είναι επίσημα εκτός αυτοκινητοβιομηχανίας, τα αυτοκίνητα της ωστόσο διανύουν χιλιάδες χιλιομέτρων ανά τον κόσμο έχοντας φανατικούς οπαδούς. Ένας από αυτούς είναι ο Peter Gilbert που έκανε ένα Saab SPG δώρο στον εαυτό του όταν πήρε το 1989 το διαζύγιο του. Το 2006 αναφέρθηκε πρώτη φορά από το USA today το γεγονός. Ο Gilbert συντήρησε ευαλαβικά το Saab του και πριν η εταιρία βγει εκτός παραγωγής, δώρισε το αυτοκίνητο του σε ένα μουσείο και αγόρασε ένα άλλο Saab.

2. H Porsche 356 του 1964 του Guy Newmark



Όταν οδήγησε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο του πριν από αρκετές δεκαετίες ο Guy Newmark, αποφάσισε ότι αυτό θα είναι το αυτοκίνητο μέχρι το τέλος της ζωής του. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση στον κόσμο του αυτοκινήτου που η εκπομπή Petrolicious έκανε ολόκληρο αφιέρωμα σε αυτό. Το αφιέρωμα αυτό μπορείτε να το δείτε στο youtube στον παρακάτω σύνδεσμο

3. Το Volvo P1800s του 1966 του Irv Gordon


Το όνομα του Irv Gordon και του αυτοκινήτου του μάλλον είναι τα πιο φημισμένα στη λίστα μας, μιάς και έχουν διανύσει παρέα πάνω από...3,000,000 μίλια! Το Μάιο του 2014 καταχωρήθηκε το σχετικό ρεκόρ στο βιβλίο Guiness ως το "αυτοκίνητο που έχει διανύσει τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που διάνυσαν πάνω από 500,000 χλμ: Οι δικές σας αναφορές!

4. H BMW 325i του 1990 της Mobil 1



To 1990 η Mobil 1 αγόρασε μια BMW 325i και επί 4 χρόνια την άφησε να δουλεύει σε ένα δυναμόμετρο με ταχύτητα 85μίλια / ώρα (~135 χλμ / ώρα). Μετά το τέλος του εγχειρήματος η Mobil 1 έβγαλε τον κινητήρα και τον αποσυναρμολόγησε. Μέτρησε τις ανοχές και τη φθορά του. Το πόρισμα ήταν ότι είχε τις ίδιες ανοχές με έναν καινούργιο κινητήρα αποδεικνύοντας έτσι ότι το συνθετικό Mobil 1 είναι το καταλληλότερο λιπαντικό για τον κινητήρα.

5. Το Lincoln Towncar του 1983 του Chet Bélisle



Μερικά χρόνια πριν σε ένα ρεπορτάζ του CNN παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο του παππου του Chet Bélisle που είχε διανύσει πάνω από 1,000,000 μίλια καθώς αυτός λάτρευε τα ταξίδια. Αν και ο κινητήρας και η μετάδοση έχουν ανακατασκευαστεί, το αυτοκίνητο ποτέ δεν είχε ακινητοποιηθεί!

6. Η Chevrolet Silverado 3500HD του 2006 του Hugh Pennington



Ακόμα ένα παράδειγμα ενός "πυροβολημένου" Αμερικάνου που είχε σαν χόμπυ τα ταξίδια. Με το συγκεκριμένο φορτηγάκι και ένα τρείλερ, κατάφερε σε σχετικά μικρό διάστημα συγκριτικά με τις προηγούμενες αναφορές να διανύσει και αυτός 1,000,000 μίλια στους αμερικάνικους δρόμους.

7. Το Honda Accord του 1990 του Joe LoCicero



Για το συγκεκριμένο μοντέλο έχουμε ουκ ολίγες αναφορές που πιστοποιούν την αντοχή του στο χρόνο. Το αγαπημένο αυτοκίνητο του Joe LoCicero τον έβγαλε ασπροπρόσωπο καταφέρνοντας να μηδενίσει ξανά τον χιλιομετρητή! Η Honda ήταν παρούσα στο γεγονός το οποίο γιορτάστηκε φυσικά με ένα ολοκαίνουργιο Honda Accord δωρο στον ίδιο! Χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι οι μόνες βλάβες που έβγαλε το αυτοκίνητο ήταν μια στο υδραυλικό τιμόνι και η..φθορά της ταπετσαρίας!

8. To Lexus LS400 του Mat Farah


Το Lexus του δημοσιογράφου και youtuber του Smoking Tyre είναι ένα από τα αυτοκίνητα που επιβεβαιώνουν την μνημειώδη αξιοπιστία των Lexus αλλά και των μοντέλων της μητρικής μάρκας Toyota. Έχοντας διανύσει 1.600.000 χιλιόμετρα χωρίς κάποια μεγάλης έκτασης επισκευή στον κινητηρα, συνεχίζει απτόητο. Μάλιστα ο εν λόγω δημοσιογράφος το διαθέτει σε όποιον εχει κέφι να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων ρεκόρ.


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...