15 Μαΐ 2017

Παθητική ασφάλεια: Ο σημαντικότερος λόγος για να αγοράσει κανείς νέο αυτοκίνητο


Όσοι παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις μας, σίγουρα έχουν καταλάβει ότι μας αρέσουν τα παλιότερα αυτοκίνητα καθώς δίνουν μια πιο άμεση επαφή με το δρόμο και είναι πιο γνήσια θα λέγαμε σαν οδηγική εμπειρία. Δεν μπορούμε ωστόσο να αγνοήσουμε τα πολύ μεγάλα άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία 15-20 χρόνια στην παθητική ασφάλεια, κάτι που στην πράξη είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.





Τα παραπάνω λεγόμενα αποδεικνύονται περίτρανα σε μια δοκιμή σύγκρουσης μεταξύ ενός νέου και ενός παλιότερου αυτοκινήτου του ίδιου κατασκευαστή και κατηγορίας. Η δοκιμή σύγκρουσης έγινε μεταξύ ενός Toyota Corolla του 1998 και ενός Toyota Corolla του 2015 που κινούνταν με ταχύτητες 64 χλμ / ώρα από τον αργανισμό ANCAP της Αυστραλίας - Νέας Ζηλανδίας (αντίστοιχο με τον ευρωπαικό Euro NCAP).
Όπως θα παρατηρήσετε στην αρχική εικόνα του άρθρου αλλά και στο σχετικό video η καμπίνα των επιβατών του σύγχρονου μοντέλου έμεινε σχεδόν ανέπαφη προστατεύοντας τους επιβάτες, ενώ αυτή του παλιότερου μοντέλου υποχώρησε μειώνοντας σημαντικά το χώρο διαβίωσης των επιβατώ. 



 https://www.youtube.com/watch?v=azrpgvbOMq4

Σε παλιότερο μας άρθρο εδώ στο carblogger.gr επισημάναμε επίσης τα άλματα που έχουν γίνει στην παθητική ασφάλεια. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Παλιό μεγάλο εναντίον νέου μίνι αυτοκινήτου. Πιο είναι ασφαλέστερο; 


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε “Like” και "Share" στους Φίλους σας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...